Filmowe marzenia
Hmm, niech ktos wykorzysta ten potencjal:

https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-pod-krakowem-znajduje-sie-podziemne-miasto-powstalo-w-czasac,nId,6362120

Miasto, senarzysci, filmowcy.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Jordan Peele pewnie się dowiedział, po czym napisał scenariusz do "Us" :)

Odpowiedz
Ostatnio miałem rozkminę, hear me out.

George Clooney jako stary Batman w adaptacji Batman Beyond. Mówcie co chcecie ale mi pasuje bardziej niż Keaton.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Wolałbym Iaina Glena. To mój ulubiony Bruce Wayne w cywilu po obok Afflecka z BvS i ZSJL (mówię stricte o Wayne'a bez kostiumu, bo w służbowym wdzianku wiadomo że Keaton). Bardziej charyzmatycznego Bruce'a nie było. Do tego Glen ma taki grumpy vibe, lepiej by pasował na starego Batmana z Eastwoodowską charyzma, niż nadal piękny i wymuskany Clooney. Tutaj mała próbka Glena jako Batmana w serialu Titans. Zobaczcie w jaki sposób rozmawia tu z Nightwingiem. Walt Kowalski w wersji erudyckiej. Przecież to jest tak idealny kandydat na Wayne'a z Batman Beyond, że jakby go zagrał a reżyserował jakiś Villenueve wannabe to by mnie karetką z kina wywozili bo serce by z wrażenia stanęło:

Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Mi nie pasuje totalnie on.

Odpowiedz
To co Tobie pasuje Oski? Glen jest jak ulepiony z boskiej gliny Bruce Wayne z Batman Beyond, a Oskar z Siłowni mówi że mu nie pasuje, trzymajcie mnie.

Odpowiedz
Wolę chada Clooneya od kukolda z Gry o Tron sorki incelku.

;*

Odpowiedz
Wolisz Chada Clooneya hipergamiczna juleczko z siłowni ;* bo jest przystojniaczkiem z okładki, ale to Glen ma idealną charyzmę do grumpy Wayne'a.

@Marsgrey, co sądzisz? Zobacz filmik z Glenem jako Brucem Waynem który wrzuciłem wyżej, i powiedz kogo z nas popierasz, bo Oskarmeister odpłynął już przez te instagramy.

PS. Ale żeby nie było, nie wątpię że Clooney kiedyś i dziś byłby świetnym Batmanem, gdyby dostał sensowny skrypt. Tylko nijak ze swoim starzeniem się w modelu sweet pasuje do TEGO Wayne'a z Beyond.

Odpowiedz
Moim filmowym marzeniem jest ekranizacja tego forum. Tak mnie naszło na marzenia po tych postach ostatnich tutaj
.

Odpowiedz
Cytat:Moim filmowym marzeniem jest ekranizacja tego forum.

Rozgdz, marsgrey i Ted:
[Obrazek: vf-822-superbad-making-of-005.jpg]

Odpowiedz
(22-10-2022, 20:18)srebrnik napisał(a): Moim filmowym marzeniem jest ekranizacja tego forum. Tak mnie naszło na marzenia po tych postach ostatnich tutaj
Ja nie wiem czy Łysy by udźwignął budżet takiej epopei. Nie wiem...
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(22-10-2022, 19:58)Ted napisał(a): @Marsgrey, co sądzisz? Zobacz filmik z Glenem jako Brucem Waynem który wrzuciłem wyżej, i powiedz kogo z nas popierasz, bo Oskarmeister odpłynął już przez te instagramy.

Zaraz Ci odpisze, że on szczerze mówiąc ma to w dupie.

Odpowiedz

Odpowiedz
Ten cykl książek to materiał wręcz stworzony na duży ekran.

[Obrazek: przygody-tomka.jpg?fit=561%2C447&ssl=1]

Niestety szanse zerowe, bo polski przemysł filmowy za bardzo klepie biedę by wyłożyć hajs na te wszystkie wycieczki na kraniec świata i to jeszcze na potrzeby 10-ciu filmów. Tu potrzeba hollywoodzkiego budżetu. Już prędzej to pewnie powstanie nad Wisłą jako animacja (pewnie Netflixa).

Odpowiedz
Plus nie zapominaj o twitterowych żalach, że Szklarski promuje myślistwo i kolonializm ;). 

Odpowiedz
Marzy mi się przywrócenie honoru serialowi "Życie na gorąco" i zrobienie z tego polskiej serii filmów szpiegowskich a la Bond.

Możemy mieć spoko bohatera na własnych warunkach - szpiega, który działa pod przykrywką dziennikarza o kryptonimie "Jan Maj", bez żadnych cyferek i puszczania oczkiem "że to polski Bond jest, wiecie, rozumiecie, agent 07 i te sprawy". Można nawet kontynuować motywy z serialu i uznać, że kryptonim jest przechodni, więc można by żonglować aktorami w przyszłości i robić serię inaczej niż angole. Ponieważ to krymyniały szpiegowskie a nie czyste filmy akcji to też budżet mógłby być mniejszy. Netflix spokojnie dałby radę.

Bierzemy postać, dajemy mu misję, w którą wyrusza udając dziennikarza a w rzeczywistości prowadzi śledztwo. Jest zły Dr. Zło, jakiś ekskluzywny samochód, jakiś Azerbejdżan, żeby było egzotycznie, ale też nie przesadnie drogo i do ogarnięcia i jedziemy. ;)

[Obrazek: 412bed25477394316b1ed8596b00]

Muzyczka też klimaciarska

http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Na moje ucho to ten temat przewodni tak troche na granicy bycia oskarzonym o plagiat :) Serial mnie ominal kompletnie (lub nie pamietam), ale zaraz rzuce okiem (ok)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nie no Buczo, serial w założeniu miał być Polskim Bondem, gdzie za egzotyczne lokacje robiły kraje Demoludu - Ateny albo Nicea kręcone były w Złotych Piaskach albo na Krymie ;) ale całość mimo jawnej inspiracji stoi mocno na własnych nogach. Taka tam przyjemna ramotka. Nic dziwnego, że motyw przewodni jest tak mocno inspirowany ;)

Najlepszy według mnie jest odcinek 8, w którym Maj trafia do tajnej bazy dr. Zło ulokowanej wewnątrz uśpionego wulkanu. Dr Zło chciał wywołać wojnę nuklearną poprzez operacją fałszywej flagi. Po rozpędzeniu złoli i zabiciu wszystkich przeciwników Maj zrezygnowany mówi swojej partnerce z tego odcinka, że na nic ten jego wysiłek, bo zaraz się tu zjadą zachodnie agencje i zamiotą sprawę pod dywan ;)

od 01:18:10 mniej więcej
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Kumaczio, kumaczio., a motyw z zachodnimi agencjami bardzo dobry :)

Odpowiedz
Pierwotnie "Życie na gorąco" miało być kontynuacją "Stawki większej niż życie", z Klossem ścigającym nazistów po całym świecie. Ale coś tam się autorzy poprztykali z producentami czy jakoś i powstał oddzielny serial (plus beletryzacja w cienkich tomikach z lat chyba 70/80 - ojciec czytał).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon