SPQR
05-12-2014, 02:37
|
Interstellar (2014)
|
|
Bo nie lubie jak sie spieracie - jesteście z simkiem taką fajną parą. I pewnie, ze zalezy to od tego, co pisarz chce opowiedziec - jedni pisza tak, inni tak. Nie wiem w ogole po co ten spór.
SPQR
05-12-2014, 02:37
Dyskusja o Interstellar jednak wszędzie żywa. Mnie film rozczarował, chociaż nie spodziewałem się cudów. Lubię taką tematykę i efekty na plus, jestem też w stanie zdzierżyć uproszczenia naukowe (bo zakładam, że przy takich obrazach muszą być), ale mocno irytowała mnie płaskość emocjonalna/psychologiczna. Wiele wątków wypadałoby lepiej pociągnąć - gatunek daje dużo możliwości, można lepiej nakreślić apokalipsę, wpływ poszerzania horyzontów na psychikę człowieka. Z części z dr Mannem aż prosiło się o dobrą psychozę, a dostaliśmy Damona walącego w amoku z dyńki. Doznania wizualne swoją drogą, ale nie można zaniedbać reszty.
10-12-2014, 22:31
Idę dziś na to do kina - jedyny dzień, kiedy u nas wyświetlają. Spodziewam się czerstwych dialogów i gromkopierdnego tonu, ale mam nadzieję tylko na jedno: że mnie nie wynudzi. Zobaczymy, czy Nolan sprosta tak niskim oczekiwaniom...
21-12-2014, 13:47
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 21-12-2014, 17:59
Mieszkam na Śląsku, ale nie jestem Ślązakiem.
No i co mogę powiedzieć, hm? Kurewsko porządne, dobre, zajebiste wręcz kino. 2001 z emocjami albo Armageddon z sensem. Ok, jest parę czerstwych dialogów, niezbyt trafionych pomysłów itp., a film jest trochę zbyt ckliwy, ale jak to wciąga, jakie to wywołuje emocje, jaką moc mają tu niektóre sceny! Dolan tym razem dostarczył, choć po pierwszych 10 minutach miałem ochotę wychodzić z kina. A końcówka? No mnie się podoba - od tego jest s-f, żeby popuszczać wodze wyobraźni. Plusy: - MUZYKA - wygląd - emocje - klimat odkrywania nowych światów - nikt nie zamyka całej policji w kanałach Minusy: - bez znaczenia, bo bawiłem się rewelacyjnie 9+/10, choć nie wiem, czy nie spadnie po drugim seansie. EDIT: W zasadzie tylko do jednej rzeczy bardziej bym się przyczepił. 21-12-2014, 22:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-12-2014, 22:45 przez military.)
Zaraz ktoś wyłowi militarnego karpia z wanny i przypierdoli w łeb młotkiem.
A za pół roku sam sobie przypierdoli. Głębszy niż Zdarzenie? 21-12-2014, 23:30
To przez świąteczną atmosferę, też się zastanawiam skąd ten karp.
Sądzę, że ten zachwyt Ci przejdzie i za pół roku sam dokonasz wiwisekcji tego filmu tak jak Star Wars. 22-12-2014, 14:46
Inwencja ludzka ciągle mnie zaskakuje:
Z drugiej strony jakoś się nie dziwię, gdyż to jedna z najlepszych scen, jakie miały miejsce w kinie w 2014 roku. Aż na samą myśl znowu mi serce szybciej bije
03-01-2015, 21:14 (03-01-2015, 21:14)Lawrence napisał(a): Z drugiej strony jakoś się nie dziwię, gdyż to jedna z najlepszych scen, jakie miały miejsce w kinie w 2014 roku. Aż na samą myśl znowu mi serce szybciej bije 90% tej sceny to zasługa muzyki, gdyby dali coś innego to nikt by jej nawet nie zapamiętał.
zaja_c, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jan 2015.
04-01-2015, 21:01
Czy ktoś jeszcze, tak jak ja, z niecierpliwością czeka na obronę filmu wobec zarzutów, które tu padły, którą obiecał Lolrens?
04-01-2015, 22:44
Ja. Zakłądam, że dlatego obejrzał go w kinie 7 razy, w ramach przygotowań.
)
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 04-01-2015, 23:01
Obejrzałem i w sumie napisałbym to samo co military. Bałem się tego seansu i przygotowałem się na tak wiele ckliwości, łopatologicznych monologów i idiotyzmów w stylu ostatniego Batmana (głupot na szczęście zbyt wielu nie uświadczyłem), że pozostanie mi jarać się jedynie stroną wizualną i wyjdę z kina rozczarowany. Ale Interstellar zachwycił mnie mimo obecności tych wad.
Aż pozwolę sobie skopiować: Cytat:Plusy:
06-01-2015, 11:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2015, 11:16 przez patyczak.)
Drogi Patyczaku cieszy mnie Twój post, jak i też fakt, że seans Ci się podobał
Domowy, czy jeszcze załapałeś się na kino, jeśli można spytać?Aha, plus taka mała ciekawostka:
06-01-2015, 14:37
W opolskim Heliosie Interstellar puszczano chyba tylko przez dwa tygodnie i się nie załapałem, myśląc, że mam jeszcze sporo czasu na wizytę w kinie. Ale wczoraj na szczęście puścili go w kinie konesera, więc udało mi się obejrzeć na wielkim ekranie
06-01-2015, 14:54
Ależ mnie korci by skomentować tę "oryginalność" Interstellar, ale terapeuta mi zabronił
06-01-2015, 17:07 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |