Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Deadpool (2016)
Arahan oni, nie zrozumiejoUśmiech
Mierzwiak idź do kina, obejrzyj- baw się dobrze. Zobaczysz, że mieliśmy racjęUśmiech
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(13-02-2016, 14:24)Danus napisał(a): Mierzwiak idź do kina, obejrzyj- baw się dobrze. Zobaczysz, że mieliśmy racjęUśmiech

Nie no, po takich słowach nie pozostanie mu nic innego jak... hejcić ten film ile wlezie Smutny
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(13-02-2016, 14:24)Danus napisał(a): Mierzwiak idź do kina, obejrzyj- baw się dobrze. Zobaczysz, że mieliśmy racjęUśmiech
Idę w poniedziałek, chociaż możecie sobie wyłowić z tego tematu moje bardzo złe opinie po pierwszych materiałach. Ale ostatni trailer był bardzo fajny, no i przekonała mnie kampania i zaangażowanie oraz entuzjazm Ryana.

Odpowiedz
Mierzwiak, ja po pierwszych materiałach też nie mówiłem o projekcie przychylnie- w sumie to nic chyba nie mówiłem, bo miałem to w dupieUśmiech Tak mnie zainteresował ten film po pierwszych trailerach.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Dżizaz, choćby i ten film był 100x lepszy niż piszecie, to teksty w środku lutego typu

Cytat:TO NAJLEPSIEJSZY FILM TEGO ROKU, NIC GO NIE PRZEBIJE, NIC

jest autoparodią.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Serio, zwiastuny pokazują tylko 1/4 pierwszej akcji i mnie jakoś szczególnie też nie porwały, ale kampania i Stuckman sprawili, że byłem w kinie i już sprawdzam grafik kiedy mogę iść drugi raz.

@Zombie001 - nic takiego nie napisałem. Dla mnie DO TEJ pory to najlepszy film komiksowy i szczerze wątpię, że cała reszta ze stajni FOX/MARVEL/DC go pokona.
W grudniu Ci to potwierdzę. Jestem pewien.

Aha, tylko to tutaj zostawię i jak to mówią - "pozdro dla kumatych" Oczko

Odpowiedz
(13-02-2016, 11:37)Juby napisał(a): Deadline podało $41,5 mln z piątku! A zatem chyba pęknie pierwszy ponad 100 milionowy weekend otwarcia w lutym[...]

boxofficemojo podało $47,5 mln z piątku!! Film zaskakuje z godziny na godzinę. Teraz zapowiada się na około $130 mln w pierwsze 4 dni wyświetlania.

Nawet główny bohater się tego nie spodziewał.
[Obrazek: deadpool-1.jpg?w=446&h=299&crop=1]

Uśmiech

Odpowiedz
Swoją drogą, na tym screenie jest drugi najśmieszniejszy moment filmu.
Zadziwiające wyniki, ale popieram, nawet jeśli Deadpool mnie nie zachwycił. Jak dobrze pójdzie, to sequel dostanie znacząco większy budżet i będą mogli las postawić i od razu ocena 10/10.

Odpowiedz
FILM ROKU! FILM ROKU !!!
A poważnie - w sumie wszystko zostało powiedziane, ogląda się świetnie, ale... Nie aż tak jak, powiedzmy, Mad Maxa.
Mam też wątpliwości czy nie powinni jednak lecieć chronologicznie, wtedy film by się rozkręcał i robił coraz lepszy, a tak, mamy mocny początek, a potem film trochę siada. W sumie to wywaliłbym chyba ślepą babkę z pralni (to jakaś istotna postać z komiksu?), nic ciekawego nie wnosi a sceny z jej udziałem jakoś mnie nie bawiły. Fajnie, że Colossus w końcu dostał sensowną rolę.

Solidne 8/10 z szansą na więcej przy powtórce. Pewniak do zakupu na blu w dniu premiery, ale o żadnym tam "najlepszym filmie superhero" nie ma mowy (chyba że zmienię zdanie po kolejnym seansie Język). Jeśli chodzi o R-rated superhero to:

Watchmen > Deadpool > Kick Ass

Walki świetne, ale w WS były chyba lepsze, te tutaj nadrabiają krwistością.

Odpowiedz
Niesamowita sprawa, bo przez większość czasu miałem ten film gdzieś, a i zwiastuny wydawały mi się suche i nieśmieszne. A tu proszę, wygląda na to, że wszystko co mogło pójść dobrze - poszło. Nie mogę się doczekać seansu.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Film fenomenalny , idealnie skręcony i okraszony takimi sucharami , że mam zakwasy od śmiania się w kinie. Świetna muzyka , czołówka, pomysłowe pchanie wszystkiego do przodu . W życiu nie widziałem że można tak idealnie poprowadzić film o superhero. Cały seans trwał chyba pół godziny , bo w ogóle nie odczułem upływu czasu i chciałem więcej. Bomba >>> film roku jak na razie 10/10

P.S. interakcja Deadpoola z widzem jest tak zajebiście wkomponowana , wyjmuje suchary z moich myśli co jeszcze bardziej podbija ocenę i realistyczność całości.

Odpowiedz
Cytuję co napisałem przed chwilą w temacie o BO:
Cytat:Sorry za dwa posty z rzędu ale podaję ważne info;)

Deadpool zgarnia w piątek $47,5 mln, co jest najlepszym piątkiem w historii (bez inflacji). Mówimy już więc o ponad $60m w dwa dni przy $50m budżetu.

Mówimy dalej o prawie pewnym już NAJLEPSZYM LUTOWYM OTWARCIU PIERWSZEGO WEEKENDU W HISTORII, który to rekord dzierży obecnie... 50 Twarzy Greya z $85m

Mówimy też o MOŻLIWYM, żeby nie powiedzieć prawdopodobnym, najlepszym otwarciu dla FOX (!!!) ever, ponieważ Deadpool już jest drugi po dwóch dniach i realnie zagraża ZEMŚCIE SITHÓW ($108m) - Mojo prognozuje 110-116m do końca weekendu!

Jest to też najlepsze otwarcie w sezonie zimowym.

A przypominam, że film ma w USA kategorię R!!!!

Co się odpieradala tutaj?!

Odpowiedz
Odnośnie Dir Cuta:

http://collider.com/deadpool-directors-cut/

Odpowiedz
(14-02-2016, 00:17)und3r napisał(a): Cytuję co napisałem przed chwilą w temacie o BO:

Dobra, nie róbmy śmietnika pisząc o tym samym w dwóch tematach.

Jakby ktoś chciał wiedzieć jak tam Deadpool zarabia, to rozmawiamy o tym w temacie o box office.

Odpowiedz
(13-02-2016, 18:50)Paszczak napisał(a): Jak dobrze pójdzie, to sequel dostanie znacząco większy budżet i będą mogli las postawić i od razu ocena 10/10.

Pff. Film obejrzę pewnie w środę albo czwartek, ale uważam że najgorsze co można by zrobić tej postaci, to dać jej większy budżet, po to by naszprycować film większą ilością bezsensownej akcji i CGI rozpierduchy =/ Powinni utrzymać budżet na nieznacznie wyższym poziomie 60-70mln i wykorzystać go w kreatywny sposób.

Odpowiedz
Sorry za ignoranckie pytanie, ale skoro taki sukces, to w sequelu nie mogą połączyć tej postaci z całym MCU? Bo z tego co czytałem, to odniesienia i komentarze na temat komiksowego świata są jednym z większych atutów filmu, wiec ja sobie tak myślę, że fajnie jakby w kolejnej części odpalili Johansson albo Hemswothowi z 15 dużych baniek, żeby się pokazali na chwile. Realne?

Odpowiedz
Żżyco?

Z jakiej paki film z X-Universe od Foxa miałby nagle trafić do MCU?

Odpowiedz
Skoro tak, to mogę liczyć na Fassbendera w sequelu? Duży uśmiech

Odpowiedz
Predzej Mcawoya albo Stewarda Język

Odpowiedz
Piszcie co chcecie, ale Johansson i Hemsworth mogliby się pojawić jako... Johansson i Hemsworth. Od tak dla jaj. Jeszcze ubrać ich w jakieś cospleyowe stroje Black Widow/Thora i Deadpool mógłby wyć z MCU i ich aktorów Uśmiech

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon