Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,061
Liczba wątków: 66
Świetna komedia - od czasu "Team America" się tak nie uśmiałem. Jeśli ktoś by mi powiedział, że to sprawka Stone'a i Parkera to bym mu z miejsca uwierzył. Do tego mikro budżet filmu jak na produkcję głównego nurtu (za wiki pomiędzy 2 a 4 miliony zielonych) - kapitalnie przedstawiony świat przyszłości, fajne efekty i inne takie - strona techniczna spoko daje radę w dobie tych hipersupermegaprodukcji za tryliardy zielonych a i fabularnie, choć samo założenie najprostsze z możliwych, daje masę radochy. Tak jak mówię - masa rzeczy to "South Park" aktorski, różne społeczno-polityczno-światopoglądowe spostrzeżenia bardzo ciekawe i co równie ważne, aktualne. Do tego Terry Crews jako prezydent Camacho mega rządzi. Dawno nie oglądałem równie dobrej komedii.
W sumie nie dziwne, że w Stanach film zarobił tylko niewiele ponad 440 tysięcy zielonych i był wyświetlany tylko w 135 kinach ;-)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
20-12-2009, 00:12
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Przychylam sie do opinii, ze w Idiocracy najlepszy, bo najtrafniejszy i najbystrzejszy jest prolog, natomiast reszta jest juz srednio-niezla z kilkoma dobrymi momentami. Tworcom przede wszystkim wyraznie zabraklo pomyslow na koncowe 30 minut filmu - zamiast fajnych gagow lub celnych, kasliwych komentarzy, dostajemy dluzacy sie, durnowaty pojedynek na arenie. Ale zeby nie bylo - to przyzwoita, pomyslowa i nieglupia komedia. Rozwalil mnie w szczegolnosci test na inteligencje z przyszlosci:
Jeśli masz jedno wiadro, które mieści dwa galony i jeszcze jedno wiadro, które mieści pięć galonów, to ile masz wiader?
:)
Aha, a propos Mike'a Judgea - nie polecam jego najnowszego filmu pt. Extract. Sporo tam znanych twarzy, ale generalnie to jedna wielka, nudnawa i niesmieszna pomylka. Omijac!
15-02-2010, 01:56
Stały bywalec
Liczba postów: 13,235
Liczba wątków: 77
Prolog wyborny, ale dalej jest już średnio. Zdarzają się pojedyncze gagi, które śmieszą (seans Ass w kinie) ale końcówka na arenie przeciągała się w nieskończoność. No i przy powtórce filmu po 10 latach dotarło do mnie, że główny bohater chyba był zbyt głupy (lub naiwny) skoro liczył że tak idiotyczna społeczność zbudowała wehikuł czasu. Fajnie jednak było odświeżyć ten tytuł, bo dalej jest aktualny, a dzisiaj nie miałby on szans na realizację z wielu przyczyn.
6/10 ale za przesłanie oczko wyżej
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
18-04-2021, 19:49
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,192
Liczba wątków: 29
Przecież mógł wierzyć, że zbudowali go jeszcze normalni
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
19-04-2021, 00:48
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
W sumie parę ciekawych informacji. Chociaż najbardziej przerażające jest, że reakcja publiczności na film "Dupa" była prawdziwa, a nie grana:
23-05-2021, 23:06
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,192
Liczba wątków: 29
Haha. Mistrz.
Nie mogę się doczekać nowych "Beavis and Butt-head". A jednocześnie się boję.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
24-05-2021, 02:40
Stały bywalec
Liczba postów: 2,176
Liczba wątków: 14
Fajna komedia. Fabuła prościutka ale w sosie własnym i nie pierniczy się z tematami ani po nich nie ślizga. Trochę przewidująca przyszłość. Uśmiałem się, ale w scenie podczas badania w szpitalu to miałem total LFMAO XD i przyznaję, że daaaaaaaawno tak nie ryłem ze śmiechu na filmie. Mistrz :)
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
17-01-2024, 23:05
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,061
Liczba wątków: 66
3 marca 2505 roku. Pamiętamy.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
03-03-2026, 12:58
Agent Mossadu
Liczba postów: 31,779
Liczba wątków: 4
Ten wstepniak z dzietnoscia, powonni dodac teraz somalijska imigracje na 8 bachorow i srednie IQ 67.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
03-03-2026, 13:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-03-2026, 13:11 przez Bucho.)
Stały bywalec
Liczba postów: 2,176
Liczba wątków: 14
wtedy działałby jako doskonały przykład, dlaczego Śnieżna Europa wyginie.
“A man holds sacred only 3 things. His home, his children, and his mother. He who dares to harm any of these, whomever god he serve, pray to them for mercy. You will receive none from the man.”
05-03-2026, 07:55
|