Dużo pisze
Liczba postów: 463
Liczba wątków: 7
Dla mnie "Ciało" było komedią wybitną, gdy porównać ją z miernotą wychodzącą w ostatnich latach pod szyldem Made in Poland. Teksty zabawne, sytuacje całkowicie absurdalne, pomysł z krążącym po Polsce trupem też fajny. O Testosteronie słyszałem całkiem dobre opinie, chociaż sam nie widziałem (nie mogę się zdecydować czy najpierw iść do teatru zobaczyć oryginał czy wersję kinową).
Zwiastuny "Lejdis" to dno totalne, dialogi durne, prostackie, wymyślone chyba przez ćwierćmózga, w ogóle nieśmieszne, więc nie wiem co miałoby mnie zachęcić do wydania pieniędzy na ten śmierdzący na kilometr dnem intelektualnym seans. "Lejdis" chyba chce pokonać pod kątem czerstwości komedie Olafa Lubaszenki.
31-01-2008, 13:48
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Guzeppe napisał(a):Zwiastuny "Lejdis" to dno totalne, dialogi durne, prostackie, wymyślone chyba przez ćwierćmózga, w ogóle nieśmieszne
Określenia jak ulał pasujące do dialogów Testosteronu :wink:
31-01-2008, 13:59
Nowy
Liczba postów: 403
Liczba wątków: 4
Próbowałem Testosteron oglądać, ale wytrzymałem tylko (albo aż) godzinę; problem polegał chyba na tym, że nie było pomiedzy aktorami chemii, a poza tym dialogi tez pozostawiały sporo do życzenia. Aktorstwo też bylo raczej słabe- np. taki Kot w tym filmie to po prostu błazenada, żałosny występ (skompromitował się totalnie).Poza tym przez tą godzinę nie było żadnego zwrotu akcji, czegoś, co by pociągnęło "akcję" do przodu; albo ten zwrot (jesli by można go takim nazwać) był za wcześnie.
I'm smart and I want respect!
31-01-2008, 14:07
.
Liczba postów: 27,597
Liczba wątków: 61
Ja Lejdis zobacze jak puszczą w telewizji, tak jak Testosteron, bo mi nawet łącza szkoda na ściąganie tego, a co dopiero kasy. Dla mnie Testosteron to taki teatr telewizji, a właściwie kina. Aktorzy zagrali tak, jakby ich postacie spotkały się pierwszy raz w życiu. Zwłaszcza relacje ojciec-syn. Od nich na kilometr było czuć, że to nie rodzina, tylko że sobie jaja robią. Dla mnie ten film nie ma akcji. Jest gadanie.
Guzeppe napisał(a):nie mogę się zdecydować czy najpierw iść do teatru zobaczyć oryginał czy wersję kinową
Nie widziałem wersji teatralnej, ale zdaje mi się, że to będzie dokładnie to samo. Na filmie czułem się jak w teatrze plenerowym. Raz faceci siedzą przy stole i gadają, potem się przemieślici w inny rejon podwórka i gadają, a jeszcze później idą nad jeziorko i gadają. Teatr chyba Cię drożej wyjdzie, więc lepiej obejrzeć film :wink:
31-01-2008, 18:00
Dużo pisze
Liczba postów: 334
Liczba wątków: 0
Kurwa, musialem przezyc kilka zwiastunow Lejdis pod rzad dwa razy. Przyznaje, ze spodziewalem sie glupkowatych wybuchow smiechu od tej bardziej prostackiej widowni Multipleksu, ale - uwaga - nastapilo pelne zaskoczenie.
Oprocz moze jednego glosu, jak na moje ucho nalezacego do jakiejs malo rozgarnietej blondyny, to cale kino milczalo. Mam nadzieje, ze polscy tfurcy kiedys sie zorientuja, ze zapychanie luk fabularnych i technicznych sztucznie brzmiacymi wulgaryzmami to nie jest metoda na kino komediowe.
I niech sobie obejrza np. "Zezowate Szczescie" albo co.
31-01-2008, 23:53
Nowy
Liczba postów: 2,101
Liczba wątków: 29
zombie_sidekick napisał(a):Kurwa, musialem przezyc kilka zwiastunow Lejdis pod rzad dwa razy.
...a jeśli chcesz przeżyć na tym forum, to powściągnij nieco język.
01-02-2008, 00:07
Dużo pisze
OT - wpisalem w search "Kurwa" i inne tego typu slowa i z wynikow wyszukiwania wywnioskowalem, ze przyzwolenie na przeklenstwa zwieksza sie wraz z liczba postow! Bede o tym pamietal, dziekuje za zwrocenie uwagi i obiecuje poprawe.
01-02-2008, 12:33
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Kategoria R musi miec uzasadnienie. Jesli klniesz zeby byc fajniejszym, skonczysz na dnie ze zbanowanymi dziecmi :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
01-02-2008, 13:17
Nowy
Liczba postów: 2,376
Liczba wątków: 12
Wiesz coś o tym Hitch. :)
Ale właśnie o to chodzi - przeklinanie musi być zgrabnie wpasowane w wypowiedź (nie chcę tego rozwijać ;)), albo uzasadnione, albo coś tam jeszcze. Nie klniemy bez powodu. :)
Kończymy offtopka.
01-02-2008, 14:18
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Musiales sie wtracic, co? Chory bys byl? :)
;)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
01-02-2008, 14:23
Dużo pisze
Wedlug mnie bezsensowne uzycie slowa "kurwa" w temacie o filmie "Lejdis" jest dosc uzasadniowe... ale widocznie sie myle 8)
EOOT.
02-02-2008, 00:44
Nowy
Liczba postów: 265
Dałam się wyciagnać wczoraj na maraton i jestem już po... generalnie o ile Testosteron jest durną komedią ale tylko durną komedią nieprobujacą udawać czegoś bardziej ambitnego czym nie jest, to w Lejdis durna komedia zmienia sie w pewnym momencie w dramat powodujący jedynie zażenowanie, poczucie durnoty i rozpacz nad tym "ja ja się dałam na to namówic i czemu Ci ludzie na sali tak się cieszą i im się podba, czy to ze mną jest cos nie tak?" :|
02-02-2008, 19:24
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Cytat z recenzji Adiego:
"Nudziło je patrzenie na zomowców pałujących Solidarność, więc nazwały się Lejdis, przysięgając sobie dozgonną przyjaźń. "
Jesli film jest tak bezsensowny jak to zdanie, to juz teraz moge go ocenic. :) Pierwsze zdanie nie ma absolutnie zadnego zwiazku z drugim, ktore ma bardzo, bardzo niewielki zwiazek z trzecim. Nudzilo ich zomo, wiec nazwaly sie Lejdis? Nie rozumiem. Jak jedno wynika z drugiego? Kiedys, za szkolnych czasow, w wypracowaniu kolezanka napisala "Doktor schudl i pocalowal go w reke", po czym otrzymala dlugi wyklad na temat ciagu przyczynowo-skutkowego. Adiemu lub autorowi scenariusza tez by sie przydal. :)
Aha, i nudzilo ich patrzenie na zomowcow, wiec przysiegly sobie dozgonna przyjazn? Nie ma co, dobra motywacja. :)
04-02-2008, 15:06
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,526
Liczba wątków: 374
Cytat:Jesli film jest tak bezsensowny jak to zdanie, to juz teraz moge go ocenic. Smile
:)
Cytat:Kiedys, za szkolnych czasow, w wypracowaniu kolezanka napisala "Doktor schudl i pocalowal go w reke"
umarlem :)
04-02-2008, 15:12
Banned
Nie sądziłem że Konecki i Saramonowicz czymś jeszcze zaskoczą, ale jak widać udało się :lol:
PS. W Lejdis jest narrator. Cezary Pazura. Boże...
04-02-2008, 15:13
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Na Esensji jak na razie jedna opinia i akurat najnizsza z mozliwych nota. Ciekawe czy to tylko pojedynczy wybryk, czy reszcie redakcji Lejdis sie jednak spodoba.
http://esensja.pl/film/tetrycy/index.html?typ=tytul&tytul=Lejdis#PD3135
04-02-2008, 16:33
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,526
Liczba wątków: 374
Piotr Dobry napisał(a):Do tego te wszystkie dżezi-odzywki rodem z Cosmo i dowcipaski na poziomie gimnazjalnymâŚ
co sie dzieje z Adim? chłopak nasiąka cool nastolatkowym lifestyle jak gąbka :)
Adi napisał(a):Andrzej Saramonowicz jako scenarzysta po raz kolejny napisał kawał doskonałej, precyzyjnej i inteligentnie pomyślanej intrygi, zostawiając rodzime kino komercyjne daleko w tyle. A do pisania rewelacyjnych, arcyśmiesznych dialogów aktualnie nie ma sobie równych między Odrą a Bugiem.
04-02-2008, 18:06
Banned
Nowy
Liczba postów: 667
Liczba wątków: 3
Mental napisał(a):co sie dzieje z Adim?
Adi ma Wasze joby w najgłębszych czeluściach swojego szacownego dupska. Własne zdanie zawarłem w recenzji, tego się trzymam i nie mam zamiaru kopać się na forum z tabunem koni :D. Tyle.
Jan Himilsbach: Intelektualiści wypierdalać!
Gustaw Holoubek: Nie wiem jak panowie, ale ja wypierdalam.
04-02-2008, 22:35
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Adi napisał(a):Własne zdanie zawarłem w recenzji
"Nudziło je patrzenie na zomowców pałujących Solidarność, więc nazwały się Lejdis, przysięgając sobie dozgonną przyjaźń. "
W tym zdaniu? :) Recka bardzo fajna, ale w tej czesci naprawde cos nie gra. :)
04-02-2008, 23:12
|