Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
Godzilla vs Kong

A jednak da się... Jeszcze durniej, z jeszcze bardziej beznadziejnymi postaciami ludzkimi. Jedyny.chyba plus tego filmu to, że walki są widoczne.
"Eleven" i jej ojciec, grubas azjata, grubas czarny - całkiem do wyrzucenia. Po cholerę zajmowali czas antenowy dla .. równie beznadziejnej głuchej, niemoty i Szczęki?

4/10

Godzilla - 7/10
Kong - 5+/10
Godzilla 2. - 4/10
G v K. - 4/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Godzilla vs Kong
Informacja o premierze na UHD juz 14 czerwca i kolejnym przedluzeniu lockdownu spowodowala, ze cos we mnie pękło.
Obejrzalem jednak w domowym zaciszu.
To bardzo dobry film, ktory stoi niesamowitymi efektami specjalnymi. Kong w tym filmie jak i sama Godzilla pod wzgledem wykonania CGI to absolutne mistrzostwo swiata.
Oczywiscie jest to lepszy film od Godzilli KOTM i to nie podlega dyskusji. Wreszcie tworcy odrobili prace domowa i to za co byla glownie krytykowana poprzednia czesc zostalo okrojone do abolutnego minimum a reszta zmodyfikowana albo wywleczona na pierwszy plan. Watki ludzkie maksymalnie skrocone, wreszcie to potwory sa na pierwszym planie i wokol nich kreci sie os fabuly.
Jak juz jednak wchodza Tytani to juz jest rozwalka na najwyzszym poziomie. Genialne CGI, fantastyczna choreografia walk, znakomite tlo tych walk, zwlaszcza rozswietlony neonami Hongkong. Te wszystkie walki wreszcie nakrecone tak ze wszystko widac, Wingard nie zaslania starc jakimis bzdurami.
Film zdecydowanie do ogladania w kinie i nawet jesli otworza w czerwcu to i tak ide do IMAXA.
Przepieknie to bedzie wygladac na UHD w HDR.
#teamkong oczywiscie:)
8/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Cytat:Watki ludzkie maksymalnie skrocone

Możesz wywalić wątek Eleven i jej "śmiesznych" sidekicków i absolutnie nic się nie zmienia. Przynajmniej w KOTM wątek ludzki był integralną częścią historii związaną z potworami. Mocno subiektywna kwestia, ale ja osobiście wolę się nieco ponudzić na tego typu wątku, niż być aktywnie poirytowanym jak w GvK.

Odpowiedz
A mnie watek eleven nie irytowal. Zgodze sie, ze calkowicie moznaby go wywalic i film nic a nic by nie stracił. Ale z drugiej atrony byl to watek, ktory calkowicie krecil sie wokol Godzilli i jej dziwnego zachowania i to sie chwali.
Natomiast watek ludzki zbudowany wokol Konga jest IMO znakomity. Mala przyjaciolka Konga jest przeurocza, a Skarsgard i Hall maja fajna chemie.

Odpowiedz
MiniAzjatka z ciągłą miną zbitego psa dołącza do panteonu najbardziej wkurzających dziecięcych bohaterów :)8

(09-04-2021, 15:29)Danus napisał(a): To bardzo dobry film,

Superman i Zod podczas walki "zabijają" tysiące ludzi. Zgroza! Dramat!
Godzilla i Kong zabijają podczas walki dziesiątki tysięcy ludzi... Ale fajna rozwałka. Whatever ;)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(09-04-2021, 16:26)shamar napisał(a): Superman i Zod podczas walki "zabijają" tysiące ludzi. Zgroza! Dramat!
Godzilla i Kong zabijają podczas walki dziesiątki tysięcy ludzi... Ale fajna rozwałka. Whatever  ;)

To zwierzęta kierujące się instynktem. Nie rozumieją, że źle robią :).

Odpowiedz
Cóż, to mógłby być fajny film gdyby wyciąć z niego wszystko co związane z ludźmi, a w to miejsce dać podbudowę pod mitologię świata. Niestety, mentalnie ten film jest na poziomie Transformersów Baya i to chyba jego największa wada. Nie jestem bowiem w stanie zdzierżyć takiej głupoty jak

To jest gorsze niż niektóre pomysły z japońskich filmów. Może jestem za stary na takie napierdalanki, ale z drugiej strony podobał mi się kierunek obrany przez Edwardsa w pierwszej części (brakowało tam tylko większego czasu dla Godzilli). No ale potem zerwano wrotki i uniwersum poszło w full-retard-CGI walki bez większego sensu.

4/10 bo jednak film jest znakomicie wykonany, ma fajnego Konga (ale gorszą Godzillę) oraz scenę w Hong Kongu, która pomysłowością przebija ostatnie starcie tak x3. 

Poza tym to takie Revenge of The Fallen właśnie, ale z wielką małpą i gadem.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Starcia Kong-Godzilla są nawet niezłe (z tym, że ni cholery nie czuć w tym filmie skali), ale to tyle z plusów. No i jak w finale
to ręce opadają. W ogóle wątki ludzkie to coś jak te gorsze części Transformers Baya i znowu nie ma żadnych ludzkich bohaterów, których los mógłby kogokolwiek obchodzić, są więc tylko zapychaczem i stratą czasu. Cały wątek z pustą ziemią, źródłem mocy i toporkiem - do spuszczenia w kiblu.

3/10, trochę to lepsze od zupełnie gównianego King of Monsters więc temu ostatniemu obniżę ocenę na 2.
Jeśli zdecydowanie najlepszym filmem serii jest zakalcowate i nijakie Skull Island (a Godzilla Edwardsa na której myślałem, że wyjdę z kina jest na drugim miejscu) to znak, że coś tu mocno nie pykło.

Cytat:Możesz wywalić wątek Eleven i jej "śmiesznych" sidekicków i absolutnie nic się nie zmienia.

Przecież
:P

Odpowiedz
Nie czuć skali bo te oje... ne neonami budynki wyglądają sztucznie.

(09-04-2021, 16:30)OGPUEE napisał(a): To zwierzęta kierujące się instynktem. Nie rozumieją, że źle robią :).

Eee tam. Kong kuma wszystko a nawet mówi.
Swoją drogą - niezłego z niego pizdusia zrobili jakby go przyrównać kim był te 30, 40 lat wcześniej, na swojej wyspie.
Wtedy King Kong... Teraz pipa, która daje się niewolić i słucha się smarkuli

Odpowiedz
Cytat:Wtedy King Kong... Teraz pipa, która daje się niewolić i słucha się smarkuli
No sorry, ale co może zrobić małpa w starciu z nuklearnym dinozaurem? Przecież jedyne, co Kong zdołał zrobić, to wbił toporek w udo Godzilli. Jak się jaszczurka wkurzyła, to z małpy nie było co zbierać :)

Odpowiedz
Wystarczyło nie odbierać Kongowi jego atutu czyli szybkości.

Niepotrzebnie dopakowali Godzille tak, że ta zamiast ociężali chodzić jak wcześniej po prostu sobie biegała. Kong w ogóle w tym filmie wydawał się mniej agresywny i pewny siebie w porównaniu z jego solowym filmem.

Odpowiedz
Też prawda, aczkolwiek Godzilla na czterech łapkach ma wszelkie prawo biegać.

Odpowiedz
Ze zgrozą uświadomiłem sobie, że całościowo nawet WW84 oglądało się lepiej niż to (choć z drugiej sceny GvK miało sceny o niebo lepsze niż wszystko co WW84 ma do zaoferowania).

Odpowiedz
(11-04-2021, 09:14)marsgrey21 napisał(a): Wystarczyło nie odbierać Kongowi jego atutu czyli szybkości.

Niepotrzebnie dopakowali Godzille tak, że ta zamiast ociężali chodzić jak wcześniej po prostu sobie biegała. Kong w ogóle w tym filmie wydawał się mniej agresywny i pewny siebie w porównaniu z jego solowym filmem.
A jaki mial byc skoro od kilkudziesieciu lat siedzial zamkniety na wyspie czaszki i nie grozilo mu zupelnie nic. Mial calkowity haj lajf w domku i nie musial cwiczyc swojej agresji na potworach.

Odpowiedz
Groziło, cały czas, dlatego jego rodzice zginęli. Tej blizny na klatce sam sobie nie zrobił.

[Obrazek: EtBKoZfUwAIdmZW.jpg]

Z resztą niezależnie czy mówimy tutaj o wyspie, czy tej kopule w której go trzymali, to był wybór twórców, by pozbawić go charakteru i pazura, a nie coś co wynikałoby z fabuły, równie dobrze mogli napisać go jako nieposkromionego króla który przed nikim nie klęka, ale zdecydowali zrobić z niego pieska na posyłki.

Odpowiedz
Ja zrozumiałem to tak, że on nadal jest na tej samej wyspie, tylko otoczonej kopułą.

No i przez te wszystkie lata wyeliminował z tej wyspy wszystkie zagrożenia.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(11-04-2021, 12:51)marsgrey21 napisał(a): Groziło, cały czas, dlatego jego rodzice zginęli. Tej blizny na klatce sam sobie nie zrobił.

[Obrazek: EtBKoZfUwAIdmZW.jpg]
Przeciez ta blizna to z czasów kiedy jeszcze Monarch nie wybudowal kopuly.
Jak pisalem odkad Monarch trzymal go w zamknieciu nie mial zadnych wrogow bo wszystkich wyeliminowal, to jedyne co robil to spal, jadl(pewnie karmiony), drapal sie po dupie i bral prysznic pod wodospadem.

Odpowiedz
Głupi film o pięknej małpie.

Godzilla Edwardsa bardzo mi się podobała - zwłaszcza za to, za co jest najczęściej krytykowana czyli skąpa ilość Godzilli i nagłe cięcia. Dzięki takiemu efektowi film nabrał podobnego charakteru do oryginału, a sama efekciarska rozwałka nie odciągała uwagi od niszczycielskiej siły żywiołu nie do zatrzymania. Seria została jednak ztorettowana i dwójka poszła już w kompletnie bezmyślną rozpierduchę bez poczucia skali wydarzeń z papierowymi postaciami i nędznymi śmieszkami.

GvK dzieli trochę grzechów z King of Monsters, ale ilość śmieszków jest zminimalizowana i nikt już nie udaje, że cokolwiek tutaj ma być realistyczne. Do filmu Edwardsa ma się to nijak ale bawiłem się przednio :). Może to kwestia odpowiedniego towarzystwa, może winiacza, ale to po prostu piękna wersja Rocky'ego IV, gdzie zamiast Sly'a i Ruska jest Giga-Goryl, Jaszczur i Mechajaszczur :). Dziękuję pan Hollywood, za to że mogłem znowu się ekscytować czymś tak durnym.

PS. Kocham cię Eizo Gonzalez <3
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Mi się po prostu sam zamysł by trzymać "King" Konga na łańcuchu. Wiem, że tak było w oryginale, ale uwolnił się, a tutaj przez większość filmu był ich maskotką.

Tak czy inaczej, Kong właśnie przebił 350 baniek na całym świecie, więc są duże szanse na sequel.

Odpowiedz
Słowa Wingarda z jednego wywiadu"
Cytat:- Jeśli zrobimy kontynuację, najpierw pomyślmy nad tym, co w niej pokazać analizując odbiór widzów - co lubią, a co im się nie podobało.

O Panie!
Jeżeli GvsK ma być dla nich jakimkolwiek wyznacznikiem co kręcić, a czego nie kręcić, to można spokojnie tej marce pomachać na pożegnanie i czekać, czy przypadkiem Del Toro nie wróci do tematyki MonsterMovie, albo chociaż Edwards...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
5 gości