26-03-2025, 19:56
|
Mel Gibson
|
|
Mark Wahlberg jako swiety Piotr.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
Prędzej na świętego Marka :P
W Piotra i Mary mają się wcielić ponownie ci sami aktorzy. 26-03-2025, 20:17 (26-03-2025, 19:51)marsgrey21 napisał(a): Nie mam obaw, co innego passion project hehe, a co innego chałtura na zbieranie środków. No ja lekkie mam. Chałtura chałturą, ale ten Flight Risk to nawet reżyserko ponoć mega-średnio wypada :/ A z opisów Gibsona wynikało, że "Zmartwychwstanie.." to będzie dość masywny projekt, wykraczający nieco poza przyziemność Pasji. Właściwie to brzmiało trochę jak kolejne próby Aronofsky'ego z Biblii... a nie projekt Gibsona. Ja nie jestem przekonany, czy to wypali.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
26-03-2025, 21:00
Niestety raczej trzeba przyznać że na dzisiaj nie ma wielu argumentów, aby spodziewać się po Zmartwychwstaniu filmu na poziomie Pasji. Marzę o tym, żeby to był wielki powrót reżyserskiej formy Mela, ale raczej pozostanie to marzeniem.
26-03-2025, 21:09
Podpisuje sie pod Simkiem, tym bardziej, ze ta skala, o ktorej mowi Gibson i ten caly rozmach to jest sposob na konkretne wylozenie sie na pysk. Przy czym kto wie, moze tu bedzie jakis przeblysk geniuszu, taki na wkurwienie Sanhedrynu od najwiekszych bankow Wall Street po szczyty hollywoodzkich wzgorz :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
26-03-2025, 21:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2025, 13:01 przez Bucho.) (26-03-2025, 20:17)samuuel napisał(a): Prędzej na świętego Marka :P Oni są 20 lat starszy a sam film ma byc ponoc jakims trip kwasem
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 26-03-2025, 21:56
Jak to jest trip to wszystko dozwolone, Shamarze :)
Cytat:Przy czym kto wie, moze tu bedzie jakis przebkysk geniuszu, taki na wkurwienie Sanhedrynu od najwiekszych bankow Wall Street po szczyty hollywoodzkich wzgorz :)Bucho, to wtedy "Love, peace i jebac...rasistow" zaproponujesz Melowi jako tagline do plakatu? :D 26-03-2025, 22:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-03-2025, 22:02 przez samuuel.) :)
26-03-2025, 22:09
06-04-2025, 13:02
A jakiś kontekst? Kiedy i czemu stracił te prawa?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 06-04-2025, 13:09
Zydzi i posluzne Szabosy znow atakuja Mela i przy okazji Chrystusa:
Netflix under scrutiny after bible verse disappears from ‘The Passion of the Christ’ Streaming version of Mel Gibson’s film raises questions after viewers spot omission of Isaiah 53:5
21-04-2025, 16:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2025, 17:03 przez Bucho.)
Kojarzycie uczciwą listę cenzury od Netflixa? Od czasu usunięcia całego odcinka Mad Men za blackface to ja się boję tam odpalać cokolwiek innego niż filmy dokumentalne o zwierzątkach albo pizzy :(
21-04-2025, 19:00
Nie no, wszystkie współczesne produkcje możesz śmiało odpalać ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 21-04-2025, 21:29
Nie wracam zbyt czesto do Pasji, ale gdy juz to robie...loooo Panie, Gibson potrafi w emocje i wie jak wkurwic Zydow :)
Nie bede sie zbytnio rozpisywac, bo historie kazdy zna, a technicznie jest to absolutna perelka, ktora nigdy sie nie zestarzaje. Powiem tylko, ze bardzo lubie gibsonowe wyczucie symboliki, gdzies tam odrobine idace w lopatologie i kicz, ale nigdy nie przekraczajace granicy pojscia w shlock. No i jest oczywiscie nieslawna przemoc, i ta jest taka jaka imo musi byc, zeby pokazac sile poswiecenia i cierpienie Chrystusa. Mocna rzecz Gibson nakrecil i chwala mu za to, a krew jego...coz, wiemy na kogo :) Ok, a tak na serio. Sanhedryn tutaj robi to co robi w zasadzie do dzis, ale nie widze tu Antysemityzmu, bo w samym Sanhedrynie sa sprawiedliwi, ktorzy zostaja zakrzyczeni, a reszta Zydow jest tu ewentualnie ofiara manipulacji. Co wiecej, najwiekszymi skurwielami sa tu w sumie rzymscy zolnierze, ale to taki tam szczegol. JC jako JC absolutnie idealny, najlepszy kinowy Chrystus, mimo zaledwie kilku scen niezwiazanych z meka. Piekne kino, dam Melowi 9/10, bo nie jest to typ produkcji, ktory moglbym nazwac ulubiona, a tylko takim daje 10/10. Czekam na gibsonowe Zmartwychwstanie.
21-04-2025, 21:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2025, 14:12 przez Bucho.)
Praktycznie za każdym razem o „Pasji” mówi się, że to brutalny i krwawy film, ale dla mnie najstraszniejsze momenty to te z Lucyferem, zwłaszcza jak niesie mutanta na rękach. Plus dzieci, które zmieniają się w demony i doprowadzają Judasza do szaleństwa.
21-04-2025, 21:57
Szatan z pomiotem na rekach, ktorego swoja obecnoscia ma wysmiewac obraz Jezusa na rekach Maryi to wlasnie taka symbolika idaca w kicz, ktora sie jdnak zajebiscia sprawdza. Zreszta szatan pokazany jako hermafrodyta to genialna decyzja ze strony Mela.
Mam nadzieje, ze ten Flight Risk to tylko wpadka i Gibson dostarczy sequelem Pasji. I mam tez nadzieje, ze skowyt Zydow oraz lewakow w sprawie sequela bedzie turbosrogi :)
21-04-2025, 22:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-04-2025, 00:58 przez Bucho.)
Hear me out...
https://pbs.twimg.com/media/GpELhzXXAAAUQ3d?format=jpg&name=small Moze byc jako serial, albo inech go od razu oglosza Papiezem i KK w ciagu dekady doklada 500 milionow wiernych, a koscioly w niedziele sa pelne. I gdyby na kazaniach faktycznie mowiono jak jest to Paaaanie...dobry jak chleb :) No, ale pewnie nie, Mel sie nie nadaje, nie wiem dlaczego niby :) :) Pewnie znowu wybiora opcje, ktora lubi ssac obrzezane wacki: https://pbs.twimg.com/media/GpE8bd4XsAAJM66?format=jpg&name=small Buahaha:
23-04-2025, 08:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2025, 20:13 przez Bucho.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| [oddzielony] Mel Gibson | Arahan | 0 | 538 |
23-06-2012, 11:49 Ostatni post: Arahan |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |