Filmy Disneya / Pixara
Aladyn - typowy Disney ze wszystkimi jego wadami i zaletami. Do tych pierwszych zaliczam jak zwykle piosenki (nie są złe, po prostu irytuje mnie sama ich obecność) i szkicowość scenariusza, do tych drugich animację i bohaterów, z naciskiem na Dżina (kapitalny Williams) i... latający dywan.

Podobna uwaga jak przy Dumbo - jestem ciekaw wersji aktorskiej i dostrzegam w niej spory potencjał, może Ritchie tego nie spieprzy i wyjdzie mu fajna przygodówka.

Odpowiedz
Powtórzyłem aktorską wersję Beauty & The Beast i...

Film wygląda świetnie od strony wizualnej, poza... niestety... bestią. Koleś jest zbyt ładny, a jego CGI takie sobie, w porywach słabe. Poza tym chyba niepotrzebnie rozbudowano film o parę dodatlowych scen (i chyba piosenek, tu nie dam głowy, słabo pamiętam animowany oryginał), bo tempo siada, a całość jest trochę zbyt rozwleczona. Mimo to ogląda się to przyjemnie i chętniej wrócę do tego niż starej wersji, ale że i tamta stoi w wydaniu BD na półce córki, to może i ją sobie dla porównania przypomnę.

Dodam, że ogólnie nie znoszę musicali, a w filmach Disneya zawsze mnie ten aspekt irytował, ale tu jest do przeżycia.

7/10

Odpowiedz
https://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/disneys-cruella-de-vil-movie-gets-director-1166394?utm_source=twitter

No i to jest coś co mnie zainteresuje bo nie brzmi tak generycznie.

Cytat:Stone will play infamous villain Cruella De Vil in what is being billed as an origin story, set in the early 1980s with a punk vibe.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Z tego co wiem punki są przeciwne noszeniu futra. A już na pewno ze słodkich szczeniąt :).

Odpowiedz
Niby OK, tylko coś mi to śmierdzi kolejną Maleficent, gdzie wezmą super złoczyńczynię i zrobią z niej jakąś niezrozumiałą przez społeczeństwo ofiarę, najlepiej jakiego złego białego heteroseksualnego faceta :/ 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja tam się spodziewam wątku z obrońcami praw zwierząt.

Odpowiedz
Kim Possible było jedną z moich ulubionych bajek od Disney'a. Nie wiem, czy nawet nie druga, po klasycznych Kaczych Opowieściach. Szczególnie lubiłem postaci Shego i Drakkena... Ach same miłe wspomnienia, a teraz ukazało się coś takiego... I dlaczego Disney to robi? :( Ja wiem, że to tylko film telewizyjny, ale mimo wszystko Disney dlaczego, co się z Tobą stało? :(

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Dlaczego? Dla kasy. Choć oni i tak uznają że ten serial jest dla dzieci za brutalny.

Odpowiedz
https://www.comingsoon.net/movies/news/1019677-disneys-lady-and-the-tramp-remake-will-feature-real-dogs

W remake'u kundla mają 'zagrać' prawdziwe psy
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Progres. Najpierw były rysunki, później fotorealistyczne CGI, a teraz prawdziwe zwierzęta. Ciekawe co ta technologia jeszcze przyniesie.

Odpowiedz
Cyborgi ;)

Odpowiedz
Łee... liczyłem, że będą ludzie w kostiumach :).[Obrazek: happy-dog-costume.jpg]

Odpowiedz
Im chyba się w tym Disneyu się nudzi:
https://www.polygon.com/2019/1/16/18185472/hunchback-of-notre-dame-live-action-disney?fbclid=IwAR04nGpM6_s7uk6Pg0xCgFiLxu-yurfbxJBiAjqLGLLfG8emGyTkxZn7LeY

Odpowiedz
Po wielkim sukcesie Pięknej i Bestii i tym, że Alladyn i Król Lew się kręcą, to kolejne rimejki starych, dobrych animacji Disneya są pewne jak to, że za kilka miesięcy będzie lato.

Odpowiedz
Czy do roli dzwonnika zatrudnią faktycznie zdeformowaną osobę?

#OnScreenRepresentation #diversity

Odpowiedz
(18-01-2019, 11:56)Mierzwiak napisał(a): Czy do roli dzwonnika zatrudnią faktycznie zdeformowaną osobę?
Oby nie - chcę zobaczyć ten syntax_error u skrajnej lewicy, która zwariuje i nie będzie wiedziała co zrobić :D
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(18-01-2019, 11:55)simek napisał(a): Po wielkim sukcesie Pięknej i Bestii i tym, że Alladyn i Król Lew się kręcą, to kolejne rimejki starych, dobrych animacji Disneya są pewne jak to, że za kilka miesięcy będzie lato.

No ale to są nowe wersje lubianych i raczej bezpiecznych filmów. "Dzwonnik" był już kontrowersyjny w swoim czasie, a co dopiero teraz...

Dziwię się, że chce im się w to pchać. Disney od jakiegoś czasu stara się unikać religijnych motywów w swoich filmach, do tego dochodzi przecież pogrom cyganów, czy główny bohater który jest zdeformowany... nie wspominając o tym, że przecież animacja z 1998 nie cieszy się przecież aż taką miłością. Wszyscy są zgodni do tego, że był to audiowizualny majstersztyk... ale cała reszta była raczej meh. Jakiejś nostalgicznej fanbazy to też nie ma. Nie widzę też aby Chińczyki miały by na to pchać się drzwiami i oknami.

Produkcyjne piekło się zapowiada i nie zdziwię się że flop.

Odpowiedz
(18-01-2019, 12:36)Badus napisał(a): Oby nie - chcę zobaczyć ten syntax_error u skrajnej lewicy, która zwariuje i nie będzie wiedziała co zrobić :D

Ja czekam na ogłoszenie, że Frollo będzie księdzem jak w książce. Plus sceny prześladowań Cyganów i skrajna lewica zostawi swe pieniądze w kasie biletowej :).

(18-01-2019, 11:56)Mierzwiak napisał(a): Czy do roli dzwonnika zatrudnią faktycznie zdeformowaną osobę?

Nie zapominaj, żeby Esmeraldę i Clopina zagrali prawdziwi Cyganie ;). 

Odpowiedz
Z tego co widzę, to mają jeszcze trochę tych filmów to zremakowania. Także pewnie coś tam jeszcze przerobią na live-action. Choćby pod tę ich platformę streamingową.

https://www.imdb.com/list/ls059383351/

Z tych bardziej znanych to im zostało:
- Królewna Śnieżka i siedmiu krasnoludków,
- Śpiąca królewna,
- Bambi - były plany realizacji tego, ale coś nie wypaliło,
- Hercules - po ostatnich dwóch kiepskich Herkulesach pewnie nie ma szans,
- Fantasia,
- Mała Syrenka - niby powstaje, ale coś w bólach,
- Pocahontas ,

Sam natomiast muszę się przyznać, że z miłą chęcią obejrzałbym - ale dobrze zrealizowaną i z jakimś konkretnym reżyserem na stołku - aktorską "Planetę skarbów".
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Jeszcze jest Piotruś Pan (Broń Cię Panie Boże!), obie części Bernarda i Bianki, Aryskotraci i Black Cauldron

Ja wciąż trzymam kciuki za aktorski Zwierzogród :). I obie części Ralpha Demolki.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon