Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (2023)
„Dungeons & Dragons: Złodziejski Honor” przenosi bogaty świat i zabawnego ducha legendarnej gry na duży ekran w pełnej akcji przygodzie.

Uroczy złodziejaszek i banda niepoprawnych poszukiwaczy przygód podejmują się epickiej kradzieży, aby odzyskać zaginiony relikt. Jednak sprawy przybierają niebezpieczny obrót, gdy wpadają w oko niewłaściwym ludziom.

W filmie w reżyserii Jonathana Goldsteina & Johna Francisa Daley zobaczymy: Chrisa Pine'a, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, oraz Hugh Granta.

Premiera: 14 kwietnia 2023

Generalnie film zapowiadał się jak coś, co pewnie skończy na RT z liczbami typu 30%.

Otóż chyba nie. Na razie 85% przy 20 recenzjach.

Co prawda w obsadzie jest ten placek Page, ale dla Pine'a i Granta to ja sie chyba do kina przejdę ;)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ten film wygląda jak kwintesencje wszystkiego, czego nie lubię w fantasy (i w RPGach). Może kiedyś zerknę jak juz naprawde nie będę miał pomysłu, co oglądać.

Ale klip z umarlakiem był fajny.

Odpowiedz
Film jak fajny by nie był ma jeden problem, z jednej strony wszyscy znają DnD, z drugiej świat DnD wygląda bardzo generycznie, brak temu stylu, przypomina mi to wizualnie trochę Narnię która też nie nigdy mnie nie porwała.

Odpowiedz
Jest Chris Pine więc obejrzę na bank :) Tym bardziej, że fantasy w dzisiejszych czasach nie ma za dużo więc wszystko co w tym temacie to biorę w ciemno :) Tym bardziej, że to film a nie serial więc nie stracę tyle czasu co przy Niggolasie i reszcie bandy z Amazona :)

Odpowiedz
Cytat:Tym bardziej, że fantasy w dzisiejszych czasach nie ma za dużo
Przecież jest go dziś więcej niż kiedykolwiek wcześniej w kinie
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
W kinie to nie wiem, ale w telewizji jest zatrzęsienie seriali w tym gatunku. Ród smoka, Pierścienie władzy, Wiedźmin, Koło czasu i jeszcze kilka innych. Co prawda ilość nie przełożyła się na jakość, no ale...

Odpowiedz
To całe współczesne gówniane fantasy tylko obrzydza mi fantasy więc już wolę, żeby było go jak najmniej :P

Odpowiedz
No ja się zgadzam z kolegą, ale to nie zaprzecza faktom - fantasy dziś w popkulturze jest więcej niż kiedykolwiek wcześniej
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
A to nie wygląda tak, że jak ja nie oglądam fantasy to go nie ma w ogóle? :(

Ale faktycznie, macie rację - trochę tego jest ostatnio ale poziom tego wszystkiego ryje po glebie więc chyba musiałem wyprzeć istnienie takich arcydzieł jak Witcher czy inne Kulki Władzy.

Odpowiedz
(13-03-2023, 12:01)Corn napisał(a): No ja się zgadzam z kolegą, ale to nie zaprzecza faktom - fantasy dziś w popkulturze jest więcej niż kiedykolwiek wcześniej

Bo dziś cała popkultura to fantasy, które nijak nie przekłada się na świat rzeczywisty :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Ogromne zaskoczenie. Szedłem na ten film jak na ścięcie, a dostałem lekkie, traktujące się z przymrużeniem oka przygodowe fantasy, które oglądało się za dzieciaka w sobotnie przedpołudnie. Humor nie jest wymuszony, mamy czas by poznać bohaterów, a twórcom jakimś cudem uchodzi na sucho wylewanie co kwadrans tony ekspozycji prosto na zaskoczonego widza. Wybacz Gieferg, ale ten film jest po prostu uroczy.

Odpowiedz
Wiem, wiem, bardzo dobry jak wszystkie, które akurat wchodzą do kin.

Odpowiedz
(23-03-2023, 17:08)zombie_sidekick napisał(a): Szedłem na ten film jak na ścięcie

Ale właściwie dlaczego?
W sensie, ciekaw jestem, skąd u was to negatywne nastawienie. Zwiastuny jak dotąd zapowiadają coś fajnego. Oczywiście mogą okazać się mylące - nieraz już bywało, że po fajnych zwiastunach sam film zawodził, ale to już inna kwestia, bo tu mówię o samych oczekiwaniach, a ja spodziewam się przyjemnej rozrywki w moim guście (może mam kiepski gust, nie wiem, ale to mój własny gust, więc proszę się go nie czepiać). Czy się na tych oczekiwaniach przejadę, to czas pokaże, ale póki co mam dobre przeczucia.

Odpowiedz
(26-03-2023, 12:48)al_jarid napisał(a):
(23-03-2023, 17:08)zombie_sidekick napisał(a): Szedłem na ten film jak na ścięcie

Ale właściwie dlaczego?
W sensie, ciekaw jestem, skąd u was to negatywne nastawienie. Zwiastuny jak dotąd zapowiadają coś fajnego. Oczywiście mogą okazać się mylące - nieraz już bywało, że po fajnych zwiastunach sam film zawodził, ale to już inna kwestia, bo tu mówię o samych oczekiwaniach, a ja spodziewam się przyjemnej rozrywki w moim guście (może mam kiepski gust, nie wiem, ale to mój własny gust, więc proszę się go nie czepiać). Czy się na tych oczekiwaniach przejadę, to czas pokaże, ale póki co mam dobre przeczucia.

Nie jestem fanem fantasy, a poprzednie filmy D&D były TRAGICZNE, z pierwszym "arcydziełem" na czele. Zrobienie filmu o tej tematyce, po tylu latach, śmierdziało mi chęcią zachowania praw, a nie dostarczeniem fajnej rozrywki. Myliłem się.

Odpowiedz
Cytat:W sensie, ciekaw jestem, skąd u was to negatywne nastawienie.
Z tego "materiału źródłowego" zasadniczo nie ma prawa powstać nic, co bym miał ochotę oglądać. Zwiastun tylko to potwierdza.

Cytat:. Zwiastuny jak dotąd zapowiadają coś fajnego.
Nie zauważyłem. Jeden żarcik im się udał, 100% reszty to rzygi.

Odpowiedz
O kurde, a ja uśmiechnąłem się na zwiastunie ze trzy razy. Teraz nie czuję się pełnowartościowym człowiekiem.

Odpowiedz
Wiem, że forum wydało już wyrok na ten film, i wiem też, że Rotten Tomatoes to nie jest niezawodny wyznacznik jakości, ale póki co widoczne tam liczby (91% przy 212 recenzjach krytyków, do tego 93% audience score) pozwalają mi przypuszczać, że być może (podkreślam - BYĆ MOŻE) mój optymizm w kwestii tego filmu znajdzie jednak swoje pokrycie w rzeczywistości.

Odpowiedz
Chocby miało 100% i zachwyty tu na forum i tak trudno byłoby mnie namówić na seans po takich zwiastunach.

Odpowiedz
Kurczę, Gieferg, nie wiem, co ci poradzić. Może po prostu nie idź. Ja na twoim miejscu bym nie szedł ;)

Pamiętajmy przy tym, że jesteś też jedyną chyba osobą na świecie, która nie lubi "Spider-Man: Uniwersum", a to ma jeszcze wincyj procent na Rotten Tomatoes, więc...
Ja ze swojej strony mogę powiedzieć na odwrót - że zwiastun zachęcił mnie na tyle, że poszedłbym do kina nawet przy słabych recenzjach.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon