-- Laozi
22-03-2008, 23:23
|
Michael Bay
|
|
Pewnie Dux :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 22-03-2008, 23:23 Albertino napisał(a):Tylko ciekawe kto odpowiedział "zdecydowanie tak" :twisted:Ja! :D Ja tak odpowiedziałem :D
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 04-04-2008, 20:26
A tu pokazuje, że ma dystans do siebie. I chwała mu za to.
Reklama Baya (a raczej z Bayem) Ja tam go lubię. Pearl Harbor - pattoossss do obrzygania i nuda, ale reszta jest wzorową robotą wyrobnika. Dziwi mnie tak marny sukces Wyspy, która (tak mi się wydaje) jest idealnym filmem dla popcornowej widowni mało zarobiła w USA. Tak czy inaczej - w 90% wolę wyrobników niż artystów. 14-04-2008, 22:43 Cytat:Tak czy inaczej - w 90% wolę wyrobników niż artystów.no coz, kazdy ma swoje preferencje 8) nie widzialam "twierdzy". czy moge sie wypowiadac o bayu, nie znajac "twierdzy"? reszta - efekciarskie kino o letnich emocjach. "wyspa" miala fajny trailer, ale ambicje ja rozsadzily. kino rozrywkowe? moze i rozrywkowe, ale bez emocji. "armageddon" moglby istniec tylko jako album trevora rabina. "pearl harbor" wylaczylam. tyle.
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
15-04-2008, 08:38
No ale takie filmy jak "Pearl harbour" też trzeba umieć zrobić, to przecież wielkie przedsięwzięcie, trzeba mieć łeb żeby temu wszystkiemu przewodzić. Jasne, że film z punktu widzenia takich widzów jak my jest kiepski, jednak dla osób które chcą pooglądać zapierające dech obrazki i nieskomplikowane historie na których się mogą wzruszyć, rozerwać to jest świetnie zrobiony film. Ja go łyknąłem bez problemu, nie wkurzam się na takie filmy, bo nie ma po co, akceptuje je i jeśli mam akurat na takiego ochotę to oglądam. W PH wybuchy były ładne, prawda? Ja je lubie od czasu do czasu powtórzyć.
15-04-2008, 20:35
nie mozesz sobie powtorzyc fajnych wybuchow w jakims lepszym filmie?
DON'T BLINK AND TURN LEFT.
19-04-2008, 09:17
Ja myślę że tak spektakularnych wybuchów jak u Baya to rzadko w którym filmie można sobie powtórzyć. :D
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 20-04-2008, 20:39
Z jego filmów widziałem tylko Armageddon, który muszę przyznać spodobał mi się :D.
16-05-2008, 13:55
Drogi Kszysiaku.
Dodanie swoich trzech linijek do każdego istniejącego tematu nie jest dobrym sposobem na rozpoczęcie przygody z tym forum. 16-05-2008, 14:32
jakby kogoś interesował tribute
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 21-04-2009, 21:42
Fajny tribute, udowadnia, że filmy Baya to realizacyjne majstersztyki :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
21-04-2009, 22:00
Jak większość ludzi z wiekiem mądrzeje, tak Bay kretynieje. no bo tak:
Bad Boys - niezły, ogląda się bez bólu, kilka dobrych dowcipów i dobra akcja. Twierdza - oj dawno oglądałem, wkurzający Cage i przeciągnięte sceny przed wejsciem do więzienia. Ale ostatni tekst filmu: Honey? Uh... You wanna know who really killed JFK? - rozkłada ;] Armageddon - natłok durnot, patosu i drewniane aktorstwo. Nigdy więcej. Pearl Harbor - nie pamietam za dobrze, ale generalnie j.w. Bad Boys II - nie oglądałem. Wyspa - chyba najlepszy jego film. Dobry twist, ciekawa akcja. Przyjemnie się oglądało. Transformers 1&2 - nie mam zamiaru oglądać...
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 22-04-2009, 00:42
to akurat niczego nie udowadnia
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 22-04-2009, 01:29
Nie udowadnia? Nie przemawia do Ciebie taka teza: "Michael Bay jest coraz głupszy i żeby to udowodnić, pokażę, że jego przedostatni film (i ostatni, jaki widziałem) jest według mnie jego najlepszym"? Bo ja jestem pod przytłaczającym wrażeniem.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
22-04-2009, 09:47
Wyspe uznaję za wypadek przy pracy :P ale na poważnie, pomijając Wyspę, im dalej w las, im więcej mamony, to jakoś te filmy durnowacieją...
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 22-04-2009, 09:51
Szczerze mowiac Ameryki nie odkryles, a teza odnosi sie do kina w ogole.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 22-04-2009, 09:54 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Michael Mann | Proteus | 515 | 91,744 |
06-01-2024, 00:42 Ostatni post: slepy51 |
|
| Michael Fassbender | Rodia | 28 | 10,876 |
13-12-2023, 13:17 Ostatni post: slepy51 |
|
| Michael Biehn | Danus | 32 | 11,470 |
07-09-2013, 12:48 Ostatni post: Predator895 |
|