Hellraiser (seria)
(16-09-2022, 13:47)Mefisto napisał(a):
(16-09-2022, 13:14)m  arsgrey21 napisał(a): W oryginale też były szpilki

W oryginale były gwoździe.

Cytat:"[Pinhead] was basically Clive's design, as seen on the Hellbound T-shirts. There was a lot of discussion with Clive, then I did a few drawings. First we just had spikes coming out of his head. I wanted it to be more geometrical. Originally he had pins all over the head, but Clive and I thought it would be nice to make it look more like a mask with pins around his chin, over his ears and at the back of his head. We modelled it about six times and did loads of drawings. If you look at the first test pictures that came out of Hellraiser there are actually pins in there rather than nails and the pins got lost - you couldn't see them. So we clipped the ends of the pins off and made our own hollow brass nails that inserted over the top and they were much more visible."— Games Without Frontiers By Brian J. Robb, Fear, No.6, May/June 1989.

Odpowiedz
Przecież jak byk stoi, że próbowali ze szpilkami, ale koniec końców to były gwoździe :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Stary, przecież ci pisze, że obcieli główki szpilek i zmodyfikowali tak by były płaskie jak w gwożdziach i przytwierdzili z powrotem, ale to były szpilki, nie gwoździe.

Cytat:So we clipped the ends of the pins off and made our own hollow brass nails that inserted over the top and they were much more visible."

Odpowiedz
No nie do końca, bo jest spora różnica grubości między szpilką a gwoździem, którego nie da się ot tak zmienić za pomocą ucięcia główek szpilki - dlatego był problem, bo nie było tych szpilek widać, gdyż są - wait for it - za cienkie :) Cytat mówi jasno "made our own hollow brass nails".

Odpowiedz
(16-09-2022, 17:56)Mefisto napisał(a): No nie do końca, bo jest spora różnica grubości między szpilką a gwoździem, którego nie da się ot tak zmienić za pomocą ucięcia główek szpilki - dlatego był problem, bo nie było tych szpilek widać, gdyż są - wait for it - za cienkie :) Cytat mówi jasno "made our own hollow brass nails".

[Obrazek: comment_dOnoB4cZ8FSRYAPjBJucYU3AoDfBl6Rt.gif]

Odpowiedz
Primo: zmodyfikowałeś posta. Secundo: skoro te szpilki są i tak zmodyfikowane po to, żeby wyglądały jak gwoździe, to chyba jasne, że nie są to zwykłe szpilki.

Odpowiedz
Cycki se chyba zmodyfikowałeś :)

Odpowiedz
Nie wiem co miales z angielskiego, ale w tym cytacie ktory wrzuciles jest napisane, ze obcieli glowki od szpilek i zrobili wlasne, puste w srodku gwozdzie, ktore ponakladali na te szpilki i te gwozdzie byly bardziej widoczne. Czyli jakby nie patrzec, w oryginale widac gwozdzie.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Nie wygląda zbyt interesująco, ale Bruckner po dwóch udanych filmach ma u mnie mały kredyt zaufania.

Odpowiedz
Ujdzie, ale Pinhead taki se, na pewno nie zawłaszcza ekranu w taki sposób jak było to udziałem Bradleya, a Bruckner jest kompetentnym reżyserem, więc pewnie będzie znośnie. Niemniej artsy sado-maso mieszanka oryginału jest nie do skopiowania.

Odpowiedz
Wygląda spoko. Zobaczymy.
Trzeba zauważyć, że to zwykły zwiastun. A tam pewnie będzie sporo brutalnych scen. Ale dobrze, że nie ma zwiastuna R.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W najgorszym wypadku dostaniemy przynajmniej fajne gore, mam nadzieję.

Odpowiedz
Meszek chytrusek.

Odpowiedz
Meh.

Wizualnie wygląda fajnie, ale wyłazi z tego taka taniość, jakby kręcili to w jednym pomieszczeniu, nie wiem też czemu nie wykorystali faktu, że Pinhead jest grany przez laskę i nie dali mu takiego delikatnego wysokiego głosu tylko nawrzucali efektów nadających głębi i brzmi jak biedniejsza wersja Bradleya.

Tak poza tym głowa wygląda zbyt pulchnie w porównaniu do reszty ciała i sam kostium też jest raczej mało wyrazistu w przeciwieństwie do oryginalnego Pinheada.

Odpowiedz
Źle nie jest:
https://www.rottentomatoes.com/m/hellraiser_2022

btw, myślałem, ze premiera gdzieś blizej halloween, a to już w ten piatek lol

Odpowiedz
Ale to będzie gdzieś po polsku? Tak jak "Prey"?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Disney+, tak jak Prey (Hellraiser u Disneya, tak, wiem jak śmiesznie to brzmi).

Odpowiedz
W Polsce chyba tylko sklepik jednak. Disney nie wrzucił Hellraisera w zapowiedzi, co miało miejsce w przypadku Prey.

Odpowiedz
Spooktober, siódmy dzień i Hellraiser! Widziałem parę filmów, pierwsze dwa naprawdę mi się podobały, były odpowiednio świeże i soczyste, potem obejrzałem piąty czy coś takiego, ale to wszystko. Kolejnych bałem się ruszać, bo temat wydawał mi się wyczerpany, a fragmenty widziane na yt czy forach były, no, słabiutkie. A teraz? Dziewczyna, ćpunka i alkoholiczka z programu 12 kroków i Anonimowych Uzależnioncyh spiknęła się z jakimś podejrzanym kolesiem: potrzebuje kasy, decydują się obrobić magazyn, a tam znajdują kostkę. Dziewucha pije, ćpie, bawi się kostką, zalicza zgona w parku i... zaczyna się zabawa. Wersja z 2022 jest a) odpowiednio krwawa i brutalna, b) wszystko krąży wokół kostki, c) główna bohaterka jest po prostu fajna, d) wadą Pinheada jest głosik, zbyt sztuczny i wymuszony, niepotrzebnie wzbogacony komputerem, bo to po prostu słychać i rani uszy oraz e) twist trochę mi przeszkadzał, ale szybko się do niego przyzwyczaiłem. Mogłoby go nie być, po prostu.
Ogółem jest dobrze, można obejrzeć, wciągnęło mnie. 7/10. Mam ochotę na więcej.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon