PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
https://www.hollywoodreporter.com/movies/movie-news/passion-of-the-christ-jim-caviezel-resurrection-mel-gibson-1236398258
Gibson recastuje Caviezela i Bellucci...
I don't know how to feel about this, Caviezel to był praktycznie selling point, był idealny, z drugiej strony zastanawiałem się, jak on chce nakręcić 21 lat później sequel, który dzieje się 3 dni po pierwszej części. W wywiadach wydawał się przekonany, że uda się to zrobić cyfrowo bez problemu, ale to jednak wciąż odmładzanie kilkunastu postaci przez kilka dobrych godzin obu części.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
11-10-2025, 05:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2025, 05:19 przez marsgrey21.)
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,399
Liczba wątków: 4
Slabo. Jim sie trzyma, poza tym dochodzi makeup, takze pewnie chodzi o roznice artystyczne. I wielka szkoda, bo JC byl swietny jako JC. Flight Risk byl fatalny, Mel rezysersko strasznie zdziadzial, ale wyrok mialem wydac dopiero po Resurection. Imo odbije sie to negatywnie na całym filmie, takze w BO.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
11-10-2025, 09:09
PapaBoomer
Trudno porównywać Flight Risk do Pasji, bo jedno to kompletna chałtura (trudno z siebie wykrzesać reżyserki sznyt jeśli to tylko praca), a drugie to... Pasja.
Mnie się wydaje, że tutaj chodzi jednak o odmłodzenie, 5-6h odmładzania kilkunastu aktorów cyfrowo to jednak jest kosztowne i pracochłonne, do tego dochodzi fakt, że nie oszukasz ciała, Bellucci w wieku 61 lat nie będzie się ruszać jak 40-tka, a widzieliśmy, jak się kończy takie majstrowanie.
Oczywiście można powiedzieć, że do tej konkretnej sceny trzeba było zatrudnić dublera, ale wtedy zachodzi pytanie, czy jest wtedy sens w ogóle robić całą tę szopkę.
W Irishmanie nie żałowali kasy, a efekt i tak był typu uncanny valley.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
11-10-2025, 09:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2025, 09:22 przez marsgrey21.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,553
Liczba wątków: 30
Gibson JUDASZEM Caviezela!
Pamietam jak entuzjastycznie on sie wypowiadał o tym filmie...
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
11-10-2025, 10:04
Stały bywalec
Liczba postów: 5,955
Liczba wątków: 6
W "Here" Zemeckisa odmładzanie wyglądało lepiej, niż w Irlandczyku, więc to raczej kwestia użytej technologi.
Ale cóż... Wielka szkoda.. :(
Mel Gibson. Od GigaChada do GigaFrajera, który tak długo męczył ten projekt, że teraz musi recastnac rdzeń oryginału i jeden z jego największych plusów XD
Po ch** kręcić teraz te sequele? :D
Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
11-10-2025, 10:17
PapaBoomer
W "Here" też widać odmładzanie.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
11-10-2025, 10:20
Stały bywalec
No i dla mnie to i tak zdecydowanie lepsza robota, niż Irlandczyk.
11-10-2025, 10:30
PapaBoomer
Tyle, że Here to taki eksperymentalny film, gdzie główną atrakcją jest właśnie odmładzanie Hanksa, a Pasja 2 będzie "normalnym" filmem i jakakolwiek cyfrowa ingerencja będzie kuła w oczy, musiałoby to być kompletnie niewidoczne, by nie wybijało z filmu.
Ja czekam na te filmy bardzo, potrzebne są moim zdaniem, a o tym recastcie nie wiem jeszcze co sądzić tak naprawdę.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
11-10-2025, 10:47
Oskarmeister
Liczba postów: 6,855
Liczba wątków: 18
Zaraz się okaże, że zrezygnuje też z całej zapowiadanej psychodelii i Biblii w wersji LSD. Na nic tak nie czekam, jak bezpieczny film o Jezusie od Gibsona. Poczekam aż puszczą na TRWAM
11-10-2025, 11:18
Stały bywalec
@marsgrey21
No kumam, kumam. Jesteśmy przy temacie o odmładzaniu chyba tylko dlatego, że Gibson coś tam mówił o tym kiedyś.
Osobiście natomiast uważam, że mogliby zostać przy samym makeup'ie, a "starość" twarzy po prostu wyjaśniałaby męka pańska..
Caviezel nie ma tyle lat co DeNiro przy kręceniu Irlandczyka i przecież nie biegłaby po tym planie jak Cruise w tych swoich Misjach Niemożliwych. Chyba :D
Niepotrzebnie z tym kombinują...
11-10-2025, 11:27
Stały bywalec
Liczba postów: 13,496
Liczba wątków: 77
Szkoda mi Caviezela. To mógłby być jego wielki powrót do kina. Całkiem niedawno wcielił się przecież w Heroda w Zero A.D i to też byłby pewien smaczek.
Tak to jest, gdy jednym kasowym filmem wkurzasz Żydów w Holly i na sequel musisz czekać nie 2 tylko 20 lat.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
11-10-2025, 11:54
CGI Paul Walker
Przeciez nikt mu nie bronil krecic tego filmu 10 czy 15 lat temu.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
11-10-2025, 12:08
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,399
Liczba wątków: 4
Nie, wcale :)
Nakrecic to jedno, trzeba to jeszcze wydac i gdzies wyswietlic.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
13-10-2025, 01:15
Miss Avatara 2016
Liczba postów: 19,015
Liczba wątków: 5
Ech szkoda Jima. Co ten Mel wyrabia?
Film oczywiście powinien być krwawym i widowiskowym "revenge movie". Początek to powinno być długie ujęcie na zawalony wielkim kamieniem grób Jezusa, podniosła muzyka, kamień zaczyna drżeć, rzymscy żołnierze cofają się przerażeni, w końcu kamienna płyta "wybucha" i wychodzi Jezus mówiąc po staroaramejsku "Nadszedł czas zemsty".
Następnie zbiera ekipę "Apostołów Awendżersów" - Jam jest Szymon zwany Piotrem, Jam jest Jakub syn Zebedeusza, Jam jest Szymon Gorliwy, Jam jest Mateusz Celnik... (każdy powinien mieć jakąś zajebistą moc i artefakty.)
I w Judei zaczyna się krwawa jazda bez trzymanki. Żydzi giną jak suchy las trawiony pożarem, zagładzie ulegają legiony II, IV i VII a Piłat robi za mid-level bossa. Na końcu Jezus i Apostołowie toczą epicką walkę z "Sinister Sanhedryn Four" czyli Kajfaszem, Annaszem, Nikodemem i Gamalielem.
Na to bym poszedł do kina.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
13-10-2025, 08:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-2025, 08:45 przez Dr Strangelove.)
Stały bywalec
Liczba postów: 9,508
Liczba wątków: 29
dobrze zrozumiałem? oni mają zacząć to kręcić w tym miesiącu i nagle zapragnęli wymianę głównego aktora, bo coś tam jednak nie pykło?
Mela chyba nadal trzyma nastrój który mu towarzyszył przy tworzeniu tego kasztana Flight Risk
13-10-2025, 10:42
Oskarmeister
Liczba postów: 6,855
Liczba wątków: 18
Kasia Smutniak oficjalnie potwierdzona jako Maryja. Moje oczekiwania wzrosły o 100%. Super aktorka, Polska gurom!!!!
14-10-2025, 16:53
PapaBoomer
Przejrzałem zdjęcia i praktycznie każdy aktor poniekąd wygląda jak młodsza wersja obsady z oryginału.
Mnie to ciekawi, jak nauczą się aramejskiego, przecież nie będą mówić po angielsku i potem nagrywać w studiu, więc ten recast to taki nagły zwrot czy coś, co planowano już od dłuższego czasu?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
14-10-2025, 16:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2025, 17:02 przez marsgrey21.)
Stały bywalec
Może delikatne "AI" jak przy Brutaliscie? Albo zdubbingują :D
Spojrzałem na obsadę.. Niby wizualnie nie najgorzej, ale ma to jakiś taki posmak sequeli "Direct-to-video", gdzie musieli czasami zmieniać całe obsady, bo nikt nie chciał wrócić, albo studia nie było stać na angaż oryginalnej.
Wiadomo, że tutaj nieco inny przypadek, może Gibson chce naprawdę zachować więcej kasy na prawdziwe efekty specjalne, a nie trwonić hajs w średnio-udane technologie "odmładzania", ale niesmak pozostaje...
14-10-2025, 17:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2025, 17:18 przez zombie001.)
CGI Paul Walker
(14-10-2025, 16:53)Krismeister napisał(a): Kasia Smutniak oficjalnie potwierdzona jako Maryja. Moje oczekiwania wzrosły o 100%. Super aktorka, Polska gurom!!!!
KPISZ? To jest ta pinda, która specjalnie przyleciała do Polski nakręcić film jak "polskie służby prześladują biednych imigrantów na granicy"
14-10-2025, 18:03
Stały bywalec
Liczba postów: 1,207
Liczba wątków: 0
To będzie ładna katastrofa. Premiera od razu na TV Puls.
14-10-2025, 18:08
|