Megalopolis (2024)
No mocno chujowe rozwiązanie. Branie widzów na litość i jako zakładników - Chodź z nami. Nie? Nie rozumiesz baranie, że to dzieło geniusza???

Co nie znaczy, że film musi być wieśniacki, chociaż niewiele tam widać zachęcającego.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Żeby było ciekawiej to te cytaty, to podobno fałszywki. Nawet jeżeli wskazanemu tam krytykowi nie podobał się któryś film (ale to też nie zawsze się zgadza), to nie są przytaczane słowa z jego recenzji, tylko "nie wiadomo co".

Wtopa marketingowa czy trolling Coppoli? Chyba jednak to drugie. 

Duży uśmiech
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Albo parodia tych wszystkich cytatów snobów, które wymieniają jakie to nie są "wybitne arcydzieła". W sumie trolling też bardziej wiarygodny, bo w przypadku Apocalypse Now jestem pewien, że były głosy krytyczne (zresztą ile razy było w historii, że jakiś tekst kulturowy obecnie uznany za wybitny klasyk, w momencie premiery był jechany jako gówno totalne i nie zarobił na siebie). Nie zdziwiłby mnie również przytoczony Dracula.

Odpowiedz
Ścigajcie zwiastun bo zaraz mają go usunąć.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No i spadł z rowerka
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(21-08-2024, 22:56)OGPUEE napisał(a): Albo parodia tych wszystkich cytatów snobów, które wymieniają jakie to nie są "wybitne arcydzieła". W sumie trolling też bardziej wiarygodny, bo w przypadku Apocalypse Now jestem pewien, że były głosy krytyczne (zresztą ile razy było w historii, że jakiś tekst kulturowy obecnie uznany za wybitny klasyk, w momencie premiery był jechany jako gówno totalne i nie zarobił na siebie). Nie zdziwiłby mnie również przytoczony Dracula.

Boże ale żenada. W czasie produkcji były plotki, że to taki cyrk jak przy Apocalypse Now co oczywiście nie było prawdą, ale chyba już wtedy chcieli sprzedać ten film na tej reputacji bo jak film Coppoli ma gigantyczne problemy to przecież zwiastuje to arcydzieło.

Odpowiedz
https://www.indiewire.com/news/business/fake-quotes-megalopolis-trailer-likely-ai-generated-1235039721/

Lionsgate wyrzuca weterana-konsultanta odpowiedzialnego za zmontowanie trailera i twierdzi, że fałszywe cytaty zostały wygenerowane przez AI.

Odpowiedz
Oho, widzę że będzie to nowa wymówka na każdą wpadkę: my nie wiedzieli, wcisnęliśmy guzik i to wstrętne AI tak zrobiło, a nikt tego nie sprawdził i jakoś tak wyszło.

Odpowiedz
Nowy, przemontowany trailer po ostatniej wpadce.

Odpowiedz
Finansowo dobrze nie jest

4 bańki na otwarcie, a budżet to było ponoć 120

Wiadomo, że tutaj nie chodziło o wielki sukces na tym polu, ale widać, że zainteresowanie filmem jest zerowe.

Oceny też fatalne, bo na CinemaScore jest D+, co jest niemal najniższą możliwą notą. Ale to w sumie nie musi oznaczać, że film zły jest
.

Odpowiedz
Czyli Coppola jest bankrutem?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Za 10 lat będzie w składankach na YT pt. "Filmy, których na pewo nie widziałeś".

A przypadkiem nie jest coś nie tak z promocją? Nic o tym filmie nie słychać, sam już dawno o nim zapomniałem.
Captain Obvious

Odpowiedz
Jak dobrze pamiętam, to nikt specjalnie nie rwał się do dystrybuowania tego filmu, więc pewnie budżetu na reklamę nie powala. A sam Coppola pewnie nie ma już za bardzo z czego wyłożyć

Fajnie jakby po tym wszystkim wyszedł z tego jakiś taki kultowy film.

@Krismeister
Zobacz - pokazałem jakiś entuzjazm Duży uśmiech Muszę siebie pochwalić
.

Odpowiedz
(29-09-2024, 22:02)srebrnik napisał(a): Fajnie jakby po tym wszystkim wyszedł z tego jakiś taki kultowy film.

Pomyślałem dokładnie to samo. Film, który normikom całkowicie zniknął z radarów, a Ty co pół roku będziesz się nim delektował z kieliszkiem wybornego chianti w dłoni. 

Oczywiście jeśli wyjdzie na płycie. 
Captain Obvious

Odpowiedz
W Polsce nie wyjdzie.

Odpowiedz
(29-09-2024, 21:43)shamar napisał(a): Czyli Coppola jest bankrutem?
Nie, bo jak sam powiedział, sprzedał tylko część swoich interesów i nawet przy klapie jest bezpieczny
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(29-09-2024, 22:02)srebrnik napisał(a): @Krismeister
Zobacz - pokazałem jakiś entuzjazm Duży uśmiech Muszę siebie pochwalić

Brawo!

Podobno są jakieś specjalne pokazy w Imaxie, na których pracownik kina zadaje pytanie na żywo Driverowi tak jak w Cannes. Szkoda, że w zwykłych kinach będzie pewnie podłożony głos ale jeśli nawet w Imaxie będzie taki numer to sorry, ale nieważne jaki będzie film, Coppola jest dwa kroki do przodu przed wszystkimi.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
O, nie wiedziałem. W takim razie IMAX
.

Odpowiedz
Gutek w komentarzu na Facebooku napisał, że nie będą puszczać Coppoli w IMAXie Smutny

Odpowiedz
I, co nikogo nie zdziwi, nie wypuści na płytach.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości