07-05-2010, 18:12
|
Inception (2010)
|
|
teraz już jasne, czemu PG-13 - akcja rozgrywa się w snach dziecka. gdyby rozgrywała się w moich snach, MPAA musiałaby stworzyć nową kategorie wiekową. coś pomiędzy NC-17 i wyżej
07-05-2010, 18:12 Mental napisał(a):Nolan lubi wolty i twisty - życzę jej zatem śmierci w połowie filmu Co masz do Ellen? :twisted:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 07-05-2010, 18:16 Cytat:życzę jej zatem śmierci w połowie filmuDołączam się do życzeń :-)
Why are you firing wallnuts at me?
07-05-2010, 18:34
Sprawdziła się Page w dramacie, sprawdziła w komedii... Jak dobrze wypadnie rownież w nowym filmie Nolana dopisuję ją do ścisłej listy moich ulubionych aktorek.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
07-05-2010, 20:43
Obsada robi wrażenie, ale nie jest to taka typowo gwiazdorska obsada w stylu "Ocean's Eleven", więc akurat nie martwię się, aby film okazał się słabszy, ze względu na sporą liczbę znanych postaci. Ja tam się cieszę, że po raz kolejny, wręcz tradycyjnie u Nolana w filmie zagra Michael Caine. Lubię tego aktora i po za tym zawsze dodaje swoją obecnością filmom klasę i styl. Cieszy mnie też obecność Kena Watanabe. Ogólnie ciekawa obsada, ciekawe plakaty, ciekawy trailer, ciekawie się film zapowiada
mile:
07-05-2010, 21:46 jarod napisał(a):Faktycznie Papriką zalatuje nieco :-) "Nieco" :wink: Trochę zalatuje, ale i tak na razie filmu nie znamy więc możemy tylko śnić domysły. 07-05-2010, 22:39
Sam koncept jest na tyle niewyeksploatowany w kinie, że skojarzenia niejako z rozpędu kierują się w stronę najlepszego filmu o tej tematyce... Ale korytarz hotelowy (?) dziwnie znajomy.
Why are you firing wallnuts at me?
07-05-2010, 22:44 Mickey napisał(a):Scena z 1:59 gniecie...tylko co on tam robi? Co ty, nigdy nie obwiązywałeś grupki ludzi w stanie nieważkości? Klawa zabawa ![]() Co ciekawe pod pewnymi względami - napięcie, dynamika, muzyka chyba poprzedni trailer lepszy. 07-05-2010, 22:47
Najpierw to przydałby się jakiś normalny trailer, w normalnej jakości, ale takiego nie mogę znaleźć. Gdyż niestety na dłuższą metę nie mogę na taką jakość patrzeć i jeszcze te zwierzęce odgłosy. Co do samego filmu jestem dobrej myśli, ale też nie radzę oczekiwać, że będzie to WIELCE filozoficzny film w stylu europejskim, czy jak to tam nazwać. Gdyż mimo wszystko jak się kręci tak drogi film to jednak liczy się na spory zarobek. Chociaż i tak typowym blockbusterem raczej ten film trudno będzie nazwać.
07-05-2010, 22:58 Snuffer napisał(a):Tylko ja mam przesunięcie dźwięku w stosunku do obrazu? Nie korzystaj z Chrome.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 07-05-2010, 23:02
Nolan nigdy nie robił filozoficznych filmów tylko filmy z twistem, ubrane w ciekawy koncept. Ale nie oznajmiał prawd życiowych, nie imputował konkretnej ideologii. Robi po prostu kino rozrywkowe, mainstreamowe, ale wciągające i zaskakujące. Inception takim obrazem wydaje się po tym zwiastunie. Taki action-sf-thriller. No i genialna obsada. Kurde, czarny koń 2010, choć w przypadku Nolana może to być czarny koń arab najwyższej klasy.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
07-05-2010, 23:05 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |