Kino stricte rozrywkowe wczoraj a dziś
Przeniesione z wątku o "Transformers: Revenge of the Fallen"

............

Odpowiedz
Mental napisał(a):otóż to.
kiedyś rozrywka nie była odmóżdżająca tylko zajebiście angażująca.

ale po co sięgać do przeszłości - pierwszy przykład z brzegu: Iron Man.
Rozrywka? Jest.
Odmóżdża? Nie.
Czy trzeba wysilać się umysłowo, aby rozkminić wszelkie niuanse fabuły? Nie.
Angażuje? Tak.
Bawi? Tak.
Czekamy na więcej? I owszem.

Naprawdę Bay to się nadaje tylko i wyłącznie do roboty w kanalizacji, gdzie będzie mógł podpalać całość i uciekać przed ogniem w zwolnionym tempie.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:ale po co sięgać do przeszłości - pierwszy przykład z brzegu: Iron Man.

iron man - ok, ujdzie.
ale dla mnie przede wszystkim serenity. dawno nie widziałem tak fajnego blockbustera/filmu aspirującego do tego miana.

Odpowiedz
Oj tak Serenity ma jeden z najlepiej napisanych skryptów w historii. Zajmowałem się jego analizą przez parę dni i doszedłem do wniosku, że chyba wyszedł przypadkiem bo tak doskonałego skryptu nie jest w stanie napisać żaden człowiek.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
no Serenity też, choć akurat ten film zyskuje jeszcze po obejrzeniu serialu - tak czy siak wszystko sprowadza się do tego, aby odpowiedni ludzie byli na odpowiednich miejscach; wtedy pewnie i TF dałoby się bezboleśnie oglądać.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
tyle że z serenity bije mega oldskul: postacie, dialogi, walki, budowanie napięcia, trzymająca się kupy historia, nawet momentami niedopracowane efekty specjalne, wszystko super po staremu pomyślane. bardzo podobał mi sie ten filmik. TFy może byłby do zniesienia, gdyby bay obejrzał pełnometrażową animacje. nie muszę chyba mówić, że obydwa filmy nie dorastają jej do pięt?

Odpowiedz
Proponuję to przenieść to tematu "Kino rozrywkowe wczoraj a dziś" czy coś w tym guście.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Mental napisał(a):nie muszę chyba mówić, że obydwa filmy nie dorastają jej do pięt?
Mental tu się z Tobą zgodzę, ale przypomnij sobie, że w TF:TM też są debilizmy, niektóre nawet większe niż w obu filmach. Ale wiadomo TM to tylko pełnometrażowa animacja dla dzieci.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Mental napisał(a):tyle że z serenity bije mega oldskul: postacie, dialogi, walki, budowanie napięcia, trzymająca się kupy historia, nawet momentami niedopracowane efekty specjalne, wszystko super po staremu pomyślane.
Tak, ale to nie jest film stand-alone, tylko to wszystko płynie z wybitnego, WYBITNEGO serialu SF.

Odpowiedz
dobra, dobra, już przestańcie mnie epatować tą mityczną wybitnością:)
wybitny serial sci-fi jeszcze nie powstał.
ciągle na taki czekam, ale niestety w temacie fantastyki naukowej HBO strasznie się ociąga.

odnośnie tytuły topicu: co, do licha, oznacza sformułowanie "kino mocno rozrywkowe"?

Odpowiedz
Mental napisał(a):dobra, dobra, już przestańcie mnie epatować tą mityczną wybitnością:)
wybitny serial sci-fi jeszcze nie powstał.
ciągle na taki czekam, ale niestety w temacie fantastyki naukowej HBO strasznie się ociąga.

PFF... podaj mi jeszcze numery totka w przyszłym tygodniu jasnowidzu :P

Odpowiedz
Taka ciekawostka od die hard fana: HBO się interesowało przez krótki czas pociągnięciem Firefly, ale Universal zdecydował się na film i nic nie wyszło :P
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Mental napisał(a):kino mocno rozrywkowe

Obecnie to takie kino, przed ktorym musisz sie MOCNO uciorac, zeby "warstwa intelektualna" produkcji nie wypalila Tobie przysadki mozgowej.

Moze pokusilbys sie o jakis solidny (mniej lub bardziej) wstepniak do tematu ? <ok>

...a niech gadaja ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cytat:odnośnie tytuły topicu: co, do licha, oznacza sformułowanie "kino mocno rozrywkowe"?

Dodałem 'mocno' żeby było wiadomo że chodzi nam o starsze blockbustery, bo jeszcze przyjdzie ktoś I Ci powie że Heat przy Kusturicy jest filmem rozrywkowym. Tak żeby nie było wątpliwości ani nic. Jak możesz to walnij jakiś wstępniak, tak to jest z tym wydzielaniem postów że wychodzą takie 'urwane' tematy.

Odpowiedz
Bucho napisał(a):Moze pokusilbys sie o jakis solidny (mniej lub bardziej) wstepniak do tematu ? <ok>

wstępniak? wklejcie tekst desa i macie wstępniak. albo obejrzyjcie idiokracje. na jedno wyjdzie.

Snuffer napisał(a):bo jeszcze przyjdzie ktoś I Ci powie że Heat przy Kusturicy jest filmem rozrywkowym.

dobrze powiedziane. i doceniam troskę:) nie zmienia to jednak faktu, że...

Snuffer napisał(a):Dodałem 'mocno' żeby było wiadomo że chodzi nam o starsze blockbustery

lepiej brzmiałoby sformułowanie "kino stricte rozrywkowe".

Odpowiedz
Bawicie się w nazewnictwo, a treści w temacie zero :P
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
jeszcze lepiej pasowało by stwierdzenie "odmóżdżająca papka dla dzieci z tatuażem 'only in pg 13' na czole".

btw dzisiaj zobaczyłem że transformersy na imdb mają wyższą ocenę niż Alien 3. a jednak.

Odpowiedz
Cytat:"kino stricte rozrywkowe"

Prawda. Załatwiłem : )

Odpowiedz
Mental napisał(a):wstępniak? wklejcie tekst desa i macie wstępniak. albo obejrzyjcie idiokracje. na jedno wyjdzie.

Nie mam mozliwosci i uprawnien ;)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon