Ankieta: what about Iron Man 3?
jest super!!!
dobry, jeden z lepszych filmów MCU
daje radę, ale mogło być lepiej
kiepski, jeden ze słabszych filmów MCU
dno i trzy metry mułu
[Wyniki ankiety]

Iron Man 3 (2013)
To że coś jest jeszcze gorsze, nie robi z TDKR dobrego filmu :P

Odpowiedz
Nie rozpędzaj się, Lawrence.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
(13-05-2013, 08:41)Mierzwiak napisał(a): Nie musiałby walczyć o przetrwanie, gdyby uruchomił te zbroje (już nawet nie wszystkie, ale chociaż kilka) które załatwiłyby te cholerne helikoptery OSTRZELIWUJĄCE JEGO DOM RAKIETAMI. Ale to pewnie niewystarczający powód...

Trochę głupi zarzut, biorąc pod uwagę, że dwa rozwalił właśnie dzięki zbroi, którą miał pod ręką i gdyby nie to, że wszystko wokół się waliło, to i trzeci by zniszczył, tylko... no właśnie, nie było specjalnie kiedy, zwłaszcza, że te były schowane pod ziemią, na którą właśnie spadało co chwila kilka ton gruzu. Tobie się wydaje inaczej, bo siedziałeś sobie spokojnie w kinowym foteliku, a Tony w tym czasie walczył o życie nie tylko swoje :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto dobrze gada, co do batalionu zbroi. Stark nie miał powodu by je aktywować wtedy, to raz. Dwa, za nim one by się pojawiły to mógł już być martwy. A potem, pod koniec filmu, jest wyraźnie powiedziane, że dopiero zostają odkopane.

Aha, ktoś jeszcze pytał dlaczego strzelali skoro Maya była u Starka. Killian spotykając Mayę i Pepper pyta ją skąd się tam wzięła i co robiła. Więc to nie jest tak, że strzelali do niej, bo to było częścią planu, tylko jej nie oczekiwali na miejscu.

Odpowiedz
(13-05-2013, 21:42)Crov napisał(a): Aha, ktoś jeszcze pytał dlaczego strzelali skoro Maya była u Starka. Killian spotykając Mayę i Pepper pyta ją skąd się tam wzięła i co robiła. Więc to nie jest tak, że strzelali do niej, bo to było częścią planu, tylko jej nie oczekiwali na miejscu.

To ja byłem i nawet jeśli to nie było częścią planu, to dalej jest głupie, bo heloł!, przecież oni pracowali razem, by udupić Starka. A tu nagle jedno z nich pojawia się w jego domu, który po chwili zostaje rozwalony przez drugie. Pełna kooperacja :)

Odpowiedz

Odpowiedz
Ten skrypt jest po prostu cholernie dziurawy i tyle.

Odpowiedz
Jak 'po czym'? Mówisz tak jakby to miało miejsce zaraz po sobie.
Te sceny następują znaczący czas po sobie.

Odpowiedz
wiem o tym, ale w kontekście jej wizyty u Starka ten cały związek się po prostu nie lepi (jak i cały wątek Mayi)

Odpowiedz
Nie rozumiem. Co się nie lepi?

Odpowiedz

Odpowiedz

Odpowiedz
Do komiksowego Mandaryna mu daleko? A jaki był komiksowy Mandaryn? Każdy niby to wie, a nikt nie pamięta, że to trzecioligowiec i kolejna kopia Fu Manchu. Akurat tego twistu nie powinni się czepiać hardkorowi komiksiarze.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Moja wiedza i podejrzewam że większości na forum o postaci Mandaryna kończy się na serialu animowanym (chyba na TVN) o Iron manie gdzie Mandaryn był największym badassem.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Po emocjach jakie wzbudza ten twist na zagranicznych forach, spodziewałem się, że Mandaryn jest jak Joker dla Batmana i Goblin dla Spider-Mana. Ale moja wiedza o komiksach upadła wraz z TM-Semic więc wierzę na słowo, że to trzecioligowiec.

Odpowiedz
(14-05-2013, 10:33)SonnyCrockett napisał(a): Moja wiedza i podejrzewam że większości na forum o postaci Mandaryna kończy się na serialu animowanym
Ja o tej postaci usłyszałem po raz pierwszy wraz z zapowiedzią jej pojawienia się w IM3 ;)

Odpowiedz
(14-05-2013, 10:16)Paszczak napisał(a): Poza tym, Norris?

Masz rację, lepiej niż do Norrisa pasuje nazywanie Tony'ego MacGyver. :P

Odpowiedz
A ja myślałem że MacGyver miał na imię Angus... :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Klawa fotka

[Obrazek: 184544_555727597806073_105206272_n.jpg]

Odpowiedz
Po filmie wystawilem IM3 7/10 ale po tym wywiadzie z Blackiem i patrzac na to, jakiego Iron Mana on niby zrobil, to ocena moze byc tylko jedna 6/10 i ogolny ziew.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon