Filmy Disneya / Pixara
[Obrazek: aAyQ9eL_460swp.webp]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Obejrzałem sobie dwa pierwsze odcinki tego nowego serialu Pixara "Win or Lose". I mam w sumie szczękę na podłodze bo "Inside out" przy tym wydaje się turbo letnią bają. Pixar bierze się za rzeczy, które nadają się na grubą terapię.

W pierwszym odcinku mamy małą dziewczynkę, której ojciec jest trenerem szkolnej drużyny softballowej. Ona niestety nie ma zbyt dużego skilla i tutaj rodzi się trauma - rozczarowanie samym sobą, obawy i świadomość, że niespełniamy oczekiwań rodzica, który nawet nas nie zauważa. W ogóle trauma pod postacią małej kropelki zmienia się z czasem wielki bagaż, który nosimy i w pewnym momencie zaczyna nas przygniatać.
W drugim odcinku jest koleś, który z początku myślałem, że będzie patologicznym perfekcjonistą, ale finalnie okazuje się, że on po prostu w ten sposób chowa się za metaforyczną zbroją, która także jest przedstawiona dosłownie. Koleś zrywa z dziewczyną bo boi się odrzucenia, tego, że to ona zerwie pierwsza.

Jestem w potęznym szoku, jak te poszczególne odcinki się kończą, bo to jest naprawdę bolesne i mocne. Każdy z nas ma traumy - jedyni są tego świadomi, drudzy nie i tak naprawdę od tego zależy też w jaki sposób ten serial zostanie odebrany. Jestem bardzo ciekawy kolejnych historyjek i wydarzeń z perspektywy różnych postaci.

Dla mnie na razie taka dobra 8/10.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Srendaya zagra córkę Shreka, of fucking course.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Shrek nie jest kurwa Disneya! 

Odpowiedz
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcS8kKvjRMlSwLyT5llpLIk...wN2UjZjA&s]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
O Johnie Lasseterze i jakim lujem byłem:

Odpowiedz
Tego się nie spodziewałem.

Odpowiedz
Czy są teksty lewicy, że to dowód na to, że Disney zawsze był prawacki :)?

Anyway, dla mnie przykład korporacyjnej  chorągiewki. I mając w pamięci fasadowy progres w poprzednich produkcjach to pewnie i ten uberchrześcijanin to będzie bezpieczny destylator. Ja się nie dam nabrać. 

Odpowiedz
Ale na co się nabrać? W tym biznesie zawsze głównym czynnikiem wpływającym na wszystko był, jest i będzie pieniądz i nic się w tym temacie nie zmieni - odczytywanie nastrojów społecznych przez korpo to nic nowego, dostali po łapach (czytaj kilka filmów srogo flopnęło albo nie zarobiły tyle ile się spodziewano) to zmieniają podejście. Szok równie wielki jak to, że dziś jest wtorek a jutro będzie środa :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Dziś jest wtorek?!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Bardzo smutna wiadomość:
https://filmozercy.com/wpis/disney-wstydzi-sie-krolewny-sniezki-uroczysta-premiera-filmu-z-rachel-zegler-odwolana

Pójdę 9 razy na ten film, żeby pomóc dobru
.

Odpowiedz
Chcę tylko zobaczyć walkę Palestyna vs Israel na czerwonym dywanie, stawiam na Gadotkę.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Cały trailer czekałem na ikoniczną scenę z gramofonem, a dostałem suchary nad sucharami. Żal jakie to jest kiepskie. Ci ludzie nie ogarniają kompletnie natury animacji jako takiej.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Przynajmniej nie robią remake'u jeden do jeden, kropka w kropkę jak oryginał no ale faktycznie... Stich rzucający płytą? Oblewający wodą? Ech.

I wydaje mi się on coś za niski, względem Lilo w oryginale był praktycznie niemal jej wzrostu. Tutaj wygląda jak przytulanka.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(12-03-2025, 11:11)srebrnik napisał(a): Bardzo smutna wiadomość:
https://filmozercy.com/wpis/disney-wstydzi-sie-krolewny-sniezki-uroczysta-premiera-filmu-z-rachel-zegler-odwolana

Pójdę 9 razy na ten film, żeby pomóc dobru

W ten sposób pomożesz, ale złu:
https://www.onet.pl/film/onetfilm/nowa-krolewna-sniezka-wzbudza-kontrowersje-niskorosly-aktor-urazony/vx36mx6,681c1dfa

Odpowiedz
Chyba jestem jedyny, który uważa Powrót do Nibylandi za lepszy film i historię niż oryginał, ale obejrzałem i tak uważam.

Ironia losu, że ten film z 2003 porusza te same wątki co nowa wersja live action, ale robi to dojrzalej i naturalniej, postać żeńska może być silna, niezależna, ale jednocześnie popełniać błędy, być troskliwa i nie antagonizować i poniżać męskich postaci, by samemu wypaść lepiej.

[Obrazek: 7af5eb638f77e1aa4ac63401bf127f90c6131263...270_hq.gif]
[Obrazek: a69cae203a1a80869f5a5925c3e493daf6b32715...296_hq.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Nie wiem kto tam w tym Pixarze teraz rządzi ale to kolejna ich produkcja, która nie wygląda specjalnie ekscytująco.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Właśnie pojawiły się recenzje do Rice Brown aka Snow White, są oczywiście złe, ale najlepszy jest zwrot akcji który tłumaczy dlaczego niby Zeglerowa miałaby być piękniejsza od Gadotki, otóż, nie chodzi o piękno fizyczne... Tylko piękno wewnętrzne, o to chodziło lustereczku
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Jest cos lepszego. Jej owlosione plecy
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon