Independence Day: Resurgence (Roland Emmerich) 2016
Pragnę przeprosić za mój błąd, gdyż tworząc temat pomyliłem się i wsadziłem go tu, zamiast do serii. Jednak oprócz tego tematu przenosin wymaga, temat części pierwszej.
Ja już widziałem zwiastun z dziesięć razy i co raz bardziej jaram się filmem. W tej krótkiej zajawce, jest kilka fajnych smaczków. Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, ale po inwazji i rozwaleniu wszystkich statków szaraki, które przeżyły spędzono do Afryki i tam trzymano w specjalnej strefie?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(14-12-2015, 15:23)Mierzwiak napisał(a): Widziałem zwiastun raz i gdyby nie to, że temat jest aktywny już bym o nim dawno zapomniał.

Couldn't care less. Najwyraźniej udzieliła mi się nostalgia i razem z Danusem będę bronił tego filmu (do czasu premiery jeśli okaże się chujowy).

[Obrazek: tumblr_n873dxU61s1s9t0bao1_500.gif]
Haters gonna hate.

Odpowiedz
Mnie też trailer specjalnie nie porwał, ale pewne oczekiwania są i zapewne się przejdę do kina, bo a) to premiera hitu sprzed 20 (!) lat, b) wraca stara obsada i c) Maika Monroe ;)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Pierwszy Dzień niepodległości, owszem ma wady i potrafię je wskazać tak samo jak reszta hejterów- ale kurwa to jest reprezentant kina rozrywkowego lat 90', to na tym filmie pierwszy raz byłem w kinie. mam do niego ogromny sentyment, oglądałem film chyba z 20 razy i wciąż bawi tak samo. Dlatego kibicuję tej produkcji, mam nadzieję na poziom pierwszej części, ale jeśli będzie poziom 2012 to będę pierwszym który uderzy się w pierś.

Odpowiedz
Cytat: to jest reprezentant kina rozrywkowego lat 90',

Kina nasennego raczej. Widziałem dwa razy, po pierwszym zapomniałem o tym filmie i o tym jaki był cienki, więc po latach obejrzałem po raz drugi (i ostatni).
W przypadku sequela usnąłem już na zwiastunie, więc why bother?

Odpowiedz
Gdzie Lawrence podnoszący alarm o jechaniu na sentymencie i oceniający aurę bohaterów?

Odpowiedz
Tu jestem, ale już się wypowiadałem w innym temacie. I trailer, ani mnie ziębi, ani grzeje, gdyż jak pisałem w innym temacie ID4 to nigdy nie była jakaś moja działka. Ale jakby co to przynajmniej widać, że możemy liczyć na bitwę w kosmosie. A więc Emmerich pójdzie w Gwiezdne wojny. A więc coś na plus jest. I jakby co na razie w trailerze aż tak dużej liczby kopiowania scen, w scen z pierwszej części jeszcze nie widzę. Pomijając może efekt z chmurami.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Odpowiedz
Ten trailer jest tak cholernie generyczny, że aż mnie zemdliło. Wizualnie to mogłaby być kontynuacja dowolnego blockbustera z ostatnich 5 lat, fabularnie też nie widać póki co nic ciekawego. Ja należę do tych, co naprawdę lubią pierwszą część, jednak chyba nie na tyle, żeby tracić czas na ten sequel. Poza tym bez Willa Smitha to nie będzie grało imo.

Odpowiedz
W sumie to o kant d up y, nie warto panie, to już było, nie obejrzę, generyczny, no mdli mnie, g e n e r y c z n y panie, niedorzeczny temat, wtórny, phi, widać CGI, jednolita kolorystyka panie, za dużo CGI, powinny być modele, wtf?, statek za duży, OMG, kolory panie monotonne kolory, ziew, znów ten ryj, efekty zbyt przytłaczające panie, widziałem CGI, po co w ogóle ten film, strata czasu panie imo...

Chętnie obejrzę.

Odpowiedz
Wygląda całkiem przyjemnie i głupio :) chętnie obejrzę w kinie domowym.

Odpowiedz
(15-12-2015, 03:03)unknown napisał(a): W sumie to o kant d up y, nie warto panie, to już było, nie obejrzę, generyczny, no mdli mnie, g e n e r y c z n y panie, niedorzeczny temat, wtórny, phi, widać CGI, jednolita kolorystyka panie, za dużo CGI, powinny być modele, wtf?, statek za duży, OMG, kolory panie monotonne kolory, ziew, znów ten ryj, efekty zbyt przytłaczające panie, widziałem CGI, po co w ogóle ten film, strata czasu panie imo...

Chętnie obejrzę.

I ja też. Chrzanić marudy.

Odpowiedz
(14-12-2015, 15:38)Gieferg napisał(a):
Cytat: to jest reprezentant kina rozrywkowego lat 90',

Kina nasennego raczej. Widziałem dwa razy, po pierwszym zapomniałem o tym filmie i o tym jaki był cienki, więc po latach obejrzałem po raz drugi (i ostatni).
W przypadku sequela usnąłem już na zwiastunie, więc why bother?

Idąc Twoim tropem to przyznam się, że na Star Wars IV (reedycja z 1996 r.) zasnąłem w pierwszym akcie. Czy to sprawia, że ten film jest chujowy? ;) Nie. Po prostu nie przepadam za światem SW, ale nie piszę, że to nuda, że potrzeba zapałek w oczach by nie uciąć sobie drzemki w czasie projekcji. Reasumując, skoro sequel ID4 zapowiada się wg Ciebie chujowo to chociaż nie psuj klimatu i tej całej otoczki oczekiwania na tę bądź co bądź oczekiwaną kontynuację filmu, który widziałeś 2 razy.

PS
Tak czy inaczej jaram się tym, że mam bilety na premierę nowych SW!

Odpowiedz
Jak coś mnie nudzi to piszę, że to nuda. Dla każdej inteligentnej formy życia powinno być OCZYWISTE, że moim zdaniem.

Cytat:Reasumując, skoro sequel ID4 zapowiada się wg Ciebie chujowo to chociaż nie psuj klimatu i tej całej otoczki oczekiwania na tę bądź co bądź oczekiwaną kontynuację filmu, który widziałeś 2 razy.

Nie ma sprawy. Jak tylko wszyscy inni przestaną robić to samo w tematach o filmach, na które czekam.

Cytat:Tak czy inaczej jaram się tym, że mam bilety na premierę nowych SW!

A ja się tak jaram, że aż mam rezerwację na tani wtorek. I może nawet się wybiorę :)

Odpowiedz
Ale ten trailer JEST przechujowy, znaczy się właśnie "generyczny": naprawdę wy się jeszcze ekscytujecie tymi jednokolorowymi, sterylnymi filmami o CGI zagrożeniu dla Ziemi i dżipach jadących po pustyni? Przecież to można przepleść z ujęciami ze wszystkich Transformerów, Avengersów, Kapitana Ameryki 2, Thora 2, Godzilli - i zrobić to tak, że gdybyście nie wiedzieli, to nawet byście się nie zorientowali, że to sklejanka z tylu filmów. One wyglądają identycznie i mają równie gromkopierdny nastrój. A przypominam, że ID4 był taki:

Czyli:

- lajtowy początek, bez spinki, coś co wygląda wręcz na film rodzinny
- O KURNA, KOSMICI!
- patos, tu się ważą losy świata!
- ZIMMER!
- przygoda! (The clock is ticking!)
- rozpierdalka!
- horror!
- a to wszystko kolorowe, ekscytujące!

A tutaj co mamy?

- BWWAAAAM kosmici nadciągają
- BWAAAAM będą zabijać
- BWAAAAAM wszystkich nas zabijo
- BWAAAAAM ponuro bedo zabijać
- BWAAAAAM idź strzel sobie w łeb
- BWAAAAAAM jest niebiesko i smutno
- BWAAAAAAAM idź popełnić samobójstwo

Sorry, ale ten trailer to rzyg kupa dupa śmierdzące dziadostwo i ściek.

Tyle mojego, czołem.:)

Odpowiedz
(15-12-2015, 13:31)military napisał(a): - ZIMMER!

Chyba Arnold?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:- przygoda!
- a to wszystko kolorowe, ekscytujące!

Co? Gdzie? Może w Armageddonie.

Odpowiedz
W srarmagedonie.:) Armagedon jest spoko, ale wydaje mi się zawsze, że trwa 17 godzin. Przy ID4 czas mi leci jak z bicza strzelił.

Odpowiedz
(15-12-2015, 13:31)military napisał(a): Ale ten trailer JEST przechujowy, znaczy się właśnie "generyczny": naprawdę wy się jeszcze ekscytujecie tymi jednokolorowymi, sterylnymi filmami o CGI zagrożeniu dla Ziemi i dżipach jadących po pustyni? Przecież to można przepleść z ujęciami ze wszystkich Transformerów, Avengersów, Kapitana Ameryki 2, Thora 2, Godzilli - i zrobić to tak, że gdybyście nie wiedzieli, to nawet byście się nie zorientowali, że to sklejanka z tylu filmów.

Napisał człowiek który zarajcował się trailerem do nowych TMNT...Nie ogarniam.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Military i ten na G stosuje retorykę polskich mediów:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon