Oskarmeister
Liczba postów: 6,853
Liczba wątków: 18
Spoilery, drobne ale są.
Hugh Jackman to Wolverine, koniec kropka, nikt inny. Po „Loganie” super było zobaczyć ponownie tę postać w swoim primie. Każda scena akcji z nim wymiotła. Żart goni żart i niestety ale to już męczy podczas seansu. Fabuła jest taka, że jej w sumie nie ma. Fajne cameo pewnego aktora, którego się nie spodziewałem. Fajny powrót Johnnego. Zabrakło mi jakiejś dłuższej sceny Logana z Laurą. Jennifer Garner the woman you are <3 Tatum komediowo wymiata ale nie widziałbym solowego filmu z nim, sorry ale Kitsch >>>>>>>
Muszę obejrzeć w końcu Blade’a. Na plus też to, że Cassandra była dobrze zagrana przez młodą Dianę.
No taki nawet nie festiwal cameo, bo marvelowi koniobijcy jak zwykle spuszczali się kogo to oni nie zobaczą i że Deadpool z Loganem będą walczyć w najważniejszych bitwach Avengersów a tu dupa Xdd
Takie nie wiem, dam 7/10 głównie za Hugh.
Aha, myślałem, że końcówka pokaże jakiś przyszły plan na MCU a tu w sumie nic się nie wyjaśniło. Na dobrą sprawę Deadpool nadal nie jest w MCU skoro wrócił na swoją Ziemię.
25-07-2024, 23:04
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Ile było Wesleya Snipesa?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
25-07-2024, 23:10
Oskarmeister
Hmm, 5 minut? Tyle co Elektra i Gambit, razem również potem walczyli
25-07-2024, 23:16
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Mogli mu dać jakiś body suit albo płaszcz, wyglądał dziwnie, będąc tak chudym.
Gambit mi się najbardziej podobał, był śmieszniejszy niż wszystko, co robił Reynolds poza wersją samuraja, ale wtedy grał "jakąś" postać, z pomysłem na humor sytuacyjny, lub wynikający z postaci, a nie siebie robiącego za błazna.
Szkoda, że po raz kolejny zmarnowali kogoś z FF, lubię Human Torch, a tutaj oczywiście obrócono go w żart, do nikogo nie dociera, że jak nie traktujesz niczego poważnie, to każdy powtarzalny gimnazjalny żart z minuty na minutę traci jakikolwiek impakt, to samo z akcją i gore, krew CGI leje się na prawo i lewo, wszyscy giną, zero wrażenia, chyba nigdy w życiu, nie byłem tak bardzo znieczulony na przemoc i krew, dlatego też finałowa akcja nie ma efektu wow po oglądaniu tego samego przez 2 godziny.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
25-07-2024, 23:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2024, 23:22 przez marsgrey21.)
Oskarmeister
W trakcie oglądania ciągle miałem myśl, że fajnie ale chciałbym to samo obejrzeć na poważnie
25-07-2024, 23:40
Stały bywalec
Liczba postów: 9,335
Liczba wątków: 29
ok. $35M w czwartek przedpremierowo i pobity rekord dla filmów R, poprzednio Deadpool 2 zarobił ok. $18,6M
26-07-2024, 09:58
PapaBoomer
Jestem ciekaw spadków, ten film nie jest śmieszny dla mnie jako kogoś, kto ogarnia temat wszystkich dram celebrytów i studia, bo na nim bazują żarty, ale dla szarego widza? Nie raz już czytałem o ciszy w czasie seansów, śmichów brak
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
26-07-2024, 10:03
Stały bywalec
bądźmy szczerzy, ta dwójka (szczególnie powrót Jackmana) była wyczekiwana od dawna i miała przyciągnąć widzów i hajs, no i chyba się udało, jakość filmu zejdzie na drugi plan
zwiastuję okolice 800-900M światowo, wszystko znacznie poniżej to rozczarowanie i dowód na to, że formuła się wyczerpała i Deadpool nie śmieszy i kino komiksowe jest w dupie (pozdro Gunn w 2025)
26-07-2024, 10:07
Oskarmeister
W ogóle dobrze skumałem, że Logan zawiódł wszystkich w swoim świecie bo się najebał a na szkołę napadli…łowcy mutantów?
26-07-2024, 10:18
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
No i obejrzane. Fajna baja, żarty zabawne i błyskotliwe w taki klozetowy-southparkowy sposób, dobrze zagrane to-to, choć ogólnie przydługie, a sama „intryga” nie miała w ogóle sensu. Gdyby ten ziutek ze „Zgonu na pogrzebie” nie zaprosił nigdzie Reynoldsa to by jego plan wypełnił się bez żadnych problemów.
Liczyłem, że Wesley Snipes skradnie film, ale było go za mało, nie wyglądał i nie zachowywał się jak Blade, ale fajnie, że Reynolds o nim pamiętał. Za to zaskoczeniem był Chaning Tatum. Ogólnie wiem, że to bardzo dobry komediowy aktor, ale tu mnie rozjebał po prostu. Jedyne momenty na jakich byłem w trybie rżenia i płakania ze śmiechu to jego sceny właśnie. Było go niestety za mało. Szczerze to wolałbym jego z Reynoldsem niż Jackmana, który jest stary, zmęczony, a jego cykle na BRC nie robią wrażenia już.
No i występik Kapitana Ameryki był zabawny.
W każdym razie, bardzo przyjemne filmidło.
7/10
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
26-07-2024, 16:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2024, 16:56 przez Hitch.)
Dużo pisze
Liczba postów: 272
Liczba wątków: 0
Taki filmowy list miłosny do komiksowego Deadpoola, Wolverine'a, całego Marvela i filmowych wersji niektórych ich postaci. W sumie podpisuję się w większości pod opinią Hitcha.
Głupie to, fabuła praktycznie nie istnieje (spokojnie można z filmu wywalić z 10min materiału i pacing byłby lepszy), ale film stoi bardziej mini-historiami wplecionymi w całość. Widać że wszyscy świetnie się bawią i włożyli w realizację masę serducha. Nakręcone to też o dziwo nieźle, szczególnie po totalnie nijakim Free Guyu tego reżysera - tutaj sceny akcji są pomysłowe, czytelne i wpisują się w klimat filmu.
Całość stoi oczywiście humorem i wiele zależy od tego, czy do kogoś on trafia. Ten film nie jest na serio, bo Deadpool nigdy nie był na serio - to jest kwintesencja tej postaci. Poważne rzeczy, przeplatane gimnazjalnym humorem i łamaniem czwartej ściany. Więc narzekanie, że ten konkretny film nie jest na poważnie to trochę tak, jakby narzekać że auto nie jest rowerem. Mimo to, potrafi wywołać emocje kiedy trzeba, nawet jeśli za chwilę jesteśmy raczeni kolejnym żartem. Camea są świetnie wykorzystane i mimo iż większość postaci ma tylko kilka minut ekranowych, to czuć w tym wszystkim miłość ekipy do materiału źródłowego (czy to filmowego, czy komiksowego). Gambit oczywiście kradnie show i szanuję Reynoldsa za to, że potrafił tak błyskotliwie wykorzystać zamieszanie jakie było dookoła ekranizacji tej postaci.
Na ten moment 8/10. Zobaczymy, jak będzie przy powtórce, bo jedynka i dwójka już tak nie siadły dobrze przy ostatniej.
Kris
Cytat:W ogóle dobrze skumałem, że Logan zawiódł wszystkich w swoim świecie bo się najebał a na szkołę napadli…łowcy mutantów?
Nie do końca. Zawiódł ekipę X-Men bardziej, bo miał ich w dupie. Schlał się raczej bonusowo. Więc jak wpadli łowcy mutantów to po prostu nie było go z nimi. A potem wpadł w furię i zaczął zabijać ludzi przez lata, nieważne czy mieli coś wspólnego z tym atakiem, czy nie i tym zawiódł ten świat. Większość historii jest mocno naciągana, więc nie wiem czy jest sens ją rozpracowywać
marsgrey21
Cytat:Nie raz już czytałem o ciszy w czasie seansów, śmichów brak
U mnie śmiało się całe kino większość seansu, a na RT film ma audience score 97%, więc jest dość spora szansa, że spadku nie będzie.
I want to belive.
27-07-2024, 00:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2024, 00:51 przez Gladius.)
Oskarmeister
Zapomniałem o tym, że najbardziej śmiałem się na momentach z Peterem, gość był świetny
27-07-2024, 11:49
Stały bywalec
w piątek w USA 96M (pierwsza część miała 47M, a druga 53M)
łącznie 211M światowo
27-07-2024, 21:03
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,479
Mam mały dylemat jak to ocenić. Z 1 strony widać, że to wykalkulowany skok na kasę, z 2 zrobiony dla uszczęśliwienia fanów. Ale czy nie jest to idealne zamknięcie trylogii? JEST. Bo od początku serii do czegoś takiego zmierzało a przynajmniej chcialo. Historia jest średnia ale obecność Jackmana i kilka smaczków rekompensuje minusy. Unikałem spoilerów (lub trafiłem na te lewe) i ryj mi się cieszył w kilku momentach. Piję choćby do gościa, który jest w tak dobrej formie (jeśli nie weszło tu żadne CGI), że mógłby spokojnie pociągnąć nowy film. Więc robienie srebootu nie ma sensu. Zresztą podobnie jak Keaton pociągnąlby solo Batmana.
Co było poza tym trochę męczące: przesyt tych metażartów i 4 ściany.
W tej chwili 7/10 i czekam na sklepik, dla weryfikacji i rzeczy, które może umknęły.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
28-07-2024, 11:52
CGI Paul Walker
$438.3 miliony na otwarcie. To chyba dobry wynik.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
28-07-2024, 17:47
PapaBoomer
Tylko ze względu na Jackmana w żółtym stroju, usuń go i zostaje film, który wyciągnie max 700 milionów i dostaje tę samą łatkę co Multiverse of Madness, to ten sam efekt co przy No Way Home.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
28-07-2024, 17:56
CGI Paul Walker
Mam to gdzieś. Twoja toksyczna krucjata mnie nie obchodzi
28-07-2024, 21:15
Stały bywalec
ale w sobotę i niedzielę to spadki w USA duże zaliczył
28-07-2024, 21:44
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
Od ostatnich dwoch moze, trzech lat jestem naczelnym hejterem marvela w swoim otoczeniu.
Ale nowy Deadpool jest po prostu zajebisty.
Najlepsze intro ze wszystkich filmow marvela, najlepszy Wolverine zaraz po Loganie. Swietna zabawa i kupa smiechu. Film nie nudzi ani na minute, masa zajebistych nawiazan i kupa fantastycznych cameosow.
Nie moge sie doczekac na UHD.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
28-07-2024, 21:47
CGI Paul Walker
Przecież to nie jest Marvel.
28-07-2024, 22:25
|