23-04-2016, 08:37
|
Independence Day: Resurgence (Roland Emmerich) 2016
|
|
Czuję, że będzie fajny odmóżdżacz, super będzie się przy tym wspominać oryginał no i gra Maika Monroe (Boże, jak ona mi się podoba). W kinie jestem na pewno :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
takie widowisko to tylko w kinie, nie ma to tamto. Meldunek obowiązkowy. Bankowo Emmerich będzie kopiować siebie z zoomem - więcej, lepiej, śmieszniej, dlatego oczekiwania mam bardzo niskie i oby tylko bitka dała radę, nic więcej mi do szczęścia nie trzeba. al_jarid ma rację, te współczesne CGI jakoś odstaje od tego, co serwowali nam onegdaj... niektóre produkcje wyglądają tak kupsztalowato sztucznie, że aż dziwi mnie, skąd te budżety.
loading podpis...
23-04-2016, 08:43
Błękit, widzę błękit, błękit widzę.
To samo co poprzednio - to wygląda na recykling, ale fakt że ludzie dysponują technologią obcych ma fajny potencjał, nie spodziewałbym się jednak kreatywnego przedstawienia takiej rzeczywistości i pewnie skończy się na tym, co pokazuje trailer - jakieś konstrukcje i wyposażenie wojska od broni po pojazdy. Nawet jeśli sceny akcji będą przyjemnie odmóżdżające a po kinie z oczu będą nam lecieć błękitne łzy szczęścia, to jestem pewien, że wszyscy ludzcy bohaterowie i ich wątki obyczajowe położą ten film, a jedynym ocalałym z emmerichowskiej katastrofy aktorsko-dialogowej będzie Goldblum. Meta dialogi za to niesamowicie irytujące. 23-04-2016, 13:59
A co chciałbyś jeszcze zobaczyć w tym temacie, czyli obca technologia w ludzkich rękach, oprócz tego co będzie w filmie? Pytam szczeze bez złośliwości zwłaszcza, że uważam, ze po tym co już widziałem w zwiastunach, viralach i wszelkich materialach promocyjnych Emmerich bardzo dobrze wykorzystal temat.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 23-04-2016, 14:27
Nawet lubię ten głupi pierwszy ID4. Tutaj już na poziomie zwiastuna brakuje Willa Smitha i jest trochę chyba zbyt młodzieżowo, ale liczę na coś podobnie zabawnego. Zgodzić się jednak muszę, że efekty są bardzo sztuczne. Masakrą jednak totalną jest kolorystyka. Okropna w każdym calu
.
23-04-2016, 15:00
Bill Paxton… znaczy Pullman przeszedł chyba wsteczną mutację, bo ma jakiś wysoki głos podczas rzucania kolejnego przemówienia. Gdzie ta epa w jego słowach? Where is the Indepence Day?! ;)
23-04-2016, 17:14 (23-04-2016, 14:27)Danus napisał(a): A co chciałbyś jeszcze zobaczyć w tym temacie, czyli obca technologia w ludzkich rękach, oprócz tego co będzie w filmie?Wiesz, to nie jest coś czego koniecznie od tego filmu wymagam, to po prostu ciekawy temat do pociągnięcia - jak taka technologia wpłynęłaby na... wszystkie dziedziny naszego życia? Od protez nóg po konsole do gier? :) Wiem że dwugodzinny blockbuster nie jest w stanie tego ugryźć, bo to materiał na całą serię dokumentalną spod znaku what if, niemniej byłoby fajnie gdyby film miał w choćby minimalnym stopniu nakreśloną taką rzeczywistość. Virali nie śledziłem więc nie mam pojęcia co tam się kryje, no ale to tylko ciekawostka. 23-04-2016, 17:25
Fajnym wprowadzeniem byłby 2 min monolog wprowadzający w stylu Pacific Rim pokazujący np zwykle sprzęty domowe, samochody, konsole, medycynę itp po inwazji. A zakończony byłby słowami "rozwinelismy także przemysł wojskowy" i ujęcie na ogromny lotniskowiec albo jakiś super statek powietrzny.
23-04-2016, 17:45
Już w samym zwiastunie oprócz pokazania technologia wojskowych mamy lewitujace telebimy na przykład. W viralach jest wyraźnie mowa o rozwinięciu podróży kosmicznych. Mamy stałą bazę na księżycu, która jest elementem systemu wczesnego ostrzegania oraz obrony ziemi przed kolejnym atakiem, reszta systemu ulokowana jest praktycznie w całym układzie słonecznym, aż po sam Pluton. Do tego rozwinieto też technologie cywylnego lotnictwa. Podejrzewam, że w filmie zobaczymy tego trochę więcej. Zresztą zobacz sobie historię ziemi po inwazji na burzliwej stronie war1996. Naprawdę wszystko fajnie tam opisano jak ziemianie podnosili się po inwazji i co działo się z poszczególnymi bohaterami, między innymi z kpt. Hillerem.
Directed by James "THE KING" Cameron 23-04-2016, 18:50
Urokliwe manieryzmy Goldblooma na starość zrobiły się tak mocne, że jak koleś gada, to nie widz nie widzi granej postaci, tylko po prostu Jeffa odwalającego monolog :)
A, i jeżeli ekipa młodych, pięknych pilotów, wkurwiała was już na poziomie trailera, to zobaczcie jak sie poczujecie po paru zdaniach (syn Smitha do odstrzału):
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
27-04-2016, 21:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2016, 21:19 przez Proteus.)
Piękny viral;)
Z każdym klipem, ba czymkolwiek związanym z tym filmem jaram się coraz mocniej. Potencjał wykorzystania obcej technologii wykorzystany w 100 procentach.
Directed by James "THE KING" Cameron 27-04-2016, 22:33
Viral fajny, ale Danus wstrzymaj konie. Gdzie Ty tam widzisz 100% wykorzystania technologii? Ja tam widzę może z 5%.
27-04-2016, 22:58 (27-04-2016, 22:58)Arahan napisał(a): Viral fajny, ale Danus wstrzymaj konie. Gdzie Ty tam widzisz 100% wykorzystania technologii? Ja tam widzę może z 5%. Gdzie Ty tam widzisz tylko 5 procent? Moim zdanie jesteś uprzedzony i przesadzasz;)
Directed by James "THE KING" Cameron 28-04-2016, 08:28
Stary, tam pokazali trochę technologii wojskowej. Gdzie Ty tam masz 100% wykorzystania?
28-04-2016, 09:02
Obejrzyj jeszcze raz trailer, tylko wpierw otwórz oczy.
Directed by James "THE KING" Cameron 28-04-2016, 14:01
Danus, stary, wiem, że jara Cię ten film, ale to Ty wyciągnij głowę z tyłka i popatrz przez chwilę na zwiastun i viral i pokaż mi, że wycisnęli z tego 100%. Powiedz mi centralnie w którym momencie? Bo to, że pokazali broń, myśliwce i jakieś telebimy nie świadczy o niczym. Robiąc sequel 20 lat później musieli pokazać rozwinięte militaria. A taka technologia, aż się prosi choćby o medycynę.
28-04-2016, 14:21
Jeśli w trailerze (sorry, ale viral się nie liczy, to ciekawostka będąca dodatkiem który zazwyczaj i tak nie ma nic wspólnego z filmem) wykorzystano w 100%, to jak będzie w gotowym filmie? 100000000000%? :)
28-04-2016, 14:24 (28-04-2016, 14:21)Arahan napisał(a): Danus, stary, wiem, że jara Cię ten film, ale to Ty wyciągnij głowę z tyłka i popatrz przez chwilę na zwiastun i viral i pokaż mi, że wycisnęli z tego 100%. Powiedz mi centralnie w którym momencie? Bo to, że pokazali broń, myśliwce i jakieś telebimy nie świadczy o niczym. Robiąc sequel 20 lat później musieli pokazać rozwinięte militaria. A taka technologia, aż się prosi choćby o medycynę. Błagam Arahan, twoje 5 procent na podstawie zwiastuna jest tak samo absurdalne jak moje sto procent na podstawie zwiastuna. Pokazali w zasadzie kawałek świata po inwazji, ktory i tak moim zdaniem pozwala ocenić jak bardzo zmienił się świat. Ty mówisz o medycynie na przykład, a ja nie widzę sensu by akurat ten temat poruszać, chociaż na bank coś będzie pokazane. Jak już wspomniałem, nie tylko militaria zostały rozwinięte dzięki technologii co widać na zwiastunie, ale logiczne jest, że ludzie wykorzystali technologie militarne głównie do ewentualnej ponownej obrony ziemi.
Directed by James "THE KING" Cameron 28-04-2016, 21:34 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Independence Day(reż. Roland Emmerich) | Danus | 129 | 30,977 |
Wczoraj, 18:07 Ostatni post: slepy51 |
|
| Seria Bourne (2002-2016) | Anonymous | 428 | 101,668 |
05-03-2026, 11:18 Ostatni post: Jan_Władeczek |
|