Interstellar (2014)
Co to znaczy że przedstawiam swoją opinię jak Gieferg? Napisałem Ci dlaczego ten teaser jest słaby, ale nie potrafisz tego zrozumieć.

Mało tego, twierdzisz że płaczący McConaughey jest tak samo intrygujący, co wspomniana scena z Cloverfield. Dlaczego? Bo tak i już.

Odpowiedz
I tyle?

Jak film miałem w dupie tak mam go w dupie nadal. Jedno ujęcie to może robić wrażenie gdy jest to Batman chwiejnym krokiem cofający się przed Bane'm, a nie takie nie wiadomo co. Jakiś kolo jedzie i płacze. So what? Żeby to był jakiś sequel i znałbym postać to owszem, mógłbym się wtedy zastanawiać co jest grane, ale tak?

Odpowiedz
Po tym teaserze, produkcja, która mało mnie interesowała stała się jednym z najważniejszych premier przyszłego roku. Mam nadzieję, że Nolan ocknął się po ostatnim batmanie, który był pomyłką i wróci do filmów na wysokim poziomie. Co do McConaughey'a, to jeszcze kilka takich ról i może wskoczyć do topu moich ulubionych aktorów Oczko
5 najważniejszych filmów w historii kinematografii: 1. Mulholland Drive 2. Skazani na Shawshank 3. Aż poleje się krew 4. Podziemny krąg 5. 12 gniewnych ludzi

Odpowiedz
(15-12-2013, 18:03)Pan_Samochodzik napisał(a): Po tym teaserze, produkcja, która mało mnie interesowała stała się jednym z najważniejszych premier przyszłego roku.
Płaczący McConaughey ma większą siłę przyciągania niż sądziłem.

Nie wiem tylko czy powinieneś się podniecać, zdjęcia na pewno będę gorsze niż w Odysei kosmicznej, nie liczyłbym również na żadne głębokie treści. No i główny bohater na końcu przeżyje, czyli film będzie gniotem (patrz: Grawitacja).

Odpowiedz
(15-12-2013, 18:07)Mierzwiak napisał(a): Płaczący McConaughey ma większą siłę przyciągania niż sądziłem.
A widzisz, nawet ty nie jesteś nieomylny.

Cytat:Nie wiem tylko czy powinieneś się podniecać, zdjęcia na pewno będę gorsze niż w Odysei kosmicznej
Może i będą, jednak z Odyseją jest ten problem, że poza zdjęciami, nic mi tam nie podeszło i póki co to najsłabsze dzieło Kubricka, jakie widziałem.

Cytat:No i główny bohater na końcu przeżyje, czyli film będzie gniotem (patrz: Grawitacja).
Jeżeli przeżyje w tak debilny sposób jak w tytule w/w, to wszystko jest możliwe.

5 najważniejszych filmów w historii kinematografii: 1. Mulholland Drive 2. Skazani na Shawshank 3. Aż poleje się krew 4. Podziemny krąg 5. 12 gniewnych ludzi

Odpowiedz
W Skazanych na Shawshank też nikt na końcu nie ginie (w 12 gniewnych ludziach też nie), a finał jest mega optymistyczny. Nie rozumiem Samochodzika:/

I czemu filmy w Twojej stopce są niby najważniejsze? Nie zrozum mnie źle, Skazani to mój ulubiony film (Aż poleje się krew lubię niewiele mniej). Ale i ten, i pozostałe zmieniły w tak widoczny sposób kinematografie, żeby je tak określać?

Odpowiedz
(15-12-2013, 18:18)Pan_Samochodzik napisał(a): Może i będą, jednak z Odyseją jest ten problem
Z Grawitacją jest ten problem, że ma gorsze zdjęcia od Odysei, a z Odyseją jest ten problem... Dostrzegasz w filmach coś więcej niż tylko problemy?

Cytat:Jeżeli przeżyje w tak debilny sposób jak w tytule w/w, to wszystko jest możliwe.
Seems legit.

Odpowiedz
Troll alert panowie. Troll alert.

Odpowiedz
(15-12-2013, 18:23)Mierzwiak napisał(a): Z Grawitacją jest ten problem, że ma gorsze zdjęcia od Odysei, a z Odyseją jest ten problem... Dostrzegasz w filmach coś więcej niż tylko problemy?
Nie. I tu jest problem.

@patyczak - wybacz, ale ci nie odpowiem, bo znowu się okaże, że robię OT i pan moderator pogrozi mi palcem....

Odpowiedz
Zajebisty teaser.
Super rzecz. CZEKAM.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(15-12-2013, 05:58)Cator napisał(a): teaser działa mimo, że nie pokazali niczego specjalnego. Mam nadzieję, że film pójdzie w tę stronę.

Czyli jeśli w filmie też nie pokażą niczego specjalnego, to będzie dobrze? Oczko
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Niefortunny dobór słów Oczko

Mam nadzieję, że film będzie podążał tym wspomnianym przeze mnie wcześniej Carl Saganowskim entuzjazmem naukowej eksploracji. Ja też nie obraziłbym się na duchowego spadkobiercę "Kontaktu".
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
Spinacie się jak na filmwebie. Drugi zwiastun będzie lepszy chociaż ten nie jest zły. Dobrze, że mało pokazali.

Odpowiedz
Nowy jesteś, nie widziałeś jeszcze spin, wszystko przed tobą.

Odpowiedz
(16-12-2013, 14:11)raven.second napisał(a): Nowy jesteś, nie widziałeś jeszcze spin, wszystko przed tobą.

Kurde, myślałem, że jak odpuszczę sobie forum filmwebu i przejdę na KMF to wyższy poziom będzie.

Odpowiedz
My tu wszyscy jesteśmy z filmwebu!Duży uśmiech

Odpowiedz
To niestety źle myślałeś. Tak na przyszłość, jest tutaj kilku gości, którzy swoimi bezsensownymi postami tylko szukają zaczepki. Smutne, ale prawdziwe...

Odpowiedz
No to przeczytane. I mam mieszane uczucia. Zasadniczo film ma trzy wyraźne części i nie jest to mały prolog, duże rozwinięcie i finał. Oj nie... Chyba rzeczywiście pisane to było pod późnego Spielberga, bo film nie wie, kiedy wypadałoby już zakończyć całą historię i ostatnie 30 stron to bardzo długa, wieloetapowa sekwencja finałów, epilogów, dopowiedzeń itd. Z jednej strony ciekawe, z drugiej jest to gdzieś pomiędzy Powrotem Króla a AI/Wojną Światów/Kurestwem Krzształowej Czaszki.

Jestem bardzo ciekawy ile draftów było przed wersją z 2008. Jest tu mieszanka najróżniejszych pomysłów i pewnie oglądając to bez zbytniego wnikania w szczegóły byłoby spoko, ale jeśli zacząć wnikać w szczegóły całość się rozłazi. Wiele z tych pomysłów jest kapitalnych.

Pierwsza część jest świetna. Ziemia, sytuacja jaka ma miejsce, okoliczności i powód wyprawy... nie chcę nic zdradzać, więc powiem tylko, że jest bardzo, bardzo ciekawie, wręcz czytając zastanawiałem się, czy wyprawa będzie w stanie dotrzymać kroku temu długiemu prologowi. Druga część czyli wyprawa, serwuje kilka kilka pomysłów, przede wszystkim jednak zapowiada się obłędne widowisko. Aspektów naukowych nie będę kopał, cóż - należy się nastawić, że nie jest to hard SF, tylko miękkie SF udające coś więcej.

Główna para bohaterów - nic specjalnego, nie iskrzy a jak iskrzy to tak trochę bez sensu. Są natomiast inne postacie, których totalnie się nie spodziewałem, które wypadają bardzo, ale to bardzo fajnie.

Ogólnie hajp przywrócony, ciekawie będzie śledzić jak poprawiono lub spieprzono ten scenariusz w finałowej wersji. Ponadczasowego dzieła nie należy się spodziewać, ale są szanse na to, że film/świat nas oczaruje w czasie seansu.

Odpowiedz
Pierwszy zwiastun "Interstellar" odebrałem bardzo pozytywnie. Czekam na pozostałe trailery jak i sam film.

Wczoraj do sieci trafił polski zwiastun:

Wam też obraz szwankuje w 16 i 36 sekundzie trailera?

Odpowiedz
Też szwankuje.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości