Dead Man Down
Jedno wiadomo na pewno: Oplev drugim Refnem na pewno nie jest.

Szkoda.

Odpowiedz
To już było wiadomo od jego poprzedniego filmu :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
(08-03-2013, 11:50)Craven napisał(a): Smuteczek. Zapowiadało się tak syto...

Serio? Przecież już pierwszy zwiastun pokazywał, że to będzie 'yet another action flick'
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Jakuzzi napisał(a):W każdym razie bardziej niż gdyby DMD miał 95%, a potem okazał się przereklamowaną hipsterską sensacją, co już nie raz się zdarzyło.

Dokładnie.

Odpowiedz
(08-03-2013, 17:49)Mefisto napisał(a): Serio? Przecież już pierwszy zwiastun pokazywał, że to będzie 'yet another action flick'
Dokładnie. Ale wiesz, ludzie wierzyli, w końcu Farrell i Rapace grają w samych zajebistych produkcjach :P

Odpowiedz
TEN MOMENT - gdy wychodzą recki jakichś niedorozwojów z RT i znafcy na forum mogą obwieścić "a nie mówiłem: another action flick" :)

Odpowiedz
^^^ :D

Odpowiedz
Sobie sprawdziłem. Tak wygląda pierwsza trójka moich najulubieńszych filmów:

1. Heat
2. Miami Vice
3. Alien III

Dwa z tych filmów dostały na RT zgniłego pomidora. Przypadek? Nie sądzę.

:)

Odpowiedz
Czekam na Twoją recenzję tego filmu Mental. Tak bardzo, że wszystkie premiery kinowe tego roku mogą się schować.

Odpowiedz
(08-03-2013, 18:23)Mental napisał(a): TEN MOMENT - gdy wychodzą recki jakichś niedorozwojów z RT i znafcy na forum mogą obwieścić "a nie mówiłem: another action flick" :)

Otóż to. ;)
Ja tak w każdym razie absolutnie nie skreślam DMD z powodu mało optymistycznych recek. Powiem nawet, że taka sytuacja mnie jeszcze bardziej intryguje i rozbudza oczekiwania.

Odpowiedz
@Mierzwiak

Jak film będzie do dupy, napiszę to wprost tu w tym wątku, po czym stracę sens życia i popełnię samobójstwo :)

Odpowiedz
(08-03-2013, 18:35)Mental napisał(a): Sobie sprawdziłem. Tak wygląda pierwsza trójka moich najulubieńszych filmów:
1. Heat
2. Miami Vice
3. Alien III

A czy zdaje sobie pan sprawę, że w środowisku prawdziwych kinomanów, Miami Vice ssie pałkę?

Odpowiedz
To pewnie nie jestem prawdziwym kinomanem. Ale nie żałuję, skoro w zamian mogę uważać MV za zajebisty film :)

Jak ktoś wyżej pisał - też nie skreślam DMD i nadal czekam na ten seans z niecierpliwością. Jak koniec końców wystawię coś powyżej 5/10, będę zadowolony.

Odpowiedz
Mental/Jakuz - przeszkadzala wam won artystycznego pierda w Drive (ktory budzil same zachwyty), a tutaj wszyscy film jada za przekombinowanie, symbolike/jakies arty-fazy...imo szykuje sie nieudany eksperyment, i szkoda, ze rezyser poszedl (jak mozna wywnioskowac) w kierunku bajerowania, zamiast klasycznej zemsto-rozjebki. Na film sie oczywiscie wybieram i nie moge sie doczekac, ale juz sie nie nastawiam na nie wiadomo jaki cud filmowy.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Bucho, czekam w takim razie na recke. Akurat twoje zdanie warte jest więcej niż 100 zgniłych pomidorów od bakłażanów z RT ;)

Odpowiedz
Na joblo, do którego mam największe zaufanie spośród zagranicznych serwisów, DMD dostał 7/10, więc nie jest źle. Co prawda w recenzji zostało podniesionych kilka niezachęcających spostrzeżeń, z artystycznymi wątkami włącznie, ale cóż - tu już nie ma więcej co gdybać i oceniać po recenzjach, trzeba zobaczyć na własne oczy. Jak film okaże się gównem, to nie będzie to pierwszy i ostatni raz, kiedy czadowy zwiastun przerósł rzeczywistość. Tak samo było zresztą z Drive. ;)

Odpowiedz
Jak ten film będzie choć w połowie tak dobry, jak Drive, pewnie znajdzie się w czołówce mojej listy najlepszych tytułów 2013.:)

Odpowiedz
(08-03-2013, 11:11)Bucho napisał(a): Nawet mi raperski kawalek w trailerze nie przeszkadzal, a to juz cos :)

33% od topowcow i glowny zarzut, ktory mozna podsumowac cytatem z recki pozytywnej: "I am recommending that you see this, if only so you can explain to me what the hell just happened" - no i masz babo placek. Miala byc klasyczna opowiesc o zemscie, a "director of original GWTDT" chcial sie pobawic w artyste i zrobic wielkopomne dzielo...a wyszedl (prawdopodobnie) nieudany eksperyment.
No dla mnie to jest najbardziej odpychajace, bo konsensus z RT mowi:

While the fine cast keeps Dead Man Down watchable throughout, the film is weighted down by absurd plot twists and a slack pace.

Slack pace to jeszcze moge zrozumiec, bo moze byc po prostu klasycznie wolny - za wolny na dzisiejsza sensacje. Ale absurdalne zwroty akcji? Cóż, to nie zapowiada się zbyt dobrze. I tak czekam.

Odpowiedz
Opinie "zwykłych ludzi", którym film się podobał, brzmią zachęcająco:

It's a revenge drama. It's deep, suspenseful, you care about the characters, the acting is great, and the few gunfights there are are amazing. Once again, a low score is more proof you should see a movie.

I loved the shit out of it, while many seemed to have hated it I thought it was a well crafted revenge thriller. It has stellar performances from it's cast and great lighting and editing. while it's not for everyone it's definitely for me.

Odpowiedz
(10-03-2013, 22:32)Mental napisał(a): great lighting
Serio? SERIO? :D

Dobra, nie czepiam się. Nawet jeśli film miałby okazać się słaby, to i tak trzeba zobaczyć dla Rapace i Farrella.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon