Fifth Element (1997) reż. Luc Besson
taaa, Tucker Duży uśmiech Mój błąd.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”

Odpowiedz
Fun Fact - rola Tuckera pisana była pod Prince’a Oczko
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Właśnie sobie uświadomiłem że ten film czerpie całkiem sporo z "Heavy Metal" z 1981 roku Oczko

Odpowiedz
Albo nie pamiętam albo pierwszy raz obejrzalem ten film w całości. Bo nigdy mnie nie jarała ta kolorowa estetyka zgrywy. Nie wiem jak to.ocenic, ma to elementy fajne ale tez calkiem chybione.

Willims ze swoim "kocham cie": zero wiarygodnosci. W ogole jest ZERO CHEMII miedzy nim i Millą

6/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(04-04-2022, 02:40)Rozgdz napisał(a): Właśnie sobie uświadomiłem że ten film czerpie całkiem sporo z "Heavy Metal" z 1981 roku Oczko
Przede wszystkim z Valeriana, którego kiedyś Besson chciał zekranizować a nie mógł. Zresztą jeden z twórców tego komiksu, Mézières, plus Moebius pracowali przy produkcji. No i ogólnie jest to inspiracja komiksem frankofońskim, Metal Hurlantem/Heavy Metalem i w sumie może też i tym animowanym Heavy Metalem z '81, gdzie jest bardzo podobna postać taksówkarza Uśmiech

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon