TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
(08-02-2016, 18:29)Arahan napisał(a): @Negatywny - nie, chodzi o pokazanie potęgi i zagrożenia, a nie latające budynki.
Kilka bomb w odległości 10 km od wybrzeża (90% skupisk ludzkich to wybrzeża), powstaje tsunami, które skutecznie uszczupla populację. Później jakaś bakteria, zaraza roznoszona przez zesłane z orbity pasożyty, ludzie chorują i umierają, trupy walają się na wybrzeżach. Na końcu piechota, maszyny kroczące i statki, które wyszukują i wybijają resztę. I gdzieś tam rodzący się ruch oporu, który może będzie próbował coś zrobić. To wcale nie musi trwać 3 minuty, a mogło by mieć tonę klimatu. Takie mroczne postapo :)
Wlasnie opisales 5 fale. Premiera w kwietniu albo w marcu.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
08-02-2016, 19:10
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
A ja nie chcę realistycznego filmu, tylko film zabawny, a ten na taki nie wygląda, bo nie ma stylu - przynajmniej na tym zwiastunie. W części pierwszej były ikoniczne ujęcia, to jest wizualny rzyg.
08-02-2016, 19:22
TermiGifiernator
08-02-2016, 20:15
Stały bywalec
Liczba postów: 9,121
Liczba wątków: 44
(08-02-2016, 18:20)Arahan napisał(a): Tutaj chcą chyba zrobić z tego coś poważnego, a efekty wyglądają jak z 2012.
(08-02-2016, 19:22)military napisał(a): A ja nie chcę realistycznego filmu, tylko film zabawny, a ten na taki nie wygląda, bo nie ma stylu - przynajmniej na tym zwiastunie. W części pierwszej były ikoniczne ujęcia, to jest wizualny rzyg.
Z tą krytyką mogę się w pełni zgodzić.
ID4 miał kilka niesamowitych ujęć które przeszły do historii i do dziś się niepostarzały (kultowe wysadzenia Białego Domu i Empire State Building), ze względu na doskonałe makiety i efekty pirotechniczne. Tutaj wszystko jest CGI - dobre, ale widzieliśmy już to wszystko w ostatnich latach, zarówno w filmach Emmericha jak i w ubiegłorocznym San Andreas. Do tej pory nie widziałem z Resurgence żadnego ujęcia z efektem WOW, jak pierwsze wyłonienie się z chmur statu kosmicznego w 1996.
No i bijąca z materiałów promocyjnych powaga. ID4 był fajnym, jak to nazwali ludzie z Honest Trailers - przedNolanowym blockbusterm, pogodnym i z humorem. Tutaj ewidentnie jest zbyt mrocznie i nie widać nawet kawałka gagu.
:/
No ale cóż, nie napalam się na film równie dobry co pierwsza część (która wymaga powtórki przed sequelem), tylko na niezłą, spektakularną rozrywkę kina katastroficznego/sci-fi, z odrobiną nostalgii. Dotychczas opublikowane materiały przekonały mnie żeby dać mu szanse.
08-02-2016, 21:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2016, 22:00 przez Juby.)
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Oblivion pokazał, że najlepszą metodą na wykończenie większości ludzkości jest zaatakowanie księżyca, no ale konceptem tamtego filmu była post-inwazyjna rzeczywistość (z twistem), a tutaj założeniem jest orgia CGI orgia z cyklu "Famous landmarks being dest-fucking-royed".
08-02-2016, 21:57
TermiGifiernator
(08-02-2016, 11:29)Juby napisał(a): No i bijąca z materiałów promocyjnych powaga. ID4 był fajnym, jak to nazwali ludzie z Honest Trailers - przedNolanowym blockbusterm, pogodnym i z humorem. Tutaj ewidentnie jest zbyt mrocznie i nie widać nawet kawałka gagu.
Pragnę przypomnieć, że pierwsze zwiastuny 2012 też zapowiadały film na poważnie, mrocznie. A wyszło co wyszło, kurna przecież to Emmerich.
Stawiam cały majatek, że będzie masa gagów i Emmerichowego humoru.
09-02-2016, 00:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-02-2016, 00:16 przez Danus.)
Nowy
Liczba postów: 2,012
Liczba wątków: 4
Nie wiem jaki będzie film (w sensie wiem, że nie będzie dobry, ale skala porażki jest póki co zagadką), ale te zwiastuny to bezkonkurencyjnie najdurniejsze, najbardziej bezjajeczne i wizualnie najbrzydsze (nie mówię o jakości CGI, tylko o estetyce) oficjalne video promocyjne (czegokolwiek) tej dekady. Unosi się nad nimi olewczy stosunek do widza. Oby to się okazało spektakularną klapą w BO - na to są całe szczęście naprawdę spore szanse...
09-02-2016, 23:10
Stały bywalec
To ty chyba w ogóle nie widziałeś materiałów promocyjnych filmów w tej dekadzie, z tegorocznymi BvS, Bogami Egiptu i nowymi X-Menami na czele.
10-02-2016, 00:41
Nowy
Liczba postów: 2,012
Liczba wątków: 4
Oj nie nie, BvS miał pierwsza klasa teasery i w ogóle te początkowe materiały (a na tym jesteśmy etapie tutaj), problem pojawił się dopiero później, przy (za)długich trailerach, a potem nie wiem, bo od pokazania Doomsdaya przestał mnie ten film interesować, X Apo owszem, są słabe (też estetyka, kolory) ale mają "momenty" i pozwalają mieć nadzieję na kilka epickich scen. Co do Bogów Egiptu - nie wiem co to jest, sorry. Brzmi jak nazwa cyklu na History Channel, a one raczej mają przyzwoite spoty:P
10-02-2016, 01:27
TermiGifiernator
(09-02-2016, 23:10)und3r napisał(a): Nie wiem jaki będzie film (w sensie wiem, że nie będzie dobry, ale skala porażki jest póki co zagadką), ale te zwiastuny to bezkonkurencyjnie najdurniejsze, najbardziej bezjajeczne i wizualnie najbrzydsze (nie mówię o jakości CGI, tylko o estetyce) oficjalne video promocyjne (czegokolwiek) tej dekady. Unosi się nad nimi olewczy stosunek do widza. Oby to się okazało spektakularną klapą w BO - na to są całe szczęście naprawdę spore szanse...
Akurat ID4R ma w porządku zwiastuny . Nie urywają dupy, na ich widok nie mówisz "wow ale miazga" ale nazwywać je najdurniejsze dekady, najbardziej bez jajeczne? Serio, to jest zwykłe gimbusiarskie czepialstwo.
Z z wielu pokazówek tegorocznych blockbusterów na czele z BvS to Resurgence ma takie które naprawdę robią smaka na kino. Widać też po ludziach, którzy mieli projekt w dupie, po obejrzeniu zwiastuna stwierdzają nagle, że do kina się wybiorą.
10-02-2016, 21:09
chuck
Liczba postów: 1,527
Liczba wątków: 0
W ogóle nie czekam na ten film, trailer i spot były jak dla mnie nudne i duuuży statek kosmiczny i koleje szczelanie po ekranie nie robi na mnie wrażenie, kiedyś może obejrzę w tv i nic więcej.
10-02-2016, 21:21
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
Skoro jest nowy plakacik, to chyba można też się na dniach spodziewać nowego zwiastuna.
08-03-2016, 21:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2016, 21:21 przez Grievous.)
Stały bywalec
Nowy? Danus wrzucał go miesiąc temu, tylko wersję Amerykańską.
08-03-2016, 21:42
Stały bywalec
Liczba postów: 4,900
Liczba wątków: 19
A faktycznie. Internet mnie oszukał :(
08-03-2016, 21:48
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Pamiętacie klasyczny plakat oryginału, który pobudzał wyobraźnię SKALĄ tego co pokazywał? http://www.impawards.com/1996/independence_day_ver3.html To ścierwo do sequela wygląda jakby gimnazjalista na zajęciach z informatyki połączył dwa obrazki. Koniec.
Gdyby za miesiąc Asylum wydało film "The Day of Independence: Alien Emergency", mogłoby użyć dokładnie tej samej grafiki, ich typowy poziom.
08-03-2016, 23:42
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2016, 23:44 przez Mierzwiak.)
Stały bywalec
Stały bywalec
Liczba postów: 18,749
Liczba wątków: 150
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
22-04-2016, 09:15
Durne to będzie jak cholera, ale durne w duchu części pierwszej. Byłem sceptyczny, ale ten zwiastun mnie kupił :)
22-04-2016, 09:23
TermiGifiernator
Może i durne ale jak to wygląda:)
Jaram się jak na żadną inną premierę. Zobaczyć to w kinie to będzie dla mnie niesamowite przeżycie.
22-04-2016, 10:48
Stały bywalec
Liczba postów: 3,020
Liczba wątków: 0
Ja się chyba starzeję, ale, choć komputerowe efekty to obecne są w kinie od wielu już lat, w ostatnim czasie ich komputerowość coraz bardziej wali mnie po oczach. I prawie każdy trailer wielkiego holiłudzkiego widowiska mi ostatnio zgrzyta pod tym kątem. Nie tylko trailer zresztą, bo gotowy film najczęściej też (mimo, że zawsze jest dużo gadania, jak to niby w zwiastunie efekty są jeszcze nieukończone etc.). A często jeszcze - o dziwo - im droższy film, tym bardziej efekty walą tym komputerem. Dla przykładu: Ex Machina - dobre CGI, Jurassic World lub Terminator Genisys - ło matko, CGI jak z jakiejś gry. O "Warcrafcie" nie wspominam, bo do tego by trza w ogóle stworzyć nową kategorię.
I tutaj też mnie to razi, zwłaszcza że mam w pamięci, jak to wyglądało w pierwszej części i, co tu dużo mówić, wyglądało chyba lepiej, choć oczywiście mniej spektakularnie. Co nie znaczy, że jedynka mi się podobała, bo ja to z Emericha chyba tylko "Stargate" uznaję :)
22-04-2016, 11:01
|