![[Obrazek: 7151-bg.jpg]](http://www.galaxybricks.com/sets/7151-bg.jpg)
Corn, ten fort wygląda świetnie:D
13-11-2013, 13:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2013, 13:12 przez patyczak.)
|
LEGO / Ninjago
|
|
Ja pamiętam tylko, że (obok innych, które już zatarły mi się w pamięci) miałem ten zestaw:
![]() Corn, ten fort wygląda świetnie:D 13-11-2013, 13:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2013, 13:12 przez patyczak.)
Ze Star Warsów też miałem jeden zestaw, taki o.
Teraz to nie zliczę chyba, ile było tego wszystkiego, w każdym razie naprawdę sporo. Też marzyły mi się zamki, forty, i pirackie statki :) To był ciekawy zestaw, wisiał sobie szkielet pod sufitem, a jak się wyjęło drążek, to pojawiał się w drzwiach wejściowych. Szał. 13-11-2013, 13:23 Cytat:Corn, ten fort wygląda świetnie:DAno, kosztował mnie wycięcie migdałków, ale w 97 to był największy zestaw Lego System. Było warto ;] Cytat:To był ciekawy zestaw, wisiał sobie szkielet pod sufitem, a jak się wyjęło drążek, to pojawiał się w drzwiach wejściowych. Szał.Miałem to! A w zasadzie to dalej mam gdzieś tam. Pamiętam że głowa kościotrupa funkcjonowała później jako głowa Jokera gdy poprzebierałem ludziki za przeciwników Batmana. 13-11-2013, 13:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2013, 13:54 przez Corn.)
Ludzie, przestańcie wrzucać te foty bo temat się pół godziny ładuje... :(
Hail to the king, baby!
13-11-2013, 14:51
Kilka moich highlightów, przy których byłem bliski płaczu z euforii:
Statek, który przerobiłem chyba ze sto razy: Odjechany helikopterek: Idealny zamiennik Indiany Jonesa: Pieprzony Boba Fett: Podracer: Najtańszy sposób, żeby dostać figurkę Dartha Vadera: I wiele innych, często starszych zestawów otrzymanych w spadku. Po latach wydają się mniejsze niż je zapamiętałem, ale przynosiły radości co nie miara. Chętnie przygarnąłbym teraz jakiegoś legowego Batmana. :P Dlatego wniosek jest jeden: jak mieć dziecko, to tylko syna. I tonę pieniędzy za zestawy, które zawsze chciałem dostać. 13-11-2013, 14:51
Dla mnie właśnie te klocki na licencjach to takie raczej odejście od uniwersalnego uroku klocków LEGO, kiedyś jak był zestaw statku kosmicznego to mógł być elementem każdego ze światów (Star Trek, Star Wars czy Alien) a teraz mordy Vadera już się nie pozbędziesz ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 13-11-2013, 16:24
Zgadzam sie, Sonny. I o tym też mowilem wczesniej. Aczkolwiek "za moich czasów" ;) te klocki na licencjach (w sumie chyba tylko Star Wars?) nie odbiegły tak bardzo skomplikowaniem od zwyklych Systemów, jak dzisiaj.
Corn, też miałem ten fort z Dzikiego Zachodu! :) 13-11-2013, 16:30
Kurde wszyscy mieli fort...a ja nie. :P
Pamiętam że miałem kumpla które rodzice z racji pracy w Reichu przywozili najbardziej wypasione zestawy, plansze z ulicami, tory potrafiły zajmować pokój o pow. 25 m.kw., chciałem żeby mnie adoptowali. ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 13-11-2013, 16:37 (13-11-2013, 03:17)Mefisto napisał(a): Aaaah, kurde, czemu to sprzedałem ;( I widzisz. Trzeba było trzymać dla dzieciaka. Ja wszystkie LEGO trzymam w skrzyni nie zamierzam oddać :). Jak przy wspominkach jesteśmy, z zestawów mieliśmy z siostrą zamek z kościotrupem z średniowiecznej serii, stację podwodną, pirata na wyspie Azteków czy kto tam był i dalej nie pamiętam. Tyle nam tego nakupowali starzy. Ja też miałem tego króla na koniu i czarownika z smokiem od Sonny'ego. Już wtedy zauważyłem, że czarownik jako jedyny nie miał uśmiechniętej buźki. Chyba jak film wyjdzie, aż kupię co najmniej jeden zestaw. 13-11-2013, 22:38 (13-11-2013, 22:38)OGPUEE napisał(a): I widzisz. Trzeba było trzymać dla dzieciaka. Sprzedałem to jeszcze za dzieciaka - coś musiało ustąpić miejsca świerszczykom, bardziej "poważnym" resorakom i książkom w końcu :) Za dużo wymagasz :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 13-11-2013, 22:53
Mnie moja mama zabroniła mi sprzedawać moje klocki lego i dalej one są w moim rodzinnym domu. Przy czym ciężko mi zliczyć wszystkie zestawy jakie miałem. Tym bardziej, że od budowania z zestawów zawsze wolałem coś sam tworzyć. W sumie mam nawet gdzieś album z wszystkimi budowlami i miastami jakie tworzyłem.
Jak by ktoś był ciekawy to tutaj jest ostatnia budowla jaką zbudowałem i jaka dalej stoi: 14-11-2013, 03:39
Kurde, weźcie nie wrzucajcie zdjęć zestawów bo zaraz chyba sam przegląd zrobię. Mam pudełko po robocie kuchennym pełne klocków LEGO :) do tego mapkę na której stały domki, itp. Miałem zestawy piratów, LEGO City, jakieś pod wodą, trochę Technics. Kurde, piękne czasy :)
do tej pory zawsze jak jestem w sklepie z zabawkami pytam o nowy katalog, ale nowe zestawy nie mają tej duszy ;) 15-11-2013, 12:43 ![]() Czyżby Justice League było w LEGO Movie? Na zwiastunach widać Batmana, Supermana, Wonder Woman, a teraz na tym plakacie czai się Green Lantern... 15-11-2013, 14:16
Zapowiada się nadzwyczaj zabawnie, a jako że jest szansa na wersję z napisami w kinach, to chyba się wybiorę.
No i jest to pierwszy kinowy występ Justice League :) 07-01-2014, 17:48
1. Polski dystrybutor promuje film zwiastunami zarówno z dubbingiem jak i napisami.
2. Dystrybutorem jest Warner Bros, które zazwyczaj (co nie oznacza zawsze) daje wybór. 3. Na Facebookowym profilu Warner Bros Polska, padło hasło że film będzie dostępny z napisami (ale nie jest to 100% potwierdzone info). Oczywiście może się okazać że powtórzy się sytuacja jaka zaistniała z "Jack- Pogromca Olbrzymów" który był promowany trailerami z napisami a film był u nas dostępny tylko z dubbingiem, ale ostatnimi czasy polski Warner się nieco poprawił. 07-01-2014, 18:45
To niech się cmokną w pompkę - moja kasa znów powędruje na Zachód.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 31-01-2014, 17:30 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The LEGO Batman Movie (2017) | Juby | 76 | 24,622 |
27-12-2017, 16:23 Ostatni post: Mefisto |
|
| LEGO® NINJAGO®: FILM (2017) | Pelivaron | 0 | 1,757 |
08-02-2017, 16:24 Ostatni post: Pelivaron |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |