Independence Day: Resurgence (Roland Emmerich) 2016
(08-02-2016, 18:29)Arahan napisał(a): @Negatywny - nie, chodzi o pokazanie potęgi i zagrożenia, a nie latające budynki.
Kilka bomb w odległości 10 km od wybrzeża (90% skupisk ludzkich to wybrzeża), powstaje tsunami, które skutecznie uszczupla populację. Później jakaś bakteria, zaraza roznoszona przez zesłane z orbity pasożyty, ludzie chorują i umierają, trupy walają się na wybrzeżach. Na końcu piechota, maszyny kroczące i statki, które wyszukują i wybijają resztę. I gdzieś tam rodzący się ruch oporu, który może będzie próbował coś zrobić. To wcale nie musi trwać 3 minuty, a mogło by mieć tonę klimatu. Takie mroczne postapo :)

Wlasnie opisales 5 fale. Premiera w kwietniu albo w marcu.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
A ja nie chcę realistycznego filmu, tylko film zabawny, a ten na taki nie wygląda, bo nie ma stylu - przynajmniej na tym zwiastunie. W części pierwszej były ikoniczne ujęcia, to jest wizualny rzyg.

Odpowiedz
Plakacik:
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xlp1/t31.0-8/q84/s960x960/12711168_899769983477120_690608909071077286_o.jpg

Odpowiedz
(08-02-2016, 18:20)Arahan napisał(a): Tutaj chcą chyba zrobić z tego coś poważnego, a efekty wyglądają jak z 2012.

(08-02-2016, 19:22)military napisał(a): A ja nie chcę realistycznego filmu, tylko film zabawny, a ten na taki nie wygląda, bo nie ma stylu - przynajmniej na tym zwiastunie. W części pierwszej były ikoniczne ujęcia, to jest wizualny rzyg.

Z tą krytyką mogę się w pełni zgodzić.

ID4 miał kilka niesamowitych ujęć które przeszły do historii i do dziś się niepostarzały (kultowe wysadzenia Białego Domu i Empire State Building), ze względu na doskonałe makiety i efekty pirotechniczne. Tutaj wszystko jest CGI - dobre, ale widzieliśmy już to wszystko w ostatnich latach, zarówno w filmach Emmericha jak i w ubiegłorocznym San Andreas. Do tej pory nie widziałem z Resurgence żadnego ujęcia z efektem WOW, jak pierwsze wyłonienie się z chmur statu kosmicznego w 1996.

No i bijąca z materiałów promocyjnych powaga. ID4 był fajnym, jak to nazwali ludzie z Honest Trailers - przedNolanowym blockbusterm, pogodnym i z humorem. Tutaj ewidentnie jest zbyt mrocznie i nie widać nawet kawałka gagu.

:/

No ale cóż, nie napalam się na film równie dobry co pierwsza część (która wymaga powtórki przed sequelem), tylko na niezłą, spektakularną rozrywkę kina katastroficznego/sci-fi, z odrobiną nostalgii. Dotychczas opublikowane materiały przekonały mnie żeby dać mu szanse.

Odpowiedz
Oblivion pokazał, że najlepszą metodą na wykończenie większości ludzkości jest zaatakowanie księżyca, no ale konceptem tamtego filmu była post-inwazyjna rzeczywistość (z twistem), a tutaj założeniem jest orgia CGI orgia z cyklu "Famous landmarks being dest-fucking-royed".

Odpowiedz
(08-02-2016, 11:29)Juby napisał(a): No i bijąca z materiałów promocyjnych powaga. ID4 był fajnym, jak to nazwali ludzie z Honest Trailers - przedNolanowym blockbusterm, pogodnym i z humorem. Tutaj ewidentnie jest zbyt mrocznie i nie widać nawet kawałka gagu.

Pragnę przypomnieć, że pierwsze zwiastuny 2012 też zapowiadały film na poważnie, mrocznie. A wyszło co wyszło, kurna przecież to Emmerich.
Stawiam cały majatek, że będzie masa gagów i Emmerichowego humoru.

Odpowiedz
Nie wiem jaki będzie film (w sensie wiem, że nie będzie dobry, ale skala porażki jest póki co zagadką), ale te zwiastuny to bezkonkurencyjnie najdurniejsze, najbardziej bezjajeczne i wizualnie najbrzydsze (nie mówię o jakości CGI, tylko o estetyce) oficjalne video promocyjne (czegokolwiek) tej dekady. Unosi się nad nimi olewczy stosunek do widza. Oby to się okazało spektakularną klapą w BO - na to są całe szczęście naprawdę spore szanse...

Odpowiedz
To ty chyba w ogóle nie widziałeś materiałów promocyjnych filmów w tej dekadzie, z tegorocznymi BvS, Bogami Egiptu i nowymi X-Menami na czele.

Odpowiedz
Oj nie nie, BvS miał pierwsza klasa teasery i w ogóle te początkowe materiały (a na tym jesteśmy etapie tutaj), problem pojawił się dopiero później, przy (za)długich trailerach, a potem nie wiem, bo od pokazania Doomsdaya przestał mnie ten film interesować, X Apo owszem, są słabe (też estetyka, kolory) ale mają "momenty" i pozwalają mieć nadzieję na kilka epickich scen. Co do Bogów Egiptu - nie wiem co to jest, sorry. Brzmi jak nazwa cyklu na History Channel, a one raczej mają przyzwoite spoty:P

Odpowiedz
(09-02-2016, 23:10)und3r napisał(a): Nie wiem jaki będzie film (w sensie wiem, że nie będzie dobry, ale skala porażki jest póki co zagadką), ale te zwiastuny to bezkonkurencyjnie najdurniejsze, najbardziej bezjajeczne i wizualnie najbrzydsze (nie mówię o jakości CGI, tylko o estetyce) oficjalne video promocyjne (czegokolwiek) tej dekady. Unosi się nad nimi olewczy stosunek do widza. Oby to się okazało spektakularną klapą w BO - na to są całe szczęście naprawdę spore szanse...

Akurat ID4R ma w porządku zwiastuny . Nie urywają dupy, na ich widok nie mówisz "wow ale miazga" ale nazwywać je najdurniejsze dekady, najbardziej bez jajeczne? Serio, to jest zwykłe gimbusiarskie czepialstwo.

Z z wielu pokazówek tegorocznych blockbusterów na czele z BvS to Resurgence ma takie które naprawdę robią smaka na kino. Widać też po ludziach, którzy mieli projekt w dupie, po obejrzeniu zwiastuna stwierdzają nagle, że do kina się wybiorą.

Odpowiedz
W ogóle nie czekam na ten film, trailer i spot były jak dla mnie nudne i duuuży statek kosmiczny i koleje szczelanie po ekranie nie robi na mnie wrażenie, kiedyś może obejrzę w tv i nic więcej.

Odpowiedz
Skoro jest nowy plakacik, to chyba można też się na dniach spodziewać nowego zwiastuna.

Odpowiedz
Nowy? Danus wrzucał go miesiąc temu, tylko wersję Amerykańską.

Odpowiedz
A faktycznie. Internet mnie oszukał :(

Odpowiedz
Pamiętacie klasyczny plakat oryginału, który pobudzał wyobraźnię SKALĄ tego co pokazywał? http://www.impawards.com/1996/independence_day_ver3.html To ścierwo do sequela wygląda jakby gimnazjalista na zajęciach z informatyki połączył dwa obrazki. Koniec.

Gdyby za miesiąc Asylum wydało film "The Day of Independence: Alien Emergency", mogłoby użyć dokładnie tej samej grafiki, ich typowy poziom.

Odpowiedz

Odpowiedz
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Durne to będzie jak cholera, ale durne w duchu części pierwszej. Byłem sceptyczny, ale ten zwiastun mnie kupił :)

Odpowiedz
Może i durne ale jak to wygląda:)
Jaram się jak na żadną inną premierę. Zobaczyć to w kinie to będzie dla mnie niesamowite przeżycie.

Odpowiedz
Ja się chyba starzeję, ale, choć komputerowe efekty to obecne są w kinie od wielu już lat, w ostatnim czasie ich komputerowość coraz bardziej wali mnie po oczach. I prawie każdy trailer wielkiego holiłudzkiego widowiska mi ostatnio zgrzyta pod tym kątem. Nie tylko trailer zresztą, bo gotowy film najczęściej też (mimo, że zawsze jest dużo gadania, jak to niby w zwiastunie efekty są jeszcze nieukończone etc.). A często jeszcze - o dziwo - im droższy film, tym bardziej efekty walą tym komputerem. Dla przykładu: Ex Machina - dobre CGI, Jurassic World lub Terminator Genisys - ło matko, CGI jak z jakiejś gry. O "Warcrafcie" nie wspominam, bo do tego by trza w ogóle stworzyć nową kategorię.

I tutaj też mnie to razi, zwłaszcza że mam w pamięci, jak to wyglądało w pierwszej części i, co tu dużo mówić, wyglądało chyba lepiej, choć oczywiście mniej spektakularnie. Co nie znaczy, że jedynka mi się podobała, bo ja to z Emericha chyba tylko "Stargate" uznaję :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon