05-10-2013, 15:54
|
Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. / Agent Carter
|
|
Wytrzymałem do połowy drugiego odcinka i dalej nie zamierzam tego kontynuować.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
Przegapiłeś więc najlepszy element obu odcinków. Shame on you, a teraz migiem na youtubie i obejrzyj tam końcówkę drugiego odcinka.
05-10-2013, 16:02
Niektórzy po prostu chcą, żeby była nie tylko "fajna", ale też "super" jak Avengers. I zgodzę się, że na razie nie udaje się sprostać oczekiwaniom. Nadal jednak nie mam uczucia oglądania żenady jak przy Arrow, a jest potencjał do rozwoju. Myślę, że serial jest te bardziej samoświadomy niż większości się wydaje, mamy celną uwagę na temat zespołu już w drugim odcinku rzuconą przez tą Comendante. Nie jest źle, ale to może nie wystarczyć wielu osobom.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 05-10-2013, 16:35
odcinkek 3
ojeny no bardzo staram się ten serial polubić, ale on mi nie pomoga :( wszystkie schematy są tutaj powielone, widać tylko mikroskopijne próby ich wywracania (MIKROSKOPIJNE jak na przykląd Skye mowiaca "Nope!" po przejęciu broni). NIC KURWA TU NIE MA. NIC. :( Coulson tylko, ale stanowi niestety tylko 1/5 serialu. Reszta to gowno. 'OJENY PACZCIE CZYŻBY JEDEN Z CZLONKOW DRUŻYNY MIAŁ ZDRADZIĆ SHIELD'? CHUJ MNIE TO OBCHODZI, BO CHUJ MNIE OBCHODZA CZŁONKOWIE DRUŻYNY RAZEM ZE ZDRAJCĄ WŁĄCZNIE. CO TO JEST. MARVEL. CO TO KURFA JEST?! A idź w pizdu. Zobacze jeszcze dwa-trzy odcinki (tyle dałem ARROWOWI, który chociaż był zabawny przez to, jak zły jest), a potem leje na to. I tak ogladalm te odcinki przewijajac część akcji. Aha, niektórzy narzekając na efekty specjalne. IMO scena otwierajaca z fruwającą cięzarówką bardzo spoko wygladała. MARVEL JEZU WEŹ OGARNIJ SIĘ CZŁOWIEKU 09-10-2013, 16:33
Generalnie strike 3, you're out. Środy zostają pod znakiem Person of Interest i Sons of Anarchy.
09-10-2013, 16:39
Kolejny spadek:
http://hatak.pl/artykuly/agents-of-s-h-i-e-l-d-ponownie-stracil-widzow-obiecujacy-powrot-supernatural Przeczuwam cancel, ale może to i lepiej, szkoda kasy na takie średnie produkcje.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
09-10-2013, 20:01
To REWELACYJNIE. Serio, naprawdę bym chciał, żeby ten serial anulowali. Psuje mi obraz filmowego Marvela za bardzo. No i szkoda Coulsona.
09-10-2013, 22:28
No i niestety stało się, serial dostał pełen sezon (choć niektórzy pewnie będą wniebowzięci).
Cytat:ABC has picked up new hit drama “Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.” for a full season, it was announced today by Paul Lee, president, ABC Entertainment Group.źródło:http://www.comicbookmovie.com/fansites/JoshWildingNewsAndReviews/news/?a=88313 Jak dla mnie szkoda czasu i kasy. Już lepszym i ciekawszym pomysłem było by zrobienie pełnometrażowego filmu o agencji S.H.I.E.L.D przed wydarzeniami w Iron Man, z Nickiem Furym na czele oraz 'prawdziwymi' i 'dorosłymi' agentami, a nie tym co zaprezentowane jest w serialu... Do tego takie połączenie klimatu z "The X-Files", "Fringe" oraz starych filmów szpiegowskich (poniekąd tego już oczekiwałem od "Agents of S.H.I.E.L.D.", ale się zawiodłem)
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
10-10-2013, 20:47
FUCK THIS SHIT.
A ten serial jest idealny do połaczenia klimatu X-FILES z jakąś przygodówką, elementami uwspólczesnionego INDIANA JONESA. Tyle potencjału w dupe. 10-10-2013, 21:03
Jeśli takiego psychofana Whedona jak mnie przynudza 4 odcinek, to coś jest na rzeczy. Nie widać poprawy, a wręcz ponurą stagnację. Jak nie zaczną wkrótce wątku głównego, to się pożegnamy.
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 18-10-2013, 18:14
Ja odpadłem w połowie trzeciego odcinka - jeżeli w ekranizacji Szekspira z szekspirowatymi dialogami jest więcej klimatu Whedona niż w jego własnym (rzekomo) serialu, to wiedz, że coś się dzieje. Może zamiast tego Dollhouse w końcu nadrobię?
Why are you firing wallnuts at me?
18-10-2013, 18:53
Tak zrób - nie powinieneś pożałować
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 18-10-2013, 20:45
Dollhouse dość wolno się rozkręca, ale nawet na początku i tak jest lepszy od tego Marvelowskiego pokractwa. Poza tym jest tam jeden z najlepszych czarnych charakterów w dziejach telewizji - Alpha.
Co do S.H.I.E.L.D.A, czy tylko ja mam problemy z odróżnieniem nijakiego agenta nr 1 od nijakiego agenta nr 2? Wiecie o kogo chodzi, nie pamiętam jak się nazywają, tacy są nijacy. Ok, sprawdziłem. Ward i Fitz. Boże, co za dziadostwo. 18-10-2013, 21:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-10-2013, 21:10 przez Paszczak.)
Piąty odcinek wreszcie wraca do wątku Stonogi, ale sam Scorch... Z niezłego wątku Skye poszli w totalną tandetę, a z początku zapowiadało się na coś wreszcie ciekawego, tylko co z tego, skoro wszystko musi być zamknięte w jednym odcinku. Całość nadal nie przekonuje mnie do siebie, bieda aż piszczy.
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 28-10-2013, 03:50
Upośledzona wersja X-Files, więc i Fringe. ;) A mogła być fajna, bardziej przygodowa wersja X-Files.
28-10-2013, 16:06
Bardziej upośledzona wersja The Lone Gunmen... Gdyby upośledzić Fringe jeszcze bardziej niż jest, wszechświat mógłby się zapaść :P
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 28-10-2013, 16:31
ABC’s Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. dropped yet again (surprise, surprise), notching a series low 2.2 rating in the 18-49 demo and scoring 6.63 million viewers.
http://collider.com/ratings-agents-of-s-h-i-e-l-d-the-goldbergs/ Ciekawe. Ciekawe co na to Marvel, bo od początku serii oglądalność spada. Ale mysle, że niżej niż 3-4 miliony nigdy nie spadnie, bo jednak Marvel i tylu widzów samo logo by dostało pewnie. Najnowszego odcinka nie ogladalem (tj. przejrzalem, ale nie wiem nawet o czym byl), ale poprzedni prawie udalo mi sie obejrzec bez przewijania. Chyba najlepszy odcinek w serii - takie quasi-X-Files, czyli dobrze. Szkoda, bo jakby to, co bylo w poprzednim odcinku ("Fzzzt" bodaj?) było pilotem to moznaby oczekiwac, ze bedzie lepiej. Ale raczej nie. 14-11-2013, 17:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2013, 17:59 przez Gal Anonim.) ![]() Trend jest wyraźny ale nie dramatyczny. Sam obejrzałem nowy odcinek bo myślałem, że to ma być ten podpięty pod Thora. Jak dla mnie serial strasznie słabuje, wciąż tylko Coulson wydaje się prawdziwą postacią, choć już podkopują jego główną cechę czyli wiarę w SHIELD i "system". 7 odcinków i co mamy? Dwa-trzy sygnały o centipede, ale w sumie bez konkretów. Wiemy, że jest jakiś twist z Coulsonem, wiemy że jest jakiś twist z rodzicami/matką Skye. Nuda, ślimacze tempo, wszystko rozgrywane bezpiecznie i bez ikry, często wyglądające jak młodzieżowy fanfilm w uniwersum. Nawet jak trafi się fajny motyw czy pomysł zarzyna go kiepskie aktorstwo. 14-11-2013, 18:05 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Daredevil [Marvel/Netflix] | Mickey | 758 | 140,729 |
10-05-2026, 00:07 Ostatni post: slepy51 |
|
| Punisher [Marvel/Netflix] | SonnyCrockett | 233 | 44,355 |
09-04-2026, 18:39 Ostatni post: slepy51 |
|
| The Defenders (Marvel/Netflix) | szopman | 117 | 20,406 |
13-05-2019, 06:38 Ostatni post: Martinipl |
|
| Iron Fist (Netflix/Marvel) | Pelivaron | 47 | 12,088 |
13-10-2018, 15:18 Ostatni post: Kuba |
|
| Luke Cage [Marvel/Netflix] | Pelivaron | 50 | 12,931 |
08-05-2018, 13:58 Ostatni post: Badus |
|
| The Inhumans (Marvel / ABC) | Kuba | 52 | 12,009 |
09-01-2018, 02:35 Ostatni post: Gieferg |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: JOzfhAj.jpg]](http://i.imgur.com/JOzfhAj.jpg)