Interstellar (2014)
Wszystko inne od Nolana (nawet Doodlebug) > TDKR

Odpowiedz
(30-03-2015, 10:18)Mierzwiak napisał(a):
(29-03-2015, 19:48)Juby napisał(a): Interstellar > TDKR
Nie chce mi się bawić w durne zestawienia, ale wystarczy zacząć chociażby od porównania ról Anne Hathaway w obu filmach. Reszta to tylko formalność, w której za każdym razem punkty trafiają do TDKR Uśmiech

Dla mnie oba filmy to zdecydowanie złe scenopisarstwo Nolanów (rażące łopatologiczne teksty, absurdalne pomysły, dziury fabularne) i zbyt długi czas trwania. TDKR wygrywa bo to Batman/film akcji - co preferuje - i ma zdecydowanie lepsze postacie (nie tylko Anne)... ale Interstellar nie był dla mnie tak wielkim rozczarowaniem (oczekiwania miałem zdecydowanie mniejsze). TDKR to przykład marnotrawstwa ogromnego potencjału na świetny film. Zresztą napisałem, że z werdyktem poczekam na powtórkę, TDKR widziałem 4 razy, Interstellar raz. Muszę go dokładnie przeanalizować na spokojnie, w domowym zaciszu. Na razie oba mają u mnie 7/10 ale chętniej wróciłbym do Batmana.

Odpowiedz
Przepraszam, ale nawet poślizgnięcie się na psiej kupie i złamanie sobie nosa > TDKR.

Odpowiedz
Wg amerykańskiej akademii nauk wyglada to tak:

poślizgnięcie się na psiej kupie i złamanie sobie nosa > Interstellar > TDKR.

Odpowiedz
(31-03-2015, 13:44)Crov napisał(a): poślizgnięcie się na psiej kupie i złamanie sobie nosa > Interstellar > TDKR.

Muszę w końcu obejrzeć ten film Duży uśmiech
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz

Duży uśmiech Duży uśmiech Duży uśmiech
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Dawno nie było tak dobrego materiału od HT! A żart o śpiącym Zimmerze cudowny, chyba najlepszy z całego filmiku.

Odpowiedz
Cóż, kiedyś Honest Trailers było zabawne. Sam żart z muzyki Zimmera pojawił się już w MovieFights i był słaby, tak samo jak i te zarzuty. Ale już nic na to nie poradzimy, że nie zrozumieli filmu, a teraz mają pretensje.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:nie zrozumieli filmu, a teraz mają pretensje
Uwielbiam ten argument, naprawdę. Każdy, kto go używa, dla mnie z automatu przegrywa dyskusję i nie może być traktowany poważnie.

Odpowiedz
Czy tylko ja mam czasem wrażenie, że posty Lawrence'a to jakiś wyrafinowany, konsekwentny trolling?

Odpowiedz
Lawrence, nie sądzisz że moment, w którym tkwiący w twojej dupie kij jest tak długi, że międzynarodowa stacja kosmiczna musiała zmienić orbitę po której się porusza żeby nie zahaczyć o jego koniec jest tym, w którym należałoby zastanowić się nad tym, czy aby nie nabrać chociażby odrobiny dystansu?

To jest tylko, kurva, film i nie każdemu musi się podobać. Wbij to sobie do łba albo po prostu zamilknij, bo rzygać się chce.

@nawrocki:
Jest też coś takiego jak trolling nieświadomy, w skrócie: głupota.

Odpowiedz
Czy post Lawrenca to nie jest przypadkiem sarkazm na zakończenie tego Honest Trailera, w którym wyśmiewają użytkowników stwierdzających, że Interstellar się nie podoba tym, którzy go nie zrozumieli?

Jeśli nie, to jest to kolejny post Lawrenca, na którego aż ciężko znaleźć adekwatnego gifa.

Odpowiedz
Boże niech ktoś okaże się dobrym człowiekiem i dla dobra ludzkości zbanuje tę poczwarę. Tego jego pierdololo nie da się czytać nawet na kosmicznym haju.

Co do HT, spoko. Dupy nie urwało, ale momenty były. Mnie osobiście najbardziej rozjebała beka pociągnięta z Lolrensa i "Anne Goaway". Niegdyś ją wielbiłem, od kiedy zarejestrowałem się na tym forum nie mogę na nią patrzeć. Wiadomo przez kogo.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
O ile w wielu przypadkach zgadzam się z Lawrencem (zwłaszcza odnośnie cokolwiek gimbusiarskiego hejtu na Nolana na tym forum) tak ta powyższa wypowiedź osłabiła nawet mnie.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
(31-03-2015, 21:41)Pelivaron napisał(a): Niegdyś ją wielbiłem, od kiedy zarejestrowałem się na tym forum nie mogę na nią patrzeć. Wiadomo przez kogo.
Mnie tam ten pajac do Anki nie zniechęcił, prędzej ona sama nie daje powodu, by się nią dalej zachwycać, bo od czasu Catwoman nie zagrała niczego ciekawego.

Odpowiedz
Przepraszam, nie chcę nikogo urazić, ale kurwa ręce opadają. No, ale Nolan nie lepszy.

Odpowiedz
Tylko że recepta Krzysia nie dotyczy ani jednego zarzutu, jaki mam (i większość ludzi) wobec tego filmu. Biedny Uśmiech

Odpowiedz
Cienki HT- materiału do pociśnięcia była cała masa, a tutaj jakoś tak od niechcenia im to wyszło. Trochę szok, zwłaszcza że ekipie Screen Junkies film raczej nie podszedł.

Odpowiedz
O rety, ale odzew. Nawet jeżeli moja reakcja była zbyt ostra (w co wątpię), to jednak reakcja tutaj co niektórych przypomina ten brak dystansu, który się tutaj mi zarzuca.
Kiedyś uwielbiałem Gwiezdne wojny i oglądanie Kosmicznych jaj sprawiało mi przyjemność. Do tej pory tak jest.
Ten "honest trailer" uważam za mało śmieszny i właściwie powtórzyli to samo co w "Movie Fights", z tymi samymi "dziwnymi" zarzutami.
Naprawdę nie chce mi się tutaj analizować, gdyż przecież nie mamy tutaj z żartem, który mnie nie śmieszy. Cóż mogłem liczyć na więcej i to w Prima Aprilis.

A, że tutaj co niektórzy stworzyli niezdrową atmosferę, to już inna inszość. Przy czym ja nikogo nie wyzywałem, ani nie nawoływałem do banownia, gdyż się z jego opinią nie zgadzam. To raczej działa w drugą stronę.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Cytat:Ten "honest trailer" uważam za mało śmieszny
No patrz, a niektórzy uważają Interstellar za słaby/średni film i argumentują to sensownie, a nie "to trzeba poczuć, dojrzeć, dorosnąć, zrozumieć". HT wskazał głupotki filmu - mniejsze bądź większe - a ty wyjeżdżasz z tekstem, że nie zrozumieli geniuszu Nolana i teraz cisną po nim, bo są gupi.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości