Interstellar (2014)
Dzizas, to jest po prostu piękne. Tak, jest tu parę ujęć, których wcześniej nie było.

Nie no nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee............. robię coś, czego obiecałem sobie już nigdy w życiu nie robić: HAJPUJĘ SIĘ NOWYM FILMEM NOLANA Smutny

Błagam, niech tam tylko nie będzie grafomańskiej ekspozycji i ciągłego napierdalania dialogami Smutny((((((((((((

Odpowiedz
Czyli cały sensowny, ładny i podparty fizyką background filmu zostanie pewnie uwalony smęceniem Nolana Oczko Ale jedno trzeba mu przyznać - dobrze facet odrabia swoje lekcje przed zabraniem się do pracy. Popieram przedmówcę, ten klip z produkcji podkręcił mnie bardziej niż dotychczasowe smuto-zwiastuny.
"Wake the fuck up, Samurai. We have a city to burn."

Profil Letterboxd

Odpowiedz
(22-10-2014, 18:45)simek napisał(a): Nie wiem jak wrzucić sam klip, więc linkuję do całego artykułu z WIRED, obejrzyjcie, ja się bardziej podjarałem niż po obejrzeniu wszystkich trailerów. Zdaje mi się, czy pokazali w tym kilka krótkich ujęć, których nie było w żadnym trailerze?

Skoro to takie świetne, to ja się wstrzymuję. Mnie nie trzeba przekonywać na wypad do kina. A to, że maruderzy też do kina pójdą to wiedziałem od początku. Cóż po prostu nie da się oprzeć.

A skoro kampania promocyjna trwa na dobre, to świetny wywiad i stylowa sesja z The Hollywood Reporter:

http://www.hollywoodreporter.com/news/interstellars-christopher-nolan-stars-gather-742727

[Obrazek: B0kCVjmIgAAehDc.jpg]

Jest tego wszystkiego wiele więcej, ale też nie chcę się za dużo dowiedzieć. Uśmiech

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja jak wczoraj zobaczyłem zwiastun na dużym ekranie przed Bogami to kopara mi totalnie opadła. Całkiem inne przeżycie niż oglądanie na laptopie Duży uśmiech A hejterzy niech se hejcą, coś w życiu robić muszą. Film będzie zajebisty Uśmiech
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Mogę potwierdzić Oczko Na dużym ekranie zwiastun robi kapitalne wrażenie, a rozmach, zdjęcia i poczucie podróży na kraniec galaktyki łechta moje migdałki.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ja też widziałem ten trailer w kinie i niczego takiego nie potwierdzam :p Dalej to wielki meh, niby ładnie wygląda, ale od większości dialogów zęby bolą :/

Odpowiedz
Czy ktoś pomocny może mi wskazać konkretną sekundę tego ostatniego materiału, w której pojawiły się te wspaniałe rzeczy nad którymi tak się tu spuszczają?

Odpowiedz
Oo, znalazła się maruda :p
Ja się nie spuszczam, chodziło mi tylko o to, że obrazki czarnej dziury+rysuneczek z wytłumaczeniem czemu to tak wygląda+wzory na tablicy+brak pieprzenia smutnych dialogów sprawiły, że jednak czekam na nowego Nolana.

Odpowiedz
(23-10-2014, 13:49)simek napisał(a): brak pieprzenia smutnych dialogów

Spokojnie, na stosowną gromkopierdność poczekaj do seansu gotowego filmu Oczko

Profil Letterboxd

Odpowiedz
Niektórym to mało do szczęścia potrzeba Oczko
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Ciebie nie zastanawiało od dziecka jak taka czarna dziura może w rzeczywistości wyglądać jak się na nią tak po prostu patrzy? Ja się cieszę, że zobaczę dosyć bliską prawdzie wizję na wielkim ekranie.

Odpowiedz
Mi się wydaje, że taka czarna dziura sporo mniej świeci niż na tym filmiku, ale przede wszystkim nie widzę tu niczego czego nie musiałby zrobić każdy grafik przy każdym innym filmie. Dużo bardziej imponujące są np. symulacje wody w takim battleshipie.

Odpowiedz
(23-10-2014, 15:11)Negatywny napisał(a): Niektórym to mało do szczęścia potrzeba Oczko

Może innym razem Uśmiech

A tym czasem znamy już premierę soundtracku - 17 Listopada. Bardzo mi się podoba podejście Hansa Zimmera, który chce aby soundtrack ukazał się dopiero po premierze filmu. Ja np. nigdy nie słucham soundtracków, aby mi muzycznie nie spoilerował fabuły. I nie ma nic piękniejszego niż po raz pierwszy usłyszeć muzykę wraz z obrazem.
Ten film jest wprost pod każdym calem stworzony dla mnie i bardzo, bardzo, ale to bardzo się cieszę na zbliżającą się premierę. Uśmiech
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Jakie to będzie piękne przeżycie! Nie wiem czy film będzie dobry, ale i tak będzie! Wizjonerski! Genialny! Co za emocje! I jeszcze ta muzyka! Nieważne czy Zimmer nagra nudny soundtrack, to będzie takie bajeczne móc obserwować połączenie geniuszy Nolana i Zimmera! Obraz + muzyka splecione w filmowym tańcu! Ach!!!

Odpowiedz
A wracając do tego naukowego backgroundu to spoko, tylko, że dla mnie wartość ma to co najwyżej taką, jak jakiś trochę lepszy research choćby do filmu historycznego. Fajnie wiedzieć, że coś tam w filmie będzie wyglądać możliwie najbardziej realistycznie i zgodnie z najlepszą wiedzą w temacie i tyle. Z drugiej strony, w przypadku czegoś takiego jak czarne dziury równie dobrze mogłaby to być nolanowska impresja na temat ich "wyglądu" i by mi to nie przeszkadzało specjalnie, bo tak naprawdę trudno obiektywnie ocenić efekt, nie?

O ile bohaterowie nie będą tłumaczyć nam, że widzimy, co widzimy bo coś tam, to wpływ na jakość filmu będzie to miało raczej bliski zeru. Co najwyżej kilka trudnych słów padnie w dodatkach i wywiadach. Nie chce hejtować, ale oby to nie był to kolejny przykład nolanowskiej pary w gwizdek. Przy Incepcji przypadkiem nie było jakiś materiałów o science of sleep itd.?

Odpowiedz
PropJoe, pamiętaj że to jest film robiony pod amerykańskiego widza. Niektórzy pewnie wyjdą z kina bogatsi o wiedzę, że coś takiego jak czarna dziura w ogóle istnieje.

Odpowiedz
No, no polaczki oświecony naród z fizyką za pan brat przecież, więc niczego nowego się dowiedzieć nie może.

Odpowiedz
(23-10-2014, 21:28)Mierzwiak napisał(a): Jakie to będzie piękne przeżycie! Nie wiem czy film będzie dobry, ale i tak będzie! Wizjonerski! Genialny! Co za emocje! I jeszcze ta muzyka! Nieważne czy Zimmer nagra nudny soundtrack, to będzie takie bajeczne móc obserwować połączenie geniuszy Nolana i Zimmera! Obraz + muzyka splecione w filmowym tańcu! Ach!!!

Jezu, dobra, jak masz jęczeć to idź sobie pojęczeć do wątku o najładniejszych aktorkach, serio. Tak mało dobrych filmów ostatnio wychodzi, że nie można już się oldschoolowo pojarać jakąś nowością?

Jeśli Interstellar będzie kupą to możesz mi wierzyć, że będę pierwszym, który ten film zmiesza z błotem.

Odpowiedz
(23-10-2014, 22:45)hanys napisał(a): No, no polaczki oświecony naród z fizyką za pan brat przecież, więc niczego nowego się dowiedzieć nie może.

+1, zwłaszcza w kontekście ostatniego lunatykowania Ziemkiewicza w kwestiach klimatycznych Oczko

Co do samej czarnej dziury, to świetnie, że do mejnstrimu wpadnie jakaś w miarę sensowna i zgodna z naukowymi wyobrażeniami wizualizacja. Za sam ten fakt jestem wdzięczny Lolanowi.

Profil Letterboxd

Odpowiedz
No rzeczywiście, godzinny wykład michaela caina o czarnych dziurach niechybnie poszerzy tak potrzebną każdemu zjadaczowi chleba wiedzę o kosmologii.

W odcinku drugim kwazary, ja to w ogóle bez zdjęcia kwazara nie wychodzę z domu.

Dajcie spokój ludzie, akurat czym jest czarna dziura to wiedzą już dzieci w przedszkolu, zwłaszcza, że sama nazwa jest wystarczająco sugestywna, a bez wiedzy o tym jak najprawdopodobniej wygląda zagięcie przez nią przestrzeni czy soczewkowanie światła da się raczej spokojnie żyć. Zapytajcie swoich dziewczyn Uśmiech

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości