Nowy
Liczba postów: 432
Liczba wątków: 12
Nie wiem jak was, ale mnie denerwują wypowiedzi nt. filmów, które jeszcze nie miały polskich premier. Ja rozumiem, że większość z was parę razy w tygodniu lata do US and A, żeby zobaczyć jakiś film w kinie (nie posądzam was o piractwo), ale... gdy czytam same pochwalne opinie, i pomyślę sobie, że dany film zobaczę w kinie dopiero za 2-3 miesiące to czekanie staje się naprawdę nieznośne.
Dlatego też proponuję wprowadzić na forum zasadę nie opisywania wrażeń z filmów, które jeszcze nie są dostępne w legalny sposób w naszym kraju. Zdaję sobie sprawę, że część filmów nigdy nie zawita do nas, ale czegoś takiego nie można raczej powiedzieć o filmach "z górnej półki", których sprowadzenie jest kwestią czasu.
Aby wszystko było jasne - nie chcę wprowadzić jakiejś chorej sytuacji, w której osoba opisująca film dzień przed premierą dostanie bana, a jej figgin usmażony na wolnym ogniu. Jeśli miałoby to funkcjonować, to na zasadzie niepisanej dżentelmeńskiej umowy. ;)
Dodaję ankietę, aby dowiedzieć się, czy tylko ja mam takie zboczenie.
24-09-2007, 12:55
Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
Liczba wątków: 8
Zupełnie mi to nie przeszkadza. Sam często oglądam filmy przed premierą w Polsce. Nie widzę problemu w późniejszym opisywaniu wrażeń. Osobiście - jeśli wiem, że na dany film pójdę do kina, nieważne czy w necie dostępny jest [bez takich info o ripach, proszę] czy jakaś lepsza wersja, to po prostu nie czytam zbyt wielu opinii na jego temat. Patrzę raczej ogólnikowo - tu pozytyw, tam negatyw. Wczytuję się po obejrzeniu.
Ale jest wiele filmów na które po prostu wiem, że do kina nie pójdę i czekam na dobrą wersję. Poza tym, coraz więcej filmów ma premierę bardzo szybko po premierze w usa, więc tym bardziej problemu nie widzę :)
Aktualnie rządzi: ja
24-09-2007, 13:09
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Yossa, jak długo myślałeś nad tym tematem? Pytam złośliwie, tak, bo większej bzdury wynaleźć się chyba nie dało. Nie chcesz, to nie czytaj. Dla mnie koniec tematu.
24-09-2007, 13:49
Nowy
Liczba postów: 573
Liczba wątków: 4
Mi też to nie przeszkadza, jesli ktoś miał możliwość obejrzenia filmu wcześniej niż ja, to fajnie, że się ze mną podzielił zdaniem na jego temat. Tyle z mojej strony.
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.
24-09-2007, 13:54
Stały bywalec
Liczba postów: 3,484
Liczba wątków: 39
Dziwny temat. :) Odpowiedź nr.1
24-09-2007, 13:56
VIP
Liczba postów: 7,127
Liczba wątków: 292
kompletnie mi to nie przeszkadza, co więcej â zakładając temat o filmie, którego jeszcze u nas nie ma, jesteśmy pierwsi, lepsi, sprytniejsi, słowem â zajebiści 8)
24-09-2007, 14:44
Cytat:Dlatego też proponuję wprowadzić na forum zasadę nie opisywania wrażeń z filmów
Lepsza będzie zasada nie czytania o filmach których jeszcze u nas nei ma przez osoby, które będą sie potem irytować, że muszą czekać.
24-09-2007, 16:25
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,297
Liczba wątków: 67
sorry, ale pomysł głupi - jak ktoś mieszka dajmy na to w UK (:P) i ma tam filmy wcześniej, to robi nowy temat i pisze. To samo, jak ktoś widział film na przedpremierze bądź pokazie prasowym - nie widzę w tym nic złego. Co więcej - jak z reguły w ogóle nie wchodzę w tematy filmów, których nie widziałem i nie chcę się natknąć na ewentualny spoiler - wyjątkami są takie filmy, na które się waham pójść i chcę wiedzieć czy może warto. Tak czy siak imho zbędne robienie wideł znowuż
24-09-2007, 19:05
Nowy
Liczba postów: 343
Liczba wątków: 1
To teraz wracajac z kina mam sprawdzac kiedy jest polska premiera?:> Nigdy nie przejmowalem sie tym, kto, gdzie i kiedy widzial dany film. Jak ktos ma zdrowie ogladac okrutna kamerowke 3 miesiace przed premiera swiatowa, to niech oglada, ja poczekam az bedzie w moim lokalnym kinie, z reguly tydzien-dwa po premierze w ju es end ej.
Ci co chca piraca, Ci co chca kupowac oryginaly/ogladac w kinie tak robia. Nic mnie to poprostu nie obchodzi, odwiedzajac forum chce wymienic sie opiniami o filmie, a nie prawach autorskich i etyce :>
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman
Once Upon A Time In America - 11/10
Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se)
Heat - 11/10
24-09-2007, 21:15
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Tak mnie ciekawi jak można obejrzec kinówke 3 miesiace przed swiatowa premiera (z ktorych to przewaznie pochodza te kinowki...) :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
24-09-2007, 21:21
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,297
Liczba wątków: 67
ruscy potrafią ;)
24-09-2007, 21:37
Nowy
Liczba postów: 343
Liczba wątków: 1
Hitch: kamerowki/ripy z pokazow testowych juz kilka razy wyciekly, znowu na sile probujesz uczepic sie czegos.
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman
Once Upon A Time In America - 11/10
Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se)
Heat - 11/10
24-09-2007, 21:57
|