Początkujący
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
Film opowiada o świecie w którym wirus zamienił w wampiry niemal całą ludzkość.
Wampiry są nieśmiertelne ale oczywiście muszą pić ludzką krew, i tu cały problem ludzi jest coraz mniej.Ostatni przedstawiciele ludzkiej rasy są ścigani i hodowani jako pokarm.
Obsada to Ethan Hawke, Willem Dafoe, Sam Neill i Isabel Lucas.
Światowa premiera 8 stycznia 2010 roku. Polski dystrybutor Kino Świat.
Może to być całkiem fajny film dzięki pokazaniu świata opanowanym przez wampiry.
Już nie mogę się doczekać.
10-07-2009, 11:47
Czyli co: "The Matriks" meets "I Am Legend"? :)
10-07-2009, 11:49
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Skoro wampiry są nieśmiertelne, ale muszą pić krew, to co się stanie jak jej nie wypiją? Umrą? Czyli sa smiertelne?:P
10-07-2009, 11:59
military napisał(a):to co się stanie jak jej nie wypiją? Umrą?
Nie. Będą głodne i wkurzone. A trailer fajny, nawet bardzo fajny. Lubię takie trochę tandetne kino wampiryczne, a tutaj wygląda to nawet na solidną produkcję od strony technicznej. Zdaje się, że będziemy mieli powstanie przeciwko oficjalnym strukturom państwa wampirycznego. :)
10-07-2009, 12:02
Początkujący
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 1
military napisał(a):Skoro wampiry są nieśmiertelne, ale muszą pić krew, to co się stanie jak jej nie wypiją? Umrą? Czyli sa smiertelne?:P
Tak samo można powiedzieć gdy do wampirów dodamy kołek,czosnek krzyż, Van Helsinga lub
Defoe z kuszą.
11-07-2009, 15:31
Dużo pisze
Liczba postów: 551
Liczba wątków: 2
Solo napisał(a):a tutaj wygląda to nawet na solidną produkcję od strony technicznej. . :)
i to nawet bardzo solidna jak na produkcje za 20mln$ z taka obsada ...
A single pussy hair can pull a battleship through the desert
11-01-2010, 13:06
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
Nic wielce oryginalnego, ale sprawnie zrealizowany z nieźle skonstruowanym światem, dobrym klimatem i obsadą. Kilka niezłych wątków (zwłaszcza wątek córki Charlesa), cieszy również kategoria R, parę scen jest wyjątkowo krwawych, a główni bohaterowie nawet palą :)
LPC napisał(a):Skoro wampiry są nieśmiertelne, ale muszą pić krew, to co się stanie jak jej nie wypiją? Umrą? Czyli sa smiertelne?:P
Rozwiązano to w zupełnie inny sposób, wampiry są konsekwentnie nieśmiertelne chyba, że ktoś je nabije na kołek :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
12-02-2010, 01:54
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,601
Liczba wątków: 30
Ani to bardzo złe , ani bardzo dobre. Przecietniak . Daje 5/10 głownie za niezle zdjecia i ten fajny zimny filtr. No i za znacznie lepsze od Blade'wego ( choc i tak kiepskie ) CGI wampirów podczas zejsc.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
15-02-2010, 21:44
Nowy
Liczba postów: 309
Liczba wątków: 4
Dwa słowa: straszna cienizna.
Nie polecam.
15-02-2010, 21:48
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Podpisuję się pod przedmówcą. Kupsztal.
15-02-2010, 23:12
Nowy
Liczba postów: 354
Liczba wątków: 0
Jakiś taki nijaki film. Ledwo się zaczął a tu już koniec... Zero klimatu, momentami zamiast straszyć śmieszy i nie wiem jak Wam ale mi zupełnie nie pasował tutaj ani Ethan Hawke ani Willem Dafoe. Na pewno liczyłem na więcej, dużo więcej. 4/10
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10
Dla Niej wszystko 7/10
Zanim odejdą wody 6.5/10
Dochodzenie 7/10
Pozdrowienia z Paryża 3/10
Wyspa tajemnic 9/10
The Hurt Locker 7.5/10
Invictus 8/10
Droga 7/10
21-02-2010, 00:28
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Hawke po prostu nie lubię, Dafoe stać na coś lepszego.
21-02-2010, 00:41
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,601
Liczba wątków: 30
HAwke jako wampir mi pasował. Koles zawse taki zmarnowany i chudy był .
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
21-02-2010, 00:50
Stały bywalec
Liczba postów: 13,519
Liczba wątków: 77
Niewykorzystany potencjał. Wykreowane realia, świat in plus. Niektóre sceny również w dechę (końcowa orgia wokół Sama Neilla, "wywampirzanie" Hawke'a). Ale fabuła, dialogi, postacie (tu kłania się przerysowany Defoe) do kitu. Ponadto w Daybreakers nie znalazłem sztandarowego elementu dla wampirów, czyli napięcia seksualnego. Nie ma pożądania, oblizywania warg po wypiciu szklanki krwi itd. Ogólnie bezpłciowe i głupie te wampiry są.
5/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
24-04-2010, 10:27
Banned
Liczba postów: 298
Liczba wątków: 3
Absolutnie się zgadzam z tym w przypadku Daybreakers mamy przykład niewykorzystanego potencjału, pomył świata zdominowanego przez wampiry i przedstawienie go w taki właśnie sposób zasługuje na uznanie. Jest też kilka świetnych scen, zacznę może od tej na stacji metra. Klimatem trochę nawiązująca do lat 70. To serwowanie krwi i picie jej z plastikowego kubeczka, takie życie codzienne podobne do naszego a jednak inne. Potem scena marszu skutych kajdanami, którzy idą na stracenie. Na plus Sam Neill, pijący krew z kieliszka jakby to było wytrawne wino. Na minus Willem Dafoe, jakoś tak wypadł średnio. A co do zachowań wampirów tu przedstawionych, to całkowicie się nie zgadzam. Film pokazuje raczej wampirów którzy zbudowali świat podobny do ludzkiego i tych zachowań wcale mi tu nie brakuje. A swoją drogą podejrzewam że gatunek ludzki w przypadku braku wody, zaczął by się zachowywać nawet podobnie jak te wampiry w przypadku braku krwi.
08-08-2011, 18:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-08-2011, 18:09 przez Kinomaniak.)
|