McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Byłem pewien że Elektra wkurzała wszystkich, zaskoczony jestem.
A Karen i jej kariera reportera mocno irytująca. Ja chyba odpuszczam sobie 3 sezon, bo Jessica Jones mimo bycia mniej ciekawą postacią i raczej trudniejszą do adaptacji w ciągu jednego sezonu dostarczyła mi znacznie więcej wrażeń niż Matt w dwóch.
16-04-2016, 21:08
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(16-04-2016, 20:53)Bogdan napisał(a): No nie mów, że nie podobała Ci się scena wizyty Matta u Fiska w więzieniu :)
Scena fajna, ale aktorstwo D'Onofrio polegające na połączeniu "Bolą mnie wszystkie zęby, język i gardło" z "Mam zatwardzenie stulecia" nie ma z tym nic wspólnego :)
16-04-2016, 22:04
Fhtagn
Liczba postów: 5,361
Liczba wątków: 9
Cytat: Karen i jej kariera reportera mocno irytująca.
Nie zgodzę się, podoba mi się jej zachowanie - nie jest przecież normalną, typową sekretarką/asystentką która nagle zmienia się o sto osiemdziesiąt stopni. Od pierwszego jej pojawienia się w tym serialu wyróżniała się w taki czy inny sposób, a teraz, gdy wiadomo co się dzieje z Mattem, po prostu szuka swojego miejsca. I zamiast od razu znajdować wszystko co niezbędne i ważne to widzimy, że naprawdę siedzi z nosem w książkach/gazetach/dokumentach i czegoś szuka, coś sprawdza, stara się znaleźć powiązania i wychodzi jej to całkiem dobrze. Nie jest idealnie, oczywiście, ale mogło być znacznie gorzej.
Cytat:chyba odpuszczam sobie 3 sezon
Jeżeli w trzecim sezonie choćby na moment pojawi się Frank, to jest to wystarczający powód by go obejrzeć.
16-04-2016, 22:09
Red Crow
Liczba postów: 12,717
Liczba wątków: 50
Captain Skullet
Liczba postów: 20,394
Liczba wątków: 128
Postanowiłem dać szansę Daredevilowi - pierwszy odcinek nawet nawet, oglądało się przyjemnie, za to drugi strasznie cienki i trochę mi się odechciało (szczególnie przy scenach jak się kumpel Matta z panienką snują po mieście - daremne). Ktoś gdzieś pisał, że pierwsze odcinki Daredevila są najlepsze, cóż, jeśli tak, to podejrzewam, że nie dotrwam do końca sezonu.
PS. przy bijatyce w korytarzu w finale drugiego odcinka prawie zasnąłem
07-06-2016, 15:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2016, 15:12 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Ja pisałem, że pierwsze są najlepsze, ale ja też uważam, że Kingpin został zgwałcony i sezon 2 jest znacznie lepszy niż 1. Wielu się ze mną nie zgodzi.
Ale jeżeli bijatyka z 2 odcinka Cię uśpiła, to chyba faktycznie sobie odpuść, bo jest to najlepsza scena w 1 sezonie :P Później to już tylko snucie po mieście, społeczne przygody sidekicków i Kingpin powtarzający z manierą upośledzonego "VANESA!!!". Na szczęście w 2 sezonie jest więcej komiksowej kreskówki i masz brutalnego Punishera oraz Ninja :D
07-06-2016, 16:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2016, 16:10 przez Grievous.)
Stały bywalec
Liczba postów: 3,286
Liczba wątków: 5
Cytat:Na szczęście w 2 sezonie jest więcej komiksowej kreskówki i masz brutalnego Punishera oraz Ninja :D
Na szczęście? Właśnie w DD zajebisty był realizm, brak takiej komiksowości, kreskówkowości itp.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
07-06-2016, 17:16
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
Realizm? Nie no nawet nie chce mi się.
.
07-06-2016, 17:27
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Realizm sralizm. Nic z tego nie wynika, oprócz zamaskowania niskiego budżetu.
07-06-2016, 17:31
Stały bywalec
@srebrnik
Wskaż chociaż 1 produkcje super-heroe będącą bardziej realistyczną ;p
Cytat:Nic z tego nie wynika
Oprócz tego, że lepiej się ogląda, to nic.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
07-06-2016, 18:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2016, 18:06 przez szopman.)
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Realistyczną pod jakim względem?
07-06-2016, 18:14
Captain Skullet
Serial o niewidomym kolesiu z magicznym sonarem, który poćwiczył trochę na ringu i napierdala (nawet z połamanymi żebrami i szeregiem obrażeń wewnętrznych) stada kretynów, którzy nie potrafią korzystać z broni palnej.
Realizm kurva!
07-06-2016, 20:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2016, 20:40 przez Gieferg.)
Captain Skullet
Odcinki 4-5 - no, jest trochę lepiej, głównie za sprawą Fiska, mimo że jego serialowy wizerunek jakoś nie bardzo mi pasuje do tej postaci. Koleżka Matta dalej daremny, a i sam Matt dość nieciekawy.
15-06-2016, 12:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2016, 12:21 przez Gieferg.)
Stały bywalec
W końcu nadrobiłem 2 sezon Daredevila ;)
Po 2 serii, netflixowy Matt Murdock awansował na mojego ulubionego superheroes (miejsce od lat dzierżone ex aeqo przez Batmana i Spidermana). Bardzo podoba mi się jak ewoluuje ta postać, nawet już mi nie przeszkadza nowy kostium. Scena w 2x03 z motocyklistami i schodami jest równie kozacka jak 1x02 z korytarzem ;) Jego relacja z Elektrą jest świetna. Sama Elektra jeszcze świetniejsza ; )
Na plus oczywiście postacie Punishera (odcinki 1-4 oceniam 10/10) i Elektra (!!). Z początku cięzko mi było zaakceptować cały ten kretyński motyw ninja, the Hand, nieśmiertelności itp., ale po kilku odc. jakoś to zaakceptowałem i pogodzilem się ze zmianą klimatu serialu. Chociaż wolałbym aby historia wróciła na dawne, realistyczniejsze tory. Mafia, ruscy, irishe itp.
SPOILERY
Na minus, tak jak w pierwszej serii - przede wszystkim Karen. Boże jak ja nie cierpię tej postaci. Karen i Matt - najsłabszy element serialu. Zdecydowanie lepiej do niego pasuje Elektra. Daredevil i Elektra tworzą tak świetn duet, że zamiast 3 sezonu DD wolałbym coś w stylu "Daredevil and Elektra'. Wgl miałem nadzieje, że w 2x13 będzie epicki team-up DD, E i Punisher. Ale i tak grunt, że Frank się wgl pojawił ; ) Inny ogromny minus: w drugiej połowie sezonu, walki stają się już typowymi scenami akcji niczym w filmach ze Stathanem. A ogromną zaletą tej produkcji były dość realistyczne bójki, w których Matt potrafił nastukać kilku typom, ale wcale nie robił tego na lajcie, ledwo stał na nogach, dyszał. Dostawał przy tym nieraz niezły wpierdol. A w dalszej cz. 2 serii? Typowy Rambo, kasuje po kilkunastu ninja, niczym Jet Li. Szkoda, że poszli w stronę przegiętości.
Generalnie, szkoda, że narazie nie ma planów na s03. A nawet jeśli, to biorąc pod uwagę, że w kolejce czeka już Luke Cage, Iron Fist, Defenders, Jessica s02 i Punisher, to kolejnego DD można się spodziewać gdzieś za 2-2,5 roku? Kupa czasu ;/ Z drugiej strony, Daredevil pojawi się w "Defenders" a Punisher dostanie własne show, więc nie jest jeszcze aż tak źle.
Wgl to troche to skopali Netflix i Marvel. Mogliby olać Iron Fista i dawać Defendersów z Punisherem zamiast IF ; ) Mam nadzieje, że "Defenders" oprócz bycia ciekawym team-upem, pociągnie jakieś wątki z DD i tych innych seriali. Narazie zacząłem serial "Jessica Jones". Pierwszy odc. mnie nie bardzo wciągnął, ale drugi i trzeci były już naprawde fajne. Najbardziej póki co przypasowała mi w tym serialu postać Luke'a Cage'a. Wole oczywiście DD, ale Jesska daje rade ;)
15-06-2016, 12:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2016, 12:35 przez szopman.)
Captain Skullet
Odcinek szósty nawet, nawet, jest Fisk, jest spoko, ale siódmy oglądałem chwilami z zamkniętymi oczami. Przegadane i nudne do bólu, rozciągają to na cały sezon mając sensownego materiału najwyżej na normalny film... tu po prostu WSZYSTKO trwa zbyt długo. Jakoś przebrnę ten sezon, ale czy się zmuszę do drugiego to nie wiem...
29-06-2016, 01:36
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Zrób koniecznie livestream z ogladania, bo mnie na przykład nie wystarcza te posty. Zaplace duzo szekeli za to!
29-06-2016, 12:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-06-2016, 12:55 przez Gal Anonim.)
Stały bywalec
Mogliby na DVD wypuścić DD z komentarzami Gieferga do każdego odc. ; ) To by były porządne dodatki a nie jakieś ochłapy, które serwują dystrybutorzy.
29-06-2016, 13:05
Stały bywalec
Liczba postów: 9,121
Liczba wątków: 44
Podczas swojej nieobecności obejrzałem oba sezony.
Pierwszy był dobry. Charlie Cox jako Daredevil był strzałem w dziesiątkę, drugi plan okej, Fisk raczej na plus, choć D'Onofrio gra z taką dziwną manierą podczas wypowiadania kwestii. Sceny akcji, a właściwie walk, bo do nich się głównie ograniczają, jednak nie takie monotonne jak mi się na początku wydawało, aczkolwiek w pewnym momencie trochę brakuje w nich realizmu. Klimacik fajny, nawiązania do MCU, do którego nie pasuje, niepotrzebne. Zwroty akcji też działają. Ogólnie DD ma sporo problemów, ale co z tego? To i tak najlepszy aktorski serial superhero jaki oglądałem ever.
Drugi sezon zaczął się zajebiście i był taki do czwartego odcinka. Kiedy odstawili Punishera (ZAJEBISTY!) na bok i na ekranie pojawiła się Elektra, wszystko zaczęło się sypać. Ninja, wieczne bójki, wkurzająca Elektra, jeszcze bardziej wkurzające zachowania zakochanego w niej Matta, który robi takie głupstwa, bo każą mu je robić scenarzyści. W sumie to mogę napisać tak, sezon 2 jest słabszy od pierwszego, bo mniej równy, twórcy chcieli w nim pokazać zbyt wiele historii. Zdecydowanie najmocniejszym jego punktem jest Punisher i wszystko co z nim związane (walka w kiciu!).
Dla serialu 7/10, choć w głównej mierze za pierwszy sezon i nie wiem czy oglądać trzeci skoro mają robić oddzielnie Punishera, dla którego w ogóle wziąłem się za ten serial.
PS Daredevil w kostiumie (tym czerwonym) wygląda idiotycznie! W drugiej masce idzie się jeszcze do niego przyzwyczaić, ale i tak jestem za całkowitym redesignem jego wyglądu.
29-06-2016, 13:20
Stały bywalec
Pod wieloma względami się z Tobą zgadzam. Jestem za redesignem kostiumu, Punisher absolutnie wymiata, pierwsze 4 odc. S02 to absolutna petarda, zbędne nawiązania do MCU i owszem - najlepszy aktorski serial superheroe.
Cytat:aczkolwiek w pewnym momencie trochę brakuje w nich realizmu.
W 1. sezonie? Where? Chyba masz na myśli odc. 2x05-2x13 :D
Napewno nie moge się z Tobą zgodzić w kwestii Elektry. To jest jedna z najzajebistszych postaci tego serialu. Ja uważam, że oni z Mattem tworzą rewelacyjną parę i team. Wkurzająca (mało powiedziane. super-hiper-turbo wkur**ająca) jest Karen.
Generalnie miałem na początku problem ze mianą klimatu serialu z mega-realistycznego na ninja-kombo, ale trzeba przyznać, że jak się już pogodzi ze zmianą stylu serialu, to dużo rzeczy daje rade chociażby (mega przegięte) sceny walki. Nagle Matt, który w S01 i 2x01-04 bił się jak zwykly śmiertelnik tj. nie był Stathanem, męczył się, dostawał też nieraz całkiem niezły wpierdol - nagle od pojawienia się Elektry gość staje się Rambo ;/ Może bić się z 20 ninja i wychodzi z tego niemal bez szwanku. Szkoda, bo najbardziej podobały mi się te bardzo realistyczne sceny bitki. Postać Sticka też już mnie wkurza, powinni go odstrzelić razem z Karen.
Ogólnie serial oceniam 8/10. Sezon 1 - 8/10, Pierwsza połowa s02 - 9/10, druga połowa s02 - 7/10, chociaż rozrywki i emocji dostarczył mi więcej niż MCU razem wzięte.
Juby, ja napewno podejme się i Punishera i DD. Zresztą - narazie nie ma planów na S03. W planach jest Luke Cage (30.09), Iron Fist (kręci się), Defendersi i Jessica Jones s02 (będą kręcone równocześnie) + Punisher of course.
Polecam Jessice Jones. Inny klimat, ale też bardzo fajnie się to ogląda (rozkręca się gdzieś od odc. 2-3), przewija się kilka postaci z DD + rewelacyjny villain, chyba najlepszy z dotychczasowego MCU.
29-06-2016, 13:36
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,531
Liczba wątków: 67
(29-06-2016, 13:36)szopman napisał(a): To jest jedna z najzajebistszych postaci tego serialu.
Nie, jest wkurzającą, bogatą dziewczynką.
29-06-2016, 16:40
|