Conan the Barbarian (2011)
Nie znalazłem tematu na forum.

Mimo, że ksiązkowego Conana niespecjalnie lubię (przeczytałem kiedyś ok. 10 tomów gdy pracowałem w bibliotece), bo to zazwyczaj historyjki proste, napisane byle jak i na jedno kopyto tak filmowy Conan Barbarzyńca z Arnoldem to dla mnie czołówka filmowego fantasy, (zaraz za LOTRem), fajny klimat i genialna muzyka sprawiają że chętnie do tego filmu wracam mimo że jest chwilami trochę męczący. Sequel nie miał już tego klimatu, nawet muzyka nie wypadała już tak dobrze choć była jednym z najmocniejszych punktów filmu, jakoś do Niszczyciela wracać nie mam ochoty, za to czekam na mający mieć ponoć premierę w tym roku nowy film o barbarzyńcy z Cymerii.

W roli głownej tym razem Jason Momoa który nie kojarzy mi się absolutnie z niczym, niemniej jednak, patrząc na fotki bardziej mnie przekonuje taki wizerunek Conana niż to do co pokazały poprzednie filmy (a szczególnie drugi w którym Arnie bardziej podpakował i dodatkowo cały się błyszczał).

Kilka fotek:
[Obrazek: conan-6.jpg] [Obrazek: 31506_135993753081539_100000127465859_40...23x393.jpg] [Obrazek: _1279323282.jpg]
[Obrazek: _1279323301.jpg]

Zdaje się, że Rka murowana. Całkiem możliwe że wybiorę się do kina, choć martwi mnie nieco osoba reżysera, czyli Marcus Nispel który popełnił Pathfindera.

Odpowiedz
Wygląd nowego Conana jakoś mnie nie przekonuje. Poza tym reżyseruje Nispel, który wcześniej zrobił Tropiciela i nowy Piątek 13, więc nie przewiduje, żeby był to udany film.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Dodam jeszcze że za villaina ma robić Stephen Lang. Poza tym w obsadzie Rachel Nichols, Rose McGowan i Ron Perlman.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):Rose McGowan

Czyżby rozgrzewka przed nową Czerwoną Sonją? :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Czy aby tego projektu nie spuszczono w kiblu?

A odnośnie Conana:

KLIK

Ponoć ma być nie-CGI krew <ok> :twisted:

Odpowiedz
Ale ten facet ma wielkie cyce :shock: Można pozazdrościć.

Oryginału nigdy nie widziałam - jakoś nigdy mnie nie pociągał, ale na remake się może skuszę (choć pewnie nie do kina).
"I think we can put our differences behind us. For science. You monster."

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):Ponoć ma być nie-CGI krew
Ja jestem zdania, że ze standardów nie ma co się cieszyć. Pewne rzeczy są wpisane w gatunek. To jak jarać się, że film o bandytach i policjantach będzie miał kategorię R. Nie trzymanie się zasad eliminuje film w przedbiegach.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Jeśli ktoś jest ciekawy aktora, będzie go można oglądać w Game of Thrones, w roli.. dość w sumie podobnej.

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Ja jestem zdania, że ze standardów nie ma co się cieszyć.

W dzisiejszych czasach to już zdecydowanie nie jest standard.

Odpowiedz
Semi napisał(a):Ale ten facet ma wielkie cyce :shock:

Ja mam większe :P

A koleś mnie nie przekonuje - patrzę na niego i nie widzę NIC. Patrząc na Arnolda można było poczuć jakąs potęgę i moc, a tu totalna nuda pierścienia. Ale zobaczymy jaki będzie finalny efekt.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Jakos mnie ten nowy "metroseksualny" Conana nie przekonuje:
[Obrazek: Conan-Poster.jpg]

Tym bardziej jak pomysle, kto kreci ten film. Moze i bedzie R, ale tez cos czuje, ze mozemy otrzymac cos w stylu "300". Czyli mnostwo CGI, Slowmotion i blyszczacego-naoliwionego Conana :???:

Stephan Lang, Ron Perlman i Rose McGowan na plus. Chociaz szczerze to wolalbym, aby wreszcie zabrali sie za "Red Sonje".
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Marcus Nispel zbyt dobrym reżyserem nie jest ale nakręcił niezły remake Teksańskiej masakry piłą mechaniczną więc jakaś nikła nadzieja na coś oglądalnego jest. Do tego plus za drugi plan.
koronex1989

Odpowiedz
No przecie dałem linka w którym była mowa o tym, że ponoć nowy Conan nie będzie zesnyderyzowany :P

Odpowiedz
To wiem, ale zdjecia promocyjnie niestety nie pomagaja mi pozbyc sie tego wrazenia :razz:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Wawrzyniec_85 napisał(a):Moze i bedzie R, ale tez cos czuje, ze mozemy otrzymac cos w stylu "300". Czyli mnostwo CGI, Slowmotion i blyszczacego-naoliwionego Conana

ale to nie jest złe, bo te elementy akurat w 300 wypadały fajnie. Gorzej było z drętwymi dialogami i nudą pomiędzy walkami.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=V5seA2C80vQ&feature=feedrec_grec_index[/youtube]

Zajebiste :D

"Listen, the Governor gig isďťż almost over"
"Melvin the Rastafarian not Conan the Barbarian"

Odpowiedz
Pojawił się pierwszy, strasznie tandetny teaser
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=74976

Po tym i po ostatnich plakatach do X-Menów, mam niemiłe wrażenie, że spece od marketingu już nie się nie starają bo i tak się zwróci. To sprawka tandetnych wilczków, plakatów i całego marketingu Zmierzchu?, tandetnych plakatów do Iron Mana 2?

W każdym razie to błędne myślenie gdy między marcem a sierpniem praktycznie co tydzień wychodzi jakaś superprodukcja, a jak na razie po takim czymś nikt nie będzie pamiętał o premierze Conana.

Odpowiedz
Pojawił się pierwszy, strasznie tandetny teaser
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=74976

Po tym i po ostatnich plakatach do X-Menów, mam niemiłe wrażenie, że spece od marketingu już nie się nie starają bo i tak się zwróci. To sprawka tandetnych wilczków, plakatów i całego marketingu Zmierzchu?, tandetnych plakatów do Iron Mana 2?

W każdym razie to błędne myślenie gdy między marcem a sierpniem praktycznie co tydzień wychodzi jakaś superprodukcja, a jak na razie po takim czymś nikt nie będzie pamiętał o premierze Conana.

Odpowiedz
to bardziej teaser niż pełnoprawny zwiastun, przecież tutaj nic nie widać :/

Odpowiedz
to bardziej teaser niż pełnoprawny zwiastun, przecież tutaj nic nie widać :/

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon