Mad Max (1979-2024)
(23-08-2015, 15:04)Danus napisał(a): Filmik gówniany bo nie udowadnia tego co próbuje udowodnić. Ale nie miejcie za złe Giefiergowi, ze się tym podnieca, on już tak ma:)

Idź lepiej pączka jakiegoś zjedz, bo na głodnego słabe walisz riposty :)

Odpowiedz
(23-08-2015, 13:47)Gieferg napisał(a): Pytanie otwarte - czemu do cholery oglądacie ripy tego filmu, zamiast się należycie nacieszyć wydaniem blu-ray?
Jeśli dostępne są ripy (lepsze niż webripy) to znaczy ze dostępna jest również kopia 1:1 całej płytki Blu. Ja osobiście różnice między filmem odtwarzanym z płyty a ~10 gigowym ripem dostrzegam tylko pod lupą.

Odpowiedz
Mam pomysła!

Podłożę pod zwiastun Mad Maxa motyw z JUrassic Park i będę pisać że Mad Max jest jak Jurassic Park. Ale beka co? :)

Odpowiedz
Mierzwiak -> Nie zniżaj się do poziomu cieniasów :)

btw, zamierzam zrobić to, co ty mówiłeś że zrobisz (tzn nie będę czasu podliczał, ale sprawdzę w ilu scenach jest Benny Hill), ale to dopiero jak KUPIĘ ORYGINAŁ.

Simek napisał(a):Jeśli dostępne są ripy (lepsze niż webripy) to znaczy ze dostępna jest również kopia 1:1 całej płytki Blu. Ja osobiście różnice między filmem odtwarzanym z płyty a ~10 gigowym ripem dostrzegam tylko pod lupą.

Ech, ale, mi chodziło mi o ludzi którzy filmy KUPUJĄ i wiem, że ten konkretny kupić zamierzają, a nie jakichś tam śmierdzących piratów :P Obejrzeć pięc razy ripa, a potem dopiero kupować? Makes no fucking sense for me.

Odpowiedz
(23-08-2015, 20:33)Gieferg napisał(a):  ale to dopiero jak KUPIĘ ORYGINAŁ.

Napisz to jeszcze większą czcionką, bo nikt nie widzi co napisałeś.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(22-08-2015, 22:58)Mierzwiak napisał(a): Tak się składa, że ostatnio oglądałem film w całości i tych przyspieszeń było na tyle mało, że sobie darowałem
Darowałeś sobie ponieważ po potwórnym obejrzeniu filmu utwierdziłeś się w przekonaniu, że masz rację i że czeka cię łatwa robota aby to wykazać? Heh czyli nie dość że dałeś d#py, to na dodatek jeszcze się debilnie tłumaczysz czemu rozchyliłeś poślady :D :D :D 

(23-08-2015, 19:40)Mierzwiak napisał(a): Mam pomysła! Podłożę pod zwiastun Mad Maxa motyw z JUrassic Park i będę pisać że Mad Max jest jak Jurassic Park. Ale beka co? :)
Czyżbyś Mierzwiak był na tyle głupi by mieć pewność że to ja zrobiłem ten filmik i że powstał on po to by pokazać że Mad Max jest jak Benny Hill?

Odpowiedz
Robię co mogę, ale Shamar wciąż poza zasięgiem :(

Danuta napisał(a):Napisz to jeszcze większą czcionką, bo nikt nie widzi co napisałeś.

Z pozdrowieniami od szefa kuchni:

:*

Odpowiedz
(23-08-2015, 15:04)Danus napisał(a): Filmik gówniany bo nie udowadnia tego co próbuje udowodnić

Skąd wiesz Danus co filmik próbuje udowodnić? Ponoć jesteś policjantem, przekonajmy się więc Sherlocku jak tam twoje zdolności śledcze, przekonajmy się czy nie jest tak jak w tych kawałach o policjantach :D

Odpowiedz
Widziałem, że można na Ciebie liczyć Giefierg.

(23-08-2015, 20:54)ll Gwahlur napisał(a):
(23-08-2015, 15:04)Danus napisał(a): Filmik gówniany bo nie udowadnia tego co próbuje udowodnić

Skąd wiesz Danus co filmik próbuje udowodnić? Ponoć jesteś policjantem, przekonajmy się więc Sherlocku jak tam twoje zdolności śledcze, przekonajmy się czy nie jest tak jak w tych kawałach o policjantach :D
Nie doczekanie twoje:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(23-08-2015, 20:50)Gwahlur napisał(a): Darowałeś sobie ponieważ po potwórnym obejrzeniu filmu utwierdziłeś się w przekonaniu, że masz rację i że czeka cię łatwa robota aby to wykazać? Heh czyli nie dość że dałeś d#py, to na dodatek jeszcze się debilnie tłumaczysz czemu rozchyliłeś poślady :D :D :D
Tak się składa, że oglądałem z kimś. I było to, jak sama nazwa wskazuje, oglądanie filmu, a nie siedzenie ze stoperem, pauzowanie i zapisywanie czasów.

(23-08-2015, 20:50)Gwahlur napisał(a): Czyżbyś Mierzwiak był na tyle głupi by mieć pewność że to ja zrobiłem ten filmik i że powstał on po to by pokazać że Mad Max jest jak Benny Hill?
Nie, skąd ten pomysł?

Odpowiedz
[Obrazek: JFW9BLs.jpg]

Fajne.

Odpowiedz
Dobre - jakby to dopracować, to dobrze wyglądałoby jako okładka jakiegoś kolekcjonerskiego wydania.

Ten obrazek fajnie pokazuje, że Millerowi bardzo dobrze udało się osiągnąć tą quasi-religijną atmosferę filmu - ja naprawdę kupiłem ten kult Immortan Joe, on w tej części świetnie pasuje do przedstawionego świata, a w dwójce ten Lord Hummus budził co najwyżej moje zażenowanie.

Odpowiedz
https://www.youtube.com/watch?t=218&v=0RXhcqdewf0

Odpowiedz
Nie zapuściłem, bo jestem w pracy, ale akurat trailery Mad Max miał takie, że w 100% oddawały to, jaki będzie film - zastanawialiśmy się tutaj, czy cały film to będzie jeden wielki pościg, bo tak sugerowały trailery i tak rzeczywiście było :)

Odpowiedz
Takie sobie to Honest Trailers, chyba tylko dwa razy się uśmiechnąłem. Może też dlatego, że ten film sam w sobie jest bardzo szczery i ciężko się do czegoś przyczepić, poza może wymienianiem jak świetny on jest, co jest prawdą.
W ogóle te Honest Trailers coraz mniej przypominają zwiastuny, a stają się recenzjami. Taka drobna uwaga na boku.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
No, na dobrą sprawę niegorzej reklamuje film niż oficjalne trailery.

Odpowiedz
W oczekiwaniu na "MM: The Wasteland"...

[Obrazek: the-directors-chair-george-miller-poster.jpg]
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Po powtórce na Blu - 10/10, choć wciąż nie podoba mi się wygląd scen nocnych. W każdym razie jeśli ktoś mi powie, że to najlepszy film akcji jaki kiedykolwiek nakręcono, odpowiem: Możliwe.

A przyspieszenie jest widoczne BARDZO często, choć chyba najbardziej w scenie na początku, oraz później, gdy Max się próbuje uwolnić i szarpie się z Nuxem, a także podczas bijatyki z Furiosą. Na dobrą sprawę spotyka się to w niezliczonych ujęciach we wszystkich scenach akcji i nie tylko. Nie sposób tego wszystkiego zliczyć, czy wypisać gdzie to występuje bo jest tego zwyczajnie za dużo, tyle tylko, że podczas drugiego seansu przestało mi to w ogóle przeszkadzać, rzekłbym wręcz, że dodaje filmowi swego rodzaju uroku (czego np nie jestem w stanie powiedzieć o podobnych zabiegach w starych częściach) i charakteru. I tak, muzyczka z Benny Hilla mogłaby tu robić za soundtrack, bo miejscami pasuje idealnie i... film dalej byłby zajebisty.

Odpowiedz
(29-09-2015, 00:48)Gieferg napisał(a): W każdym razie jeśli ktoś mi powie, że to najlepszy film akcji jaki kiedykolwiek nakręcono, odpowiem: Możliwe.

Litości.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Długo nad tym myślałeś?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon