Ankieta: Jak oceniasz "Mission: Impossible - Fallout"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Mission: Impossible (1996-2022)
Można wrzucać tutaj :)

http://forumkmf.pl/Thread-It-s-the-little-things
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Proteus napisał(a):A moim zdaniem efekt końcowy był tego zupełnym przeciwieństwem.

Dokładnie. Good point. Jak powinien wyglądać płatny zabójca, to pokazali w "The International". W życiu byś go nie skojarzył ani nie zapamiętał. Co ciekawe, w dodatkach do "Collaterala" mowa jest o tym, że Cruise przechodził szkolenie z wtapiania się w tłum np. jeżdżąc po mieście jako dostawca pizzy z bejsbolówką głęboko nasunięta na czoło :)

Odpowiedz
Dostawca UPS:

Odpowiedz
Mi ostatnio pizze przywiózł kurier, więc... :)

Odpowiedz
Po Ghost Protocol szanse bym zapłacił za obejrzenie czegokolwiek z M:I w tytule są zerowe.
(mimo że trójka była w miarę strawna).

Odpowiedz
Jest i pełnoprawny trailer:

Odpowiedz
Wygląda bardzo dobrze. Jaram się.

Ciekawe czym odpowie Sony piątkowym trailerem Spectre.

Odpowiedz
Wszystkie sceny akcji w tym filmie to będą małe dzieła sztuki.

[Obrazek: aabb2b7f000fa8084feb3fbe]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Bieganie po samolocie, okej... strach myśleć co będzie dalej. Skok z orbity ze spadochronem albo bez niego? :D

Odpowiedz
(23-03-2015, 18:17)raven.second napisał(a): Bieganie po samolocie, okej... strach myśleć co będzie dalej. Skok z orbity ze spadochronem albo bez niego? :D

Pamiętam jak się wszyscy śmiali z biegającego Tomka, gdzie jesteście teraz haterzy? :)

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Zapowiada się lepiej od paździerzowatej czwórki, ale podejrzewam, że trójce nie podskoczy. Podobnie jak w Ghost Protocol zapowiada się kiepawa ekipa. Pegg i Renner do odstrzału, a Baldwin jak zwykle gra Baldwina. Jedynie Rebecca Ferguson wydaje się ciekawym dodatkiem, ale szczerze mówiąc wolałbym, żeby wrócili Maggie Q i Jonathan Rhys Meyers z trójki.

No ale do kina się wybiorę - z szacunku do Tomka ;)

Odpowiedz
W trójce wszystko zagrało. Świetny drugi plan, fajny bad guy, niezły wątek Monaghan, który skutecznie podbijał emocje i znakomite sceny akcji. Dokładnie tych elementów zabrakło w GP, który jest tak bezbolesny, że pół godziny po seansie całość ulotniła mi się z głowy. Do tego stopnia, że dopiero imdb przypomniał mi dzisiaj, że taki Renner w ogóle w nim zagrał.

Odpowiedz
Wow, nie wiedzialem, ze ludzie narzekaja na GP. Mnie sie czwórka bardzo podobala. Po tej czesci dopiero zainteresowalem sie bardziej MI. Z trójki pamietam wlasciwie tylko to, co bylo w zwiastunie, czyli przede wszystkim groźby Hoffmana. Największy minus czwórki to odstrzelenie Josha Hollowaya juz na poczatku.

Na piatke czekam, bo wyglada jak sequel czwórki, a nie trójki. :)

Odpowiedz
ale 4 była sequelem 3...

Odpowiedz
No shit. ;) Chodzi mi o kontynuowanie stylistyki. Piatka poki co wyglada jak czworka. Czworka nie wygladala szczegolnie jak trojka, a trojka jak dwojka. Nie mowiac juz o dwojce i jedynce. :)

Odpowiedz
Pamiętam wywiady z Cruisem w ramach promocji dwójki, gdy mówił, że chce, aby każda część miała innego reżysera, dzięki czemu każdy następny film wyróżniałby się na tle poprzedniego. I rzeczywiście, jedynka to czysty De Palma, dwójka to John Woo pełną gębą, a i trójka przypomina serialowy "Alias" Abramsa. Brad Bird zamienił M:I w kreskówkę, więc trochę szkoda, że McQuarrie, twórca zdecydowanie bardziej stonowany i poważniejszy, kontynuuje stylistykę poprzednika. Może przynajmniej nie pójdzie w takie przerysowanie scen akcji, jak Bird. Ale już sądząc po trailerze widać, że będzie więcej typowego kina akcji, które nie przeczy prawom fizyki (a przynajmnie nie aż tak).

Odpowiedz
(24-03-2015, 00:54)Crov napisał(a): No shit. ;)

ale serio ;)

jedynka i dwójka to dwie kompletnie inne bajki, żadna mi do końca nie leżała, chociaż z dwojga złego wolę Woo. Ale trójka i 4 idealnie wskakują na swoje miejsce i wg mnie mimo jakichś tam naturalnych i pożądanych różnic tworzą bardzo spójną całość i piątka wygląda jak kolejny element tej układanki. Rozumiem, że można preferować 3 nad 4 albo odwrotnie, ale lubić 4 i nie lubić 3? To jak lubić ostatnią krucjatę i nie lubić poszukiwaczy zaginionej arki ;)

Odpowiedz
Trójka nie miała jakichś wybijających się na papierze atrakcji, ale jako film wydawał mi się bardziej soczysty niż czwórka, bardziej wyrównany i podchodził lepiej za drugim razem. No i do tego Cruise w tej części był jakoś bardziej zaangażowany, emocjonalny, mający lepsze sceny. W czwórce, to był w sumie typowy akcyjniakowy bohater napędzający akcję, ale jakoś taki nieobecny mi się wydał Hunt w tym filmie.

"There's a G36 in the trunk!"

"I know! I know!"

Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
I to bylo fajne:

I dobry kawalek Eminema w zwiastunie.

Odpowiedz
(24-03-2015, 01:17)Proteus napisał(a): Trójka nie miała jakichś wybijających się na papierze atrakcji, ale jako film wydawał mi się bardziej soczysty niż czwórka, bardziej wyrównany i podchodził lepiej za drugim razem.

Bo trójka miała lepszy czarny charakter niż czwórka. To dlatego Cruise/Hunt był bardziej zaangażowany, a i film miał więcej napięcia. Niestety, trailer piątki sugeruje, że przeciwnik będzie zbiorowy, więc podejrzewam, że nie ma co liczyć na drugiego Owena Daviana. Chyba, że chcą nas zaskoczyć, jak w jedynce.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon