Cytat:którzy książeczki LEGO przeglądają z łezką w oku.Oj... nad książeczkami LEGO spędziłem chyba więcej czasu niż na zabawie Lego...
16-02-2014, 20:40
|
LEGO / Ninjago
|
Cytat:którzy książeczki LEGO przeglądają z łezką w oku.Oj... nad książeczkami LEGO spędziłem chyba więcej czasu niż na zabawie Lego...
Hail to the king, baby!
16-02-2014, 20:40
Bucho, dzięki:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 16-02-2014, 20:43
Jak mozna psioczyc na ta animacje, ja tylko włącze trailer i już brechtam, a co dopiero cały 80-minutowy film z pięknym, wieńczącym finał przesłaniem :) zarobił już 130 mln w Stanach, czekam na kontynuację :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
16-02-2014, 21:16
Chyba znowu zacznę się bawić Lego:
http://www.brickarms.com/ Crov napisał(a):Seinfeld sugeruje, ze LEGO MOVIE ukradł jego żart. Nowy horror: "Złodzieje żartów". 18-02-2014, 08:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2014, 08:30 przez Mental.)
Bardzo spoko film, choć mam wrażenie, że polski dubbing zabił kilka żartów (nie było też kilku obecnych w trailerze). No i w przeciwieństwie do Klopsików końcówka jest nieco zbyt mocno nastawiona na maksymalne tłuczenie pewnych wartości maluczkim (ojeje jak źle postapiłem, widzę się jak w lustrze, takie pierdoły). Niemniej bawiłem się bardzo dobrze, film na pewno dołączy do kolekcji, kilka motywów zaburza światopogląd :) No i ogólnie beka.
8 / 10
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 20-02-2014, 00:37
Mocno zawaliłem z tym filmem. :( Kiedy byłem w Niemczech to film leciał w Polsce. Teraz kiedy jestem w Polsce i już tutaj film nie jest puszczany w kinach, to teraz leci on w Niemczech :(
Oj, chyba mi przyjdzie poczekać aż się ukaże jakoś :( 26-04-2014, 00:27
Żałuj Lawrence. Ale pewnie i w Polsce, i w Niemczech miałbyś wersje z dubbingiem, wiec jak juz tyle poczekales to pewnie doczekasz sie zaraz wersji blurej. A warto, bo film jest niesamowity. :)
26-04-2014, 10:58 Cytat: A warto, bo film jest niesamowity. :) Ja czekam aż wyjdzie na blu, bo ni chce polskiego dubbingu. 26-04-2014, 14:02
Przypomnieliście mi, że też widziałem w kinie. Było kilka fajnych scen (głównie pościgi, budowanie z klocków "w biegu") i śmiesznych gagów. Najlepsze były wszystkie meta-żarty o instrukcjach, różnych światach itd. Szkoda, że dużo słabiej niż liczyłem wykorzystali potencjał z tym związany. Końcówka przydługawa i taka se.
Aha, najśmieszniejszy moment w kinie: jedno z miliona dzieciaków na widowni autentycznie wystraszyło się ducha na sznurku. Atak paniki trwał dobre kilka minut. Popłakałem się ze śmiechu. Ogólnie sympatyczna rzecz, może nawet powtórzę bez dubbingu, ale nic poza tym. 6/10, może słabiutka 7. 26-04-2014, 15:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2014, 15:44 przez PropJoe.)
EVERYTHING IS AWESOME! Lego Movie jest tak bardzo zajebisty, tak wspaniały, tak pozytywny i przyjemny, jak same klocki Lego i chyba zaraz wejdę na strych, by zacząć coś budować. Prosty film? Oczywiście! Ale co z tego, skoro to jest awesome!
01-05-2014, 20:13
LEGO!!! Zobaczyłem, wreszcie zobaczyłem ten film! Co prawda wypad do kina na godzinę 15:00 czyli najgorszą godzinę na wypad do kina ever, ale warto było! A potem seans w domu w oryginalnej wersji!
This Movie is AWESOME! Co prawda nie wypowiadam się obiektywnie, gdyż z perspektywy osoby, która całe dzieciństwo i późniejsze lata spędził z klockami LEGO. I ja też zawsze wolałem sam tworzyć budowle nic się trzymać instrukcji. Zmierzam tylko, że oglądając ten film i wchodząc w ten świat i widzieć to wszystko stworzone z LEGO to nie tylko powrót do dzieciństwa. To nie tylko świetna zabawa, ale też spełnienie jednego z dawnych marzeń - Film LEGO. Taki film zawsze mi się marzył, ale miałem problemy z jakąś ciekawą historią. I jak zobaczyłem pierwsze trailery to sobie pomyślałem, że wygląda fajnie, ale chaotycznie. I jakże głupi byłem, gdyż właśnie oto chodzi w tym filmie, taka jest jego idea, zresztą bardzo piękna. Naturalnie ubaw jest przedni, żarty świetne i tyle wspaniałych szczegółów w tym filmie. Ale dla mnie to bardzo ładny film. Co prawda prosta historia od zera do bohatera, ale jakże pięknie opowiedziana. I teraz też dochodzę do wiadomego momentu, końcówki, która czytając w internecie wywołuje tyle kontrowersji: . A co mi tam z nostalgii i wielkiej frajdy, daję wysoką ocenę: 9/10. P.S. W sumie zważywszy jak wielką korporacją jego LEGO i jaki kapitał zbija, to film ma wiele cech wręcz antykapitalistycznych - odważnie.:) P.S. 2 Ej, ta animacja to oczywiście wszystko komputerowo. Gdyż miejscami wyglądało to tak realistycznie, że naprawdę myślałem, że mam do czynienia ze stop-motion? 04-05-2014, 18:33
To serio wszystko było CGI?! Rany... myślałem, że użyli tylko w kilku miejscach.
Czapki z głów Animal Logic. 04-05-2014, 19:09
Długo trzeba było czekać na oglądalną wersję, ale się opłacało. Fajny filmik, wypchany po brzegi Lego-nostalgią. Hitch approves :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 06-05-2014, 08:34 (04-05-2014, 19:09)OGPUEE napisał(a): To serio wszystko było CGI?! Rany... myślałem, że użyli tylko w kilku miejscach. W moim wypadku to było bardziej pytanie niż twierdzenie i liczyłem, że ktoś mi na nie odpowie. Gdyż gdzieś spotkałem się z opinią, że to wszystko CGI. Ale jak tak to naprawdę mega realistyczne. Może ktoś inny coś więcej wie??? 07-05-2014, 18:55 (07-05-2014, 18:55)Lawrence napisał(a): Gdyż gdzieś spotkałem się z opinią, że to wszystko CGI.Opinią? :D http://www.cgsociety.org/index.php/CGSFeatures/CGSFeatureSpecial/building_a_renderer http://www.fxguide.com/featured/brick-by-brick-how-animal-logic-crafted-the-lego-movie/ 07-05-2014, 19:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-05-2014, 19:14 przez Mierzwiak.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The LEGO Batman Movie (2017) | Juby | 76 | 24,616 |
27-12-2017, 16:23 Ostatni post: Mefisto |
|
| LEGO® NINJAGO®: FILM (2017) | Pelivaron | 0 | 1,757 |
08-02-2017, 16:24 Ostatni post: Pelivaron |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |