Żółte Krzesło napisał(a):Oby tego nie spieprzyli.
Wypada mi tylko zacząć zacierać rączki i robić pompę by zmiażdżyć wrogów, widzieć ich pędzonych przed sobą i słyszeć lamenty ich kobiet bo każdy, kto oglądał wyreżyserowane przez Tartakovsky'ego dotychczasowe sezony "Primala" ten doskonale wie, że żadnej lipy tutaj nie będzie.
Co ciekawe, Genndy równo 20 lat temu, bo w 2006 roku, wyreżyserował pilot bardzo zbliżonego tematycznie serialu stworzonego dla Cartoon Network przez Aarona Springera zatytułowanego "Korgoth of Barbaria", który był pastiszem przygód Conana i różnych podobnych mu tworów z pogranicza high fantasy. Mimo entuzjastycznego przyjęcia przez widzów, wysokich ocen i więcej niż pozytywnych rankingów oglądalności a także zielonego światła dla ciągu dalszego danego przez Adult Swim produkcja została anulowana podobno ze względu na wysokie koszty produkcji. A wielka szkoda, bo to naprawdę interesująca animacja, na którą trafiłem dzięki kanałowi
SirBootis Flicks, który bardzo mocno polecam w szczególności wielbicielom animacji poklatkowej (autor pokazuje całą masę różnych obskurnych i mało znanych filmów, w których używano tego typu efektów).
Od razu gdy się o niej dowiediałem zaopatrzyłem się w tego pilota i bawiłem się naprawdę świetnie - bardzo duża brutalność, więcej niż niezłe wykonanie, totalnie popieprzony humor i cała masa włożonego w to wszystko serca a wszystko nieskażone współczesnym podejściem i poprawnością polityczną. Po seansie żałowałem strasznie, że jest tylko ten jeden krótki, bo 22-minutowy odcinek i nie zobaczę już kolejnych przygód Korgotha Barbarzyńcy bo potencjał był naprawdę ogromny. Dlatego tym bardziej się cieszę, że Bezos rzucił szeklami i Tartakovsky już na własny rachunek stworzy oficjalną animację osadzoną w mitologii i świecie Conana.