sami złożycie stos - - stanę na szczycie.
Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier
25-09-2013, 18:55
|
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. / Agent Carter
|
|
Przesadzacie. Niektórzy by chcieli Avengers 1.5, a to przecież ABC. Nie ta kasa, nie te postacie. Na razie jest ok, sporo whedonizmów, pojawia się Shepherd Book (oby często!) jest trochę odwołań do filmów, a reszta musi się zwyczajnie dotrzeć. A dwugłowe nerd division Fitz-Simmons wygląda na ciekawych spadkobierców Tophera i Kaylee.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 25-09-2013, 18:55
Spokojnie wujo, toć większość ma podobną opinię - albo, że jest ok+ albo ok-, ale ogolnie nikt tu chyba nie narzeka jakoś szczegolnie, bo na tragiczny serial to się na pewno nie zapowiada.
"Under 'people skills' she drew... I think it's a little poop with knives sticking out of it?" Nie boje się o rozwój bohaterów, bo to serial na który spogląda Whedon na pewno będzie dobre. Tak samo jak relacje między nimi i dialogi. Bardziej się martwię o to, że fabularnie może nie dawać rady i wyjść kiczowato oraz przewidywalnie. W BUFFY czy FIREFLY udawało się tego uniknąć, bo Whedon umiał dokręcić śrubę i zaskoczyć - ale to były w pełni jego seriale. Tu MARVEL może nie chcieć by np bohaterowie za dużo zabijali (a na to liczylem w pierwszym odcinku, że gdy //wujo444: wkurzasz mnie już, to 4 post w 2 dni, który jakoś łamie regulamin (double posting, caps, spoilery), rozważ to jako ostatnie ostrzeżenie przed %. Buzi buzi buzi buzi :* 25-09-2013, 19:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-09-2013, 20:50 przez Gal Anonim.)
Coulson to pewnie jakiś obdarzony jego wspomnieniami Life Model Decoy i całkiem możliwe, że koniec końców zostanie Visionem. Whedon co prawda mówił, że w Avengers 2 Agent się nie pojawi, ale jako Vision już jest to możliwe (szczególnie w połączeniu z Ultronem).
A pilot bez rewelacji, choć nie był też zły. Ekipa na pewno się jeszcze rozkręci, mam tylko nadzieję na jakąś poprawę techniczną. Nie chodzi nawet o lepsze CGI, bo o to w serialach ciężko. Wystarczy, że zdjęcia i montaż nie będą waliły tandetą na kilometr. Skye to fajna lasia baj de łej. :) 25-09-2013, 20:13 (25-09-2013, 20:13)Huntersky napisał(a): Coulson to pewnie jakiś obdarzony jego wspomnieniami Life Model Decoy (...) Równie dobrze może się okazać, że Coulson tak naprawdę nigdy nie był człowiekiem, a jedynie eksperymentem S.H.I.E.L.D. z sztuczną inteligencją lub czymś takim, wiecie taki projekt C.O.U.L.S.O.N. Pilot jak dla mnie średni, ale z jakimś tam potencjałem. Może się rozkręci w następnych dwóch epizodach, chociaż proceduralna forma serialu mnie nie przekonuje. Trochę za dużo humoru, wpakowanego praktycznie w każdą scenę, no i oczywiście sam pilot był za krótki aby zaprezentować coś ciekawszego i bardziej angażującego. Ogólnie to mam wrażenie, że wyszła z tego bardziej, taka produkcja dla nastolatków. Trochę dziwne biorąc pod uwagę, że to serial o agentach, tajnej, pozarządowej organizacji, która ma strzec świata przed złem... A tu wszyscy tacy, piękni, młodzi i kompletnie wyyyyyyyyyyyyyyluuuzowani jak w przedszkolu/podstawówce. Nie tak to sobie wyobrażałem. W pewnych kwestiach przypomina połączenie "Heroes" i "Fringe", jednak daleko odstaje od nich poziomem (przynajmniej porównując piloty tych 3 produkcji, bo w "Heroes" im dalej w las tym było gorzej). Pilot oceniam na 5/10
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
26-09-2013, 18:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-09-2013, 18:59 przez zombie001.)
Nędza straszliwa. Przykro patrzeć na pachnące whedonem dialogi w tym szajsie. Tandeta i sztuczność, złe zdjęcia, złe, koszmarne, KOSZMARNE aktorstwo. Momentami wygląda to jak zła fanprodukcja w wysoką production value. Szczególnie bolały mnie sceny z Cobie Smulders i Ronem Glassem to jak widok rozlewanego dobrego alkoholu.
Postacie wyglądają na przerysowane i bez polotu, zero klimatów Firefly. 3/10 póki co. Pewnie jeszcze ze dwa odcinki szansy dostanie. 27-09-2013, 07:42
ODCINEK DRUGI. Ech, meh... Absolutnie nic ciekawego. Tylko ponapisowa scenka przed napisami fajna, ale też wlasciwie tylko dlatego, kto w niej występuje. Reszta jest absolutnie do przewinięcia nawet niekoniecznie na podglądzie.
02-10-2013, 12:57
Jest przed, ale wyraźnie wygląda tak jakby w filmie miała się znaleźć po - nawet przez długą chwilę poprzedza ją czarny ekran, jakby twórcy mówili: "okej, przygotujcie się... teraz będą napisy... już... juuuuż... A NIE! PACZCIE KTO TO JEST!". :)
02-10-2013, 13:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2013, 13:17 przez Gal Anonim.)
Serial w ogóle mnie nie interesuje, ale z ciekawości sprawdzę sobie, kto tam się pojawia:D
02-10-2013, 13:19
Całkiem spoko to wygląda. Reszta gwiazd też będzie się tak kilkusekundowo pojawiała w kolejnych odcinkach?
02-10-2013, 13:24
Nic nie wiadomo. O tym tez chyba nie było mowy. Chyba nawet o Marii Hill się nie mówiło za dużo, a bardziej spekulowało, bo kończy się HAŁ AJ MET.
02-10-2013, 13:31
Jeżeli ktoś się spodziewa "real drama" niczym z kablówek, to na pewno się przejedzie, zwłaszcza że pełno tam zmierzonego kiczu. Mi to przypomina nieco produkcje z lat 90 jak "Stargate SG-1", więc jak ktoś lubi tego typu seriale, Agentów Marvela powinien łyknąć bez zachłyśnięcia.
Jak dla mnie sympatycznie ale bez szału, na pewno pomagają nawiązania do MCU oraz sprawna strona realizacyjna, problem na razie tkwi w raczej nieciekawych postaciach (aczkolwiek nie tragicznych) i mało zajmujących historiach, ale ogląda się to bezboleśnie. Taki czasozapychacz pomiędzy kolejnymi filmami Marvela. 02-10-2013, 15:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2013, 15:33 przez Grievous.)
Ten serial potrzebuje kogoś takiego jak Coulson, Hill i Fury, choćby jako postacie drugoplanowe, bo na razie to wszystko jest jak Galaga Guy z Avengers - sympatyczny, fajny akcent, ale za mało, by udźwignąć całość. Na plus jak zwykle nawiązania do MCU z młotkiem na czele, na minus Fitz-Simmons i cały wątek z artefaktem.
02-10-2013, 15:30 (02-10-2013, 15:24)Grievous napisał(a): Jeżeli ktoś się spodziewa "real drama" niczym z kablówek, to na pewno się przejedzie, zwłaszcza że pełno tam zmierzonego kiczu. Mi to przypomina nieco produkcje z lat 90 jak "Stargate SG-1", więc jak ktoś lubi tego typu seriale, Agentów Marvela powinien łyknąć bez zachłyśnięcia.Serial PG/PG-13 znany z powszechnej telewizji też można zrobić ciekawie i świeżo - sam Whedon to robił. BUFFY miała w sobie dużo kiczu i świetnie się nim bawiła. To serial mniej samego Jossa Whedona, jak bardziej jego brata, ale mimo wszystko... Nawet formuła epizodyczna nie powinna być problemem. JEŻELI BOHATEROWIE BĘDĄ DOBRZE NAKRESLENI I INTERESUJACY. A póki co nie są, nawet nie próbują być. Coulson to jedyna interesująca postać. Jeżeli będzie tak, jak mówisz (a tak się zapowiada) to będzie to po prostu kolejny nudny, od linijki serialik dla najzagorzalszych fanów Marvela, dla klientów linii lotniczych i ludzi, którzy lubią jak cokolwiek gra im w tle, gdy robią inne rzeczy. Nic innego, jak czyszczenie rur przed kolejnym wylewem filmów Marvela. Szkoda. Bo był potencjał na bardziej lajtowe i przygodowe X-FILES, który poki co jest zduszony. 02-10-2013, 15:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2013, 16:00 przez Gal Anonim.)
Nuda i niedzielna telewizja. Znowu złe aktorstwo, złe zdjęcia, marnowanie sporej kasy, która pewnie poszła na ten serial. Istotnie przypomina produkcje z lat 90tych, ale nie jest produkcją z lat 90tych i to czuć.
Planuję zmęczyć jeszcze trzeci odcinek, ale po tym serial pewnie pójdzie w odstawkę. 02-10-2013, 17:04
Tak prawdę mówiąc to już krótkometrażówka na płycie BD "Avengers" wydawała się ciekawsza :P
02-10-2013, 17:16
Masz na myśli Agent Carter? Wiele bym dał, żeby obejrzeć właśnie takie początki SHIELD w wersji serialowej w latach 40. i 50., z papą Starkiem, agentką Carter i resztą postaci :)
02-10-2013, 17:23 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Daredevil [Marvel/Netflix] | Mickey | 758 | 140,730 |
10-05-2026, 00:07 Ostatni post: slepy51 |
|
| Punisher [Marvel/Netflix] | SonnyCrockett | 233 | 44,359 |
09-04-2026, 18:39 Ostatni post: slepy51 |
|
| The Defenders (Marvel/Netflix) | szopman | 117 | 20,409 |