Interstellar (2014)
Wybacz koleś, ale nie potrafię wejść do tego mentalnego bajora, z którego wypluwasz swoje dupotezy. Mem Ci na drogę, odezwij się po premierze filmu jak będzie o czym dyskutować zamiast toczyć deliryczną gównoburzę.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Nie neguję tego, że Interstellar może nawiązywać do ducha Kubricka czy Spielberga. Neguję to wszystko, co ty na tej podstawie wnioskujesz. Bo jest bezsensowne i irracjonalne. No, ale nie powinienem się dziwić, bo zaraz to wszystko okaże się żarcikiem Oczko

Odpowiedz
Rotfl. Wystawianie cienkich jak siki węża powiązań pomiędzy Incepcją, a Matrixem na zasadzie "zrzynania", to dobitna oznaka człowieka, któremu się mylnie wydaje, że popkulturę ma w małym palcu, i że wie jak funkcjonuje.

Nie no. Panowie. Zostawmy to już. W tym wątku jest już wystarczająco dużo pieprzenia.
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
Yhy. A Matrix był zżyną z Ghost in the shell, to z kolei było zżyną ze Scotta, który zżynał z Philipa Dicka. Dick też pewnie z czegoś zżynał - za dużo się naczytał tekstów w sanskrycie i walnął go różowy promień z kosmosu, który zainspirował go zapewne filmami z innego wymiaru. Incepcja jest zatem plagiatem fabuły z jakiejś planety jaszczuroludzi! I żaden z tytułów, które wymieniłem nie jest oryginalny i autorskiUśmiech

Odpowiedz
Można go już zbanować? Uśmiech

Odpowiedz
Ja jestem za Uśmiech

Odpowiedz
(26-09-2014, 14:35)Gieferg napisał(a):
Cytat:Serio Gieferg? Nawet jeśli to forum obwieści, że Nolan wrócił do swojej najwyższej formy?

Serio. Nie ma takiej opcji.

Po Incepcji się całe forum podniecało nie wiadomo czym i co? I jajco. Tutaj zwiastuny po mnie spływają, tematyka mnie nie rusza, a w ostatnich latach z żadnego nie-franchise'owego SF poza Pacific Rim (a to było na dobrą sprawę Robot Jox 2, więc jakaś podbudowa hajpu mimo wszystko była) nie byłem zadowolony, także thanks, but no thanks. Jak będzie naprawdę dobry to kiedyś kupię blu-ray, ale w ciemno kasy na Nolana nie wydaję dopóki nie odzyska mojego zaufania, które za sprawą ostatnich dwóch filmów stracił. Pewnie, gdyby to był Batman 4 poszedłbym "no matter what", ale nie jest.

Wtedy to było wtedy. Obecnie na forum jest taki hejt na Nolana (porównaj reakcje na cokolwiek opublikowanego o tym filmie, a reakcje na słaby zwiastun nowego filmu Manna), że zachwyty nad Interstellar nie mogą przejść obojętnie.

No ale nie będę cię zachęcał jeśli nie chcesz. W filmografii Nolana tylko TDKR mnie cholernie rozczarowało ale nie na tyle, abym na Interstellar nie wybrał się w dniu premiery.

PS Być może film trwa dłużej niż wcześniej pisałem. Z napisami końcowymi może być 175 minut.

Odpowiedz
Uwaga, przewiduję twist: oni trafiają na Ziemię w przyszłości / przeszłości / innym wymiarze. Pamiętajcie moje słowa.

Odpowiedz

Odpowiedz
Chyba najlepsza jak do tej pory zajawka promująca nowe filmidło Nolana Oczko

Odpowiedz
...ale i tak dość słaba;] Pamiętacie zwiastuny Incepcji oraz Batmanów? To były dobre zajawki.

Odpowiedz
Ja jestem nastawiony dość neutralnie, a nuż się pozytywnie zaskoczęOczko. Co do zajawek, potwierdzono, że przed Interstellar będą puszczać zwiastun drugiej części Avengersów, niezły dopalacz do wyników w BODuży uśmiech.
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz
Ten dwunożny robocik mnie rozczulił Uśmiech Ciekawe co robi jak się przewróci, merda nogami do wyczerpania baterii?

Odpowiedz
(28-09-2014, 14:44)Red napisał(a): Co do zajawek, potwierdzono, że przed Interstellar będą puszczać zwiastun drugiej części Avengersów, niezły dopalacz do wyników w BODuży uśmiech.

Link bo nie uwierzę?

Trailer Avengers powinien być opublikowany wcześniej, pierwsze zwiastuny do Avengers i Iron Mana 3 (taka sama data premiery) pojawiały się już w pierwszej połowie października.

Odpowiedz
Ten robot wygląda niestety przekomicznie i głupio.

Odpowiedz
To już wiadomo o co chodziło z tymi monolitami u Kubricka.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Nowy gif "haters gonna hate"? Duży uśmiech

Szkoda, że robot nie jest jednak humanoidalny, tylko będzie jakimś monolitem-transformerem.

Odpowiedz
Ja hejtuję, bo kółka, albo gąsienice są dużo bardziej niezadownym sposobem na poruszanie się w nieznanym terenie, marsjańskie łaziki z jakichś powodów mają kółka, a nie nóżki. Humanoidalna sylwetka to też nie jest najlepszy sposób na świecie na poruszanie się.

Odszczekam wszystko jeśli okaże się, że ten robot może płynnie zmieniać kształty, czy coś, ale na razie nie mam pojęcia jakie jest uzasadnienie tego, że posiada dwie, niezginające się kończyny i wysoko położony środek ciężkości.

Odpowiedz
No wlasnie, jest jakis sensowny powod, dla ktorego on chodzi?

Odpowiedz
Nie hejtujcie. Robot jest wzruszający. Kroczy obok Mefiu jak wierny pies.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości