15-06-2015, 10:20
|
Dragon Ball
|
|
Fajnie, że będzie wcisnięte w te 10 letnią pauze po Buu Saga ;) Może przynajmniej aż tak nie przekreśla GT ;)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
od wczoraj pierwszy odcinek śmiga już po wszelkich wypożyczalniach.
ogólnie - spoko. klimat zachowany, jest humor, odhaczona została nawet jakas przygoda, ale i tak wszyscy czekaja na pojawienie się Vegety ;) jeśli reszta bedzie równie w porzadku co 1. odcinek, to bedziemy mieli fajny comeback Dragon Balla. 06-07-2015, 13:06
wszystko spoko ale ten fioletowy królik jako główny zły serii wygląda cudacznie... to jakaś postać z filmowej wersji DB? i z tego co widziałem to kolejnym stopniem SSJ będą niebieskie włosy?
Hey, give me another cookie
06-07-2015, 18:30
Jak czytam co ten Toriyama wymyślił to nie podejmuje się obejrzenia nawet pierwszego odcinka.
07-07-2015, 11:43 (06-07-2015, 18:30)mcp napisał(a): wszystko spoko ale ten fioletowy królik jako główny zły serii wygląda cudacznie... to jakaś postać z filmowej wersji DB? i z tego co widziałem to kolejnym stopniem SSJ będą niebieskie włosy?Spojlery dotyczące filmu, który wyszedł jakiś czas temu już. Telewizyjna seria dzieje się wcześniej, strzelam więc, że królik będzie tylko na początku a potem pojawi się (tradycyjnie) jeszcze potężniejsze zło wymagające nowego stopnia (czyli niebieskie włosy). Niemniej jestem zadowolony, pierwszy odcinek był fajny, mało strzelania promieniami śmierci, za to potyczka z wielkim wężem w klimacie klasycznej, pierwszej serii i szukanie podarku ślubnego. Takie przyziemne rzeczy są miłą odmianą od niekończących się walk :) 07-07-2015, 12:14
Szczerze to DB wyglada teraz dopiero jak bajeczka dla dzieci, pewnie nawet krwi nie bedzie. Odpuszczam, bo nie da sie tego ogladac jak dla mnie.
07-07-2015, 14:24
Póki co:
Battle of Gods - film średni, nie podoba mi się w ogóle pomysł z SSJ God DB Super : pierwszy odcinek raczej nie powala, uważam, że więcej emocji wnosił 1 odc DBGT Powrót Friezy : na + Frieza, na - SSJGodSSJ. Nie wiem czy ta nowa seria Super, będzie faktycznie taka super i czy wyjdzie DB na dobre ;) Ale aktualnie lece już DBKai Buu Saga, w końcu mam czas po sesji ;) DBKai jest świetne, powycinali zbędne rzeczy i fajnie i szybko się ogląda teraz przygody Z Fighterów ;)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
07-07-2015, 14:33
Pierwszy epizod nowej serii OK. Sporo humoru w starym stylu, ale przydałoby się więcej konkretniejszej akcji. Na razie takie tam sraty-pierdaty jako preludium do walki z Beerusem. Szkoda, że wplatają nowe filmy kinowe w fabułę serialu sztucznie ją przedłużając. Ale ogólnie jest spoko. Goku się nie zmienił, brakowało mi tylko Vegety, ale on będzie w centrum następnego odcinka, który chętnie obejrzę i zobaczymy, co dalej.
Bardziej mnie nowa seria DB jara niż nowa seria True Detective :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 07-07-2015, 21:54
Jak dla mnie spoko po pierwszym odcinku i na razie nie ma co się czepiać. Wszystko wydaje się być na swoim miejscu, a nowe postacie z filmów mi nie przeszkadzają i pasują do tego świata. Oglądało się z uśmiechem na twarzy więc za tydzień biorę młodszego brata i oglądamy dalej :)
08-07-2015, 17:51
Odcinek o tym, jak Vegeta z rodziną spędza wolny czas jest uroczy. Filler, oczywiście, ale lubię to, tęsknię do początku DB kiedy to szukało się smoczych kul, walczyło z różnymi dziwakami na zadupiach, brało udział w turniejach i po prostu przeżywało przygody - rozwalanie planet nudzi prędzej czy później. Jest dobrze. Oglądam dalej. Czuję się młodszy o te x lat :D
13-07-2015, 15:02
Wychodzi na to, że Super opowie całkiem od nowa wydarzenia z BoG i RoF ;/ Szoda. Mogli po prostu rozszerzyć *** o nowe sceny i rozdzielić na odcinki. A tutaj widać, że zanosi sie na opowiedzenie tej historii od nowa ;o
13-07-2015, 15:48
To są klatki z bardzo dynamicznych ujęć. W serialu w ogóle tego nie widać.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 19-08-2015, 17:42
Po pierwszych 6-ściu odcinkach stwierdzam, że serial to chała ;/
1) Animacja tragedia ;o 2) Historia w odcinkach jest rozwleczoną na maxa kalką Battle of Gods ;/ 3) Słaba muzyka i opening W porównaniu z BoG te odcinki wypadają słabiutko. Ostatnio oglądałem ten film ponownie i jednak musze przyznać, że jest całkiem fajny ;) Historia jest zwięzła a animacja świetna. Wobec tego film a serial to nieboa ziemia. Ponoć historię z Resurection of F też będą opowiadać na nowo w serialu i dopiero potem nowa saga - Sixth Universe. Wobec tego do serialu wróce dopiero przy nowej sadze. Co do samego RoF - film bardzo mi się podobał. Może naciągane nowe poziom SSJ, ale sam film wypada ok ;) Fajnie, że znów w akcji można zobaczyć Piccolo, Kuririna,Tienaa nawet Roshiego ! Jedyny minus filmu to zrobienie z Gohana ciapy. "Wciąż mogę się zmienić w Super Saiyana ... chyba" - no wtf ? Co do DB Super,
20-08-2015, 11:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2015, 11:41 przez szopman. Powód edycji: vegetaaa ) 20-08-2015, 14:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2015, 14:33 przez Gieferg.)
Zacząłem oglądać serię Super i niestety jest rozczarowany, głównie przez to, że jest to rozciągnięta ostatnia kinówka. Pewnie obejrzę do końca, ale nie takiego Dragon Balla chciałem :(
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
06-10-2015, 04:21
Dragon Ball Z: Fukkatsu no F - kolejny film robiony tylko dla osób znających Dragon Ball będący bardziej dodatkiem niż pełnoprawnym osobnym dziełem. Mimo wszystko oglądało się przyjemnie. Fajnie było zobaczyć znowu w akcji Genialnego Żółwia czy Freezera. Fabuły ten film oczywiście praktycznie nie ma i wszystko sprowadza się do jednej wielkiej walki. Szkoda też, że wszystko jest potraktowane tak lekko i nie ani razu nie odczuwałem, żeby Freezer był jakimś zagrożeniem czy faktycznie poważnym przeciwnikiem. Raczej film wygląda jak niedzielna walka treningowa Son Goku. Mimo wszystko dużo lepsze od poprzednie filmu i można obejrzeć bez zażenowania. 6/10
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
03-11-2015, 14:23
Powrót Friezy jest świetny ;) Oczywiście kuleje w kilku miejscach, ale warte obejrzenia chociażby dla zobaczenia jak ekipa Z Fighterów (z Kame-Seninem!) staje do walki z armią Friezy :)
Co do DBSuper, jestem aktualnie po 17 odcinku. Cała Saga BoG jest dla mnie do kitu. Niedość, że opowiada alternatywną wersję wydarzeń z filmu, to jest rozwleczona na maksa. Innymi słowy, gorsza podróbka DBZ Movie 14 ;< Ale nowa saga póki co mi się podoba. Odcinki 15-17 typowo fillerowe, ale tworzą fajny pomost pomiędzy akcją obu filmów/sag. Teraz wiemy skąd się wzięli Goku i Vegeta pod okiem Whisa oraz dlaczego Vegeta dogonił Goku (co oczywiście jest dla mnie na + ). Kolejny odc. pokaże więcej treningu i w końcu będzie Champa ;) ! Kto czytał mange DBSuper, wie już kim jest Champa i co będzie się działo po walce z Friezą :) Pierwszej sadze mówie stanowcze NIE, ale najnowsze oedinki bardzo mnie zachęciły do oglądania serialu i nie moge się już doczekać kolejnego epka :) Generalnie trzeba niestety przebrnąć znów przez powtórke z filmu i czeka nas ciekawie zapowiadająca się Champa Saga ;) Wgl o ile film się świetnie wpasowywał w timeline serialu (Pan rodzi się 5 lat po Buu Sadze w filmie, więc ma 5 lat na koniec DBZ - pasuje), tak DBSuper wprowadza zamęt bo wychodzi na to, że Pan powinna mieć lat 9 na koniec DBZ czyli tyle ile ma w GT. W przyszłości napewno bd oglądał film zamiast odc. 1-14 :)
03-11-2015, 16:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-11-2015, 16:17 przez szopman.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Trylogia How to Train Your Dragon (2010-2019) | mroziek | 124 | 40,171 |
06-07-2025, 00:21 Ostatni post: marsgrey21 |
|
| Dragon Ball Kai | Azgaroth | 17 | 4,518 |
05-07-2023, 13:58 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |