military napisał(a):Chętnie zobaczyłbym making of pokazujący wielki sukces, jakim było przygotowanie pustego NY, i wielką porażkę, czyli CGI stwory.
22-02-2015, 14:01
|
I Am Legend
|
military napisał(a):Chętnie zobaczyłbym making of pokazujący wielki sukces, jakim było przygotowanie pustego NY, i wielką porażkę, czyli CGI stwory.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
22-02-2015, 14:01
Kurrrrwa, jak widzę że zastąpili takie cuda (a to nawet nie była finalna wersja!) tym CGI-gównem, to od razu ocena filmu ze Smithem spada o dwa oczka.
![]() Tak, kurna, to jest jakościowy skok naprzód! Nie wspominając o odrzuconej animatronice/mejkapie innego studia:
22-02-2015, 14:02
Ano, ale ponoć współczesna widownia woli CGI efekty, to samo było ostatnio z nowym "The Thing" ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
22-02-2015, 14:06
A czy ktoś widział już postacie CGI ktore by przekonywały?
Nadal jak dla mnie charakteryzacja jest bardziej przekonująca niśli wszystkie CGI A co sie tyczy filmu. No cóż można obejrzeć, ale żeby coś wiecej z niego uzyskać tym bardziej że powietrze uchodziło z Niego to nie.
pierwszy, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Feb 2015.
22-02-2015, 18:24 (22-02-2015, 19:25)Mierzwiak napisał(a):Piratów już dawno i tu dodatki do aktorów byly wklejane. Hobbit to tylko Gollum rzeczywiście w miare dobry a reszta słaba. Małp nie widziałem, a Avatar hmm musiałbym raz jeszcze zerknac.(22-02-2015, 18:24)pierwszy napisał(a): A czy ktoś widział już postacie CGI ktore by przekonywały?Piratów z Karaibów się nie widziało? Nowych Planet Małp? Avatara? Władcy Pierścieni i Hobbita (Gollum!!!!)? Ale ogólnie realizm znacznie wyższy jest w charakteryzacji.
22-02-2015, 21:02
Jako znany wielbiciel CGI wtrącę swoje zdanie. :P
Z całego wymienionego zestawu to rzeczywiście Davy Jones i jego ferajna można powiedzieć że wygląda naturalnie i nie zgrzytają zęby ale o nowych "Planetach Małp" na pewno tego nie mogę powiedzieć są sztuczne jak diabli. Avatar to wiadomo dziadostwo prima sort. Gollum też odznacza mi się od tła i nie kupuje go na 100%.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 22-02-2015, 21:57
Moze sie nieprecyzyjnie wyraziłem to może powiem tylko że CGI zawsze przegrywa z charakteryzacją.
Tutaj dowodem dla mnie ewdentnym jest Hobbit gdzie stworzone komputerowo orki były znacznie gorszej jakości niśli zmakeupowane. W Piratach 'postaci' były nałożone na aktorów
22-02-2015, 23:47 (22-02-2015, 21:57)SonnyCrockett napisał(a): Avatar to wiadomo dziadostwo prima sort. Sony, znany milosnik Camerona. Problem w tym, ze my tu mowimy o jakosci fimu, a o efektach postaci, a te, nie liczac scen przed pierwszym lotem, ktore wygladaja jak robione przez inna firme, sa calkiem (ekhem) ok. Jakosc sie oczywiscie waha, od dobrej chaltury, az do wybitnej roboty grafikow, a do tego mozna krecic nosem na design i kolorki (akurat do tych nic nie mam, bo z zalozenia mialy byc pretty fuckable niebiescy obcy), ale nie nie przesadzaj. ![]()
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
23-02-2015, 02:33
Te dwa zdjęcia z Avatara są ciekawe: pierwsze wygląda namacalnie, drugie to eteryczna CGI animka.
Co do zarzutu, że postaci CGI "są nakładane na aktorów" - WTF? WHAT THE FUCK, dude?:) 23-02-2015, 10:47
No dokladnie, na drugiej focie solidna robota z CGI (przy czym animkowatosc wynika bardziej z tej niebieskiej poswiaty), a na pierwszej, fotorealizm. Wiekszosc CGI w Avatarze jednak nie wyglada juz tak dobrze.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
23-02-2015, 15:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-02-2015, 16:14 przez Bucho.) (22-02-2015, 23:47)pierwszy napisał(a): Moze sie nieprecyzyjnie wyraziłem to może powiem tylko że CGI zawsze przegrywa z charakteryzacją. Szczególnie w planecie małp. Ta CGI sraka jest bez startu do tej zajebistej charakteryzacji z lat 70 :D
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
23-02-2015, 18:25 (23-02-2015, 18:25)Negatywny napisał(a):(22-02-2015, 23:47)pierwszy napisał(a): Moze sie nieprecyzyjnie wyraziłem to może powiem tylko że CGI zawsze przegrywa z charakteryzacją. Hmm ja porównywałem charakteryzacje z lat '10 XXI w. do CGI z lat '70 XXw. :rolleyes
23-02-2015, 21:52
Strzeliłem sobie dzisiaj powtórkę tego dawno nie widzianego przeze mnie filmu.
Kurde, lubie go. Baa, uważam, że to bardzo dobre kino, ale tylko do momentu pojawienia się laski z gówniarzem. Uwielbiam oglądać Willa Smitha pałętającego się ze swoim owczarkiem po opuszczonym mieście. Jak dla mnie to cały film mógłby być tylko o tym. Jedna scena Sam klimacik opuszczonego miasta jest spoko, ale ta CGI sraka to jakiś inny poziom wtajemniczenia. Pod tym względem Jestem legendą kandyduje do miana filmu z najgorszymi efektami specjalnymi EVEER. No i zdecydowanie wolałbym, żeby 6/10
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
17-07-2017, 22:56
Zgadza się, pierwszy akt to naprawdę przyjemne post-apo, momentami nawet zahaczające klimatem o powieść Mathesona. Póżniej w zasadzie można wyłączyć, bo w najlepszym razie wieje schematyczną bułą. W najgorszym - pierwszorzędną żenadą. Idealny przykład filmu, który zarzyna własny potencjał kosztem taniej horrorowej taniochy.
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 17-07-2017, 22:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2017, 22:59 przez nawrocki.)
CGI-Zombiaki dalej wyglądają słabo, ale jakże lepsze jest to alternatywne zakończenie i właściwie stawia większość filmu na głowę i to w dobrym tego słowa znaczeniu:
17-07-2017, 23:11 (17-07-2017, 22:56)Pelivaron napisał(a): ...ale ta CGI sraka to jakiś inny poziom wtajemniczenia. CGI jelenie gorsze niż w "Ring 2". Tak mi się skojrzyło ogladając "Rings"
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 17-07-2017, 23:58 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| 1900: człowiek legenda / The Legend of 1900 | SonnyCrockett | 9 | 4,927 |
02-11-2019, 01:16 Ostatni post: SonnyCrockett |
|
| King Arthur: Legend of the Sword (2017) reż. Guy Ritchie | Gieferg | 101 | 21,975 |
25-10-2019, 21:34 Ostatni post: shamar |
|
| The Legend of Tarzan (2016) | Gieferg | 8 | 4,391 |
20-04-2019, 02:52 Ostatni post: shamar |
|
| Legend (2015) - Tom Hardy w podwójnej roli! | Pelivaron | 30 | 13,976 |
26-07-2016, 21:00 Ostatni post: Mental |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |