I Am Legend
military napisał(a):Chętnie zobaczyłbym making of pokazujący wielki sukces, jakim było przygotowanie pustego NY, i wielką porażkę, czyli CGI stwory.

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Kurrrrwa, jak widzę że zastąpili takie cuda (a to nawet nie była finalna wersja!) tym CGI-gównem, to od razu ocena filmu ze Smithem spada o dwa oczka.

[Obrazek: i-am-legend-the-vampires-2.jpg]

Tak, kurna, to jest jakościowy skok naprzód!

Nie wspominając o odrzuconej animatronice/mejkapie innego studia:

[Obrazek: Legend_NonCGI.png]

Odpowiedz
Ano, ale ponoć współczesna widownia woli CGI efekty, to samo było ostatnio z nowym "The Thing" ;)

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
A czy ktoś widział już postacie CGI ktore by przekonywały?

Nadal jak dla mnie charakteryzacja jest bardziej przekonująca niśli wszystkie CGI

A co sie tyczy filmu. No cóż można obejrzeć, ale żeby coś wiecej z niego uzyskać tym bardziej że powietrze uchodziło z Niego to nie.
pierwszy, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Feb 2015.

Odpowiedz
(22-02-2015, 18:24)pierwszy napisał(a): A czy ktoś widział już postacie CGI ktore by przekonywały?
Piratów z Karaibów się nie widziało? Nowych Planet Małp? Avatara? Władcy Pierścieni i Hobbita (Gollum!!!!)?

Odpowiedz
(22-02-2015, 19:25)Mierzwiak napisał(a):
(22-02-2015, 18:24)pierwszy napisał(a): A czy ktoś widział już postacie CGI ktore by przekonywały?
Piratów z Karaibów się nie widziało? Nowych Planet Małp? Avatara? Władcy Pierścieni i Hobbita (Gollum!!!!)?
Piratów już dawno i tu dodatki do aktorów byly wklejane. Hobbit to tylko Gollum rzeczywiście w miare dobry a reszta słaba. Małp nie widziałem, a Avatar hmm musiałbym raz jeszcze zerknac.

Ale ogólnie realizm znacznie wyższy jest w charakteryzacji.

Odpowiedz

1:30

Dodatki do aktorów?

Odpowiedz
Jako znany wielbiciel CGI wtrącę swoje zdanie. :P
Z całego wymienionego zestawu to rzeczywiście Davy Jones i jego ferajna można powiedzieć że wygląda naturalnie i nie zgrzytają zęby ale o nowych "Planetach Małp" na pewno tego nie mogę powiedzieć są sztuczne jak diabli. Avatar to wiadomo dziadostwo prima sort. Gollum też odznacza mi się od tła i nie kupuje go na 100%.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Moze sie nieprecyzyjnie wyraziłem to może powiem tylko że CGI zawsze przegrywa z charakteryzacją.

Tutaj dowodem dla mnie ewdentnym jest Hobbit gdzie stworzone komputerowo orki były znacznie gorszej jakości niśli zmakeupowane.

W Piratach 'postaci' były nałożone na aktorów

Odpowiedz
(22-02-2015, 21:57)SonnyCrockett napisał(a): Avatar to wiadomo dziadostwo prima sort.

Sony, znany milosnik Camerona.

Problem w tym, ze my tu mowimy o jakosci fimu, a o efektach postaci, a te, nie liczac scen przed pierwszym lotem, ktore wygladaja jak robione przez inna firme, sa calkiem (ekhem) ok.

Jakosc sie oczywiscie waha, od dobrej chaltury, az do wybitnej roboty grafikow, a do tego mozna krecic nosem na design i kolorki (akurat do tych nic nie mam, bo z zalozenia mialy byc pretty fuckable niebiescy obcy), ale nie nie przesadzaj.

[Obrazek: neytiri_beautiful_warrior_in_avatar-wide.jpg]

[Obrazek: Neytiri-source_take148.com_.jpg]
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Te dwa zdjęcia z Avatara są ciekawe: pierwsze wygląda namacalnie, drugie to eteryczna CGI animka.

Co do zarzutu, że postaci CGI "są nakładane na aktorów" - WTF? WHAT THE FUCK, dude?:)

Odpowiedz
No dokladnie, na drugiej focie solidna robota z CGI (przy czym animkowatosc wynika bardziej z tej niebieskiej poswiaty), a na pierwszej, fotorealizm. Wiekszosc CGI w Avatarze jednak nie wyglada juz tak dobrze.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(22-02-2015, 23:47)pierwszy napisał(a): Moze sie nieprecyzyjnie wyraziłem to może powiem tylko że CGI zawsze przegrywa z charakteryzacją.

Szczególnie w planecie małp. Ta CGI sraka jest bez startu do tej zajebistej charakteryzacji z lat 70 :D
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
(23-02-2015, 18:25)Negatywny napisał(a):
(22-02-2015, 23:47)pierwszy napisał(a): Moze sie nieprecyzyjnie wyraziłem to może powiem tylko że CGI zawsze przegrywa z charakteryzacją.

Szczególnie w planecie małp. Ta CGI sraka jest bez startu do tej zajebistej charakteryzacji z lat 70 :D

Hmm ja porównywałem charakteryzacje z lat '10 XXI w. do CGI z lat '70 XXw.

:rolleyes

Odpowiedz
Strzeliłem sobie dzisiaj powtórkę tego dawno nie widzianego przeze mnie filmu.

Kurde, lubie go. Baa, uważam, że to bardzo dobre kino, ale tylko do momentu pojawienia się laski z gówniarzem. Uwielbiam oglądać Willa Smitha pałętającego się ze swoim owczarkiem po opuszczonym mieście. Jak dla mnie to cały film mógłby być tylko o tym.

Jedna scena
Sam klimacik opuszczonego miasta jest spoko, ale ta CGI sraka to jakiś inny poziom wtajemniczenia. Pod tym względem Jestem legendą kandyduje do miana filmu z najgorszymi efektami specjalnymi EVEER. No i zdecydowanie wolałbym, żeby
6/10
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Są chyba dwie wersje zakończenia z tego co kojarzę.

Odpowiedz
Zgadza się, pierwszy akt to naprawdę przyjemne post-apo, momentami nawet zahaczające klimatem o powieść Mathesona. Póżniej w zasadzie można wyłączyć, bo w najlepszym razie wieje schematyczną bułą. W najgorszym - pierwszorzędną żenadą. Idealny przykład filmu, który zarzyna własny potencjał kosztem taniej horrorowej taniochy.

Odpowiedz
(17-07-2017, 22:57)Arahan napisał(a): Są chyba dwie wersje zakończenia z tego co kojarzę.

Ooo. To muszę sobie znaleźć alternatywne zakończenie w takim razie. Ja oglądałem wersję, która jest dostępna na Netfliksie.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
CGI-Zombiaki dalej wyglądają słabo, ale jakże lepsze jest to alternatywne zakończenie i właściwie stawia większość filmu na głowę i to w dobrym tego słowa znaczeniu:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
(17-07-2017, 22:56)Pelivaron napisał(a): ...ale ta CGI sraka to jakiś inny poziom wtajemniczenia.

CGI jelenie gorsze niż w "Ring 2". Tak mi się skojrzyło ogladając "Rings"
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon