Lucy (2014) reż. Luc Besson
Tak mnóstwo osób jeździ po tym filmie, a mnie on się bardzo podobał. Może to wina Scarlett, może to wina wizualizacji - film był naprawdę ładny wizualnie. Fabuła oczywiście zmyślona w stu procentach i całkowicie nieprawdopodobna, no ale kto powiedział, że filmy mają zawsze oddawać rzeczywistość?
Zakończenie nieco mnie rozczarowało, muszę przyznać, ale akcja przez większość filmu była szybka i ciekawa, więc ostatecznie mogę się przyznać bez bicia, że obejrzałabym go ponownie.

Odpowiedz
Ładny wizualnie to jest dajmy na to taki "Razorback", a nie ta CGI patologia o której piszesz. No ale czasy się zmieniają, kiedyś też ludzie kurwili na film Mulcahy'ego, że teledyskowy i w ogóle. Aż się boję co będzie się działo w kinie za jakieś kolejne 30 lat...
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Film jest tak maksymalnie przesadzony, że z początku ogląda się go naprawdę z dużym zaciekawieniem - szczególnie, że prolog jest (poza wizualną łopatologią) naprawdę fajny, bardzo Bessonowo-olskulowy. Potem jednak Besson przeskakuje nie dwa, ale tuzin rekinów i robi to w sposób naprawdę tragiczny, wręcz pozbawiony jakiegokolwiek pomysłu na zaaranżowanie wydarzeń. Już chociażby sam pościg, czyli w teorii jedna z najefektowniejszych scen, zostaje potraktowana tak po macoszemu i na odwal się, że cały setting pod tenże jest zdecydowanie ciekawszym i bardziej wciągającym kawałkiem kina. W dodatku nic tu się ze sobą nie klei, a przeskakiwanie kolejnych barier robi się nudne. Końcówka jest zresztą tak niebywale kosmicznie głupia, że aż strach. Obejrzałem do samego końca tylko po to, by zobaczyć, co reżyser jest w stanie zaproponować, co jeszcze wymyśli. Niestety, nie było warto.

4 / 10
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ja p... Uśmiech

Nie wiem kto normalny wydaje kasę na takie śmieci... I kto chce w tym grać. Czy ci ludzie w ogóle czytali scenariusz? Ja wiem, że to łatwa kasa ale trochę honoru tak znanym nazwiskom akurat wypadałoby mieć.

2/10

(16-08-2014, 16:47)Mierzwiak napisał(a): Całkiem solidne 7/10

LOLek. Czy raczej Lulek. Zapamiętam to*

* kiedy np. będziesz wspominał o jakichś tam 1/10 czy 2/10 dla TFA czy JW i milionie lepszych filmów Uśmiech
O... nie musiałem daleko szukać skoro "Elizjum to ścierwo"...
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Jestem na forum 11 lat, ty - 7. Chcesz powiedzieć że dzisiaj odkryłeś że mamy inny gust? Gratuluję spostrzegawczości.

Odpowiedz
Tu nie chodzi o gust. Nie doczytałeś gwiazdki?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Doczytałem. Wspominasz o filmach o których mamy ODMIENNE ZDANIE.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon