Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
AdiPio napisał(a):Chyba wiem w czym problem. Jesli w ciagu 5-10 minut nic nie klikniemy na forum zostajemy wylogowani.
Wrrrrong! To nie ma nic do rzeczy. Chyba po to zaznaczam ptaszka podczas logowania żeby być zawsze zalogowanym no nie?
11-04-2009, 14:12
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
nie, ale serio - na ofilmie jest naprawdę mega czysto i przejrzyście. wszystko ładnie oddzielone od siebie, czytelne, nawet gdybym wstał w środku nocy z chęcią napisania posta, to bym trafił bez problemu w odpowiedni dział i topic.
przede wszystkim u nich jest JAŚNIEJ i mają wyraźnie oddzielone kolorystycznie (inny odcień) poszczególne rubryki.
11-04-2009, 14:15
Nowy
Liczba postów: 134
Liczba wątków: 8
To moze nie zaznaczaj tego "ptaszka". Ja nie zaznaczylem i jest wszystko dobrze. Jeszce mnie nie wylogowalo.
11-04-2009, 14:17
Ambasador białej rasy
właśnie sobie przeczytałem post wprowadzający:
Des napisał(a):Jest jeden domyślny styl kaemefowy i basta. To ma wyglądać tak, jak wyglądać powinno.
i to jest kurna wielki błąd, bo to nie powinno tak wyglądać. ultra ciemny fiolet po bokach i czerń pośrodku.
11-04-2009, 14:22
Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
Green Eyes napisał(a):[wybacz, zwracam honor - miales racje :) ]
chciałem to tylko podkreślić :) ktoś ma jeszcze jakieś pytania? :)
a propos wylogowywania - na początku też mnie wyrzucało, ale po którymś z kolei zalogowaniu i zaznaczeniu ptaszka "zapamiętaj" w końcu przestało.
Aktualnie rządzi: ja
11-04-2009, 14:23
Nowy
Liczba postów: 155
Liczba wątków: 0
kupa z sikiem ... masakra , teraz forum mam na pół szerokości ekranu , a do tego te kijowe kolory :( ... nie można by wrócić do starych barw ? ..
11-04-2009, 14:24
Stały bywalec
Liczba postów: 3,484
Liczba wątków: 39
Mi się wszystko podoba, forum przejrzyste i nie wylogowuje mnie. Tylko że preferencji nie zapisuje.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.
11-04-2009, 14:26
McMillan Man
Liczba postów: 6,532
Liczba wątków: 51
Szczerze mówiąc też mnie martwią paski po bokach - jak dla mnie forum rozciągnięte na całą szerokość rządzi :)
PS - Tęsknie za skórą Mission Impossible - tam wszystko było przejrzyste.
11-04-2009, 14:26
Lord Snow
Liczba postów: 2,983
ma ktoś latarkę?
Nie mam problemu z odczytanie tekstu, ale kurde, zróbcie cos, żeby te posty się nie zlewały w jeden, bo tak to tylko po avatarach można się połapac, gdzie zaczyna się następny.
Życze miłej zabawy, inne forum na którym działam tez właśnie zmienia silnik (ale nie z gównianego na kiepski [ :P ], tlyko z IPB na vBulletin [nie wiem na jaką cholerę...]), i piekny bajzel. Mam nadzieje, ze tutaj zmiana przebiegnie sprawniej.
11-04-2009, 14:28
Nowy
Liczba postów: 3,416
wujo444 napisał(a):zróbcie cos, żeby te posty się nie zlewały w jeden, bo tak to tylko po avatarach można się połapac, gdzie zaczyna się następny.
A to nie macie tak, że między postami najpierw jest sygnaturka, potem przyciski kontaktu z użytkownikiem, a potem data następnego posta i przyciski cytowania?
11-04-2009, 14:31
Banned
Po głębszym zastanowieniu stwierdzam że ta skórka jest jednak stanowczo za ciemna. 80% rozjaśnienie monitora tutaj się sprawdza, ale wszędzie teraz jest tak jasno że mnie oczy bolą.
Kurde no, nawet forum Batmana jest jaśniejsze i bardziej czytelne! http://www.forum.batcave.098.pl/index.php
Negrin napisał(a):A to nie macie tak, że między postami najpierw jest sygnaturka, potem przyciski kontaktu z użytkownikiem, a potem data następnego posta i przyciski cytowania?
Mamy ale co z tego skoro w tle jest smoła?
11-04-2009, 14:32
Ambasador białej rasy
mamy - ale zamiast naturalnego przejścia z posta w post sa te cholerne znaczki, napisy i sygnaturki. nie ma graficznego separatora.
11-04-2009, 14:32
McMillan Man
Wie ktoś co poradzić na brak automatycznego logowania? Zaznaczyłem opcję, włączam KMF z zakładek - i nic, muszę się ręcznie logować.
11-04-2009, 14:35
Banned
U mnie się na razie naprawiło - gdy wchodzę z zakładki jestem zalogowany.
11-04-2009, 14:36
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Mierzwiak napisał(a):Po głębszym zastanowieniu stwierdzam że ta skórka jest jednak stanowczo za ciemna.
Potrzebowales kilku godzin doglebnej analizy zeby dojsc do tego jakze odkrywczego wniosku? :)
11-04-2009, 14:37
Banned
Od tamtej pory nie wychodziłem w ogóle z forum, poza siedzeniem przy kompie robię jeszcze kilka innych rzeczy jednocześnie :)
11-04-2009, 14:38
Ambasador białej rasy
no i na cholere pod oknem szybkiej odpowiedzi w lewym dolnym rogu ramki widnieje żółty ryj przewracający oczami? mega mnie to wkurza:) zbędny szczegół, a kolorystyka forum sprawia, że takie bzdety tylko chętniej wyłażą na wierzch.
11-04-2009, 14:40
Blade Runner
Liczba postów: 602
Liczba wątków: 0
Snuffer napisał(a):Wie ktoś co poradzić na brak automatycznego logowania? Zaznaczyłem opcję, włączam KMF z zakładek - i nic, muszę się ręcznie logować.
To na razie najbardziej wkurzające - że praktycznie przy każdym włączeniu forum trzeba się logować.
Sam wygląd forum nie jest taki zły, tylko rzeczywiście przydały by się jakieś separatory między postami.
Może dało by się zrobić tak, żeby tam gdzie przy każdym poście są ikonki "PW" "Profil" itp. był na przykład jakiś fioletowy pasek (żeby pozostało w barwach KMF-u)?
Może to poprawiło by czytelność i pozwoliło łatwiej odróżnić jeden post od drugiego.
11-04-2009, 14:40
McMillan Man
Bardzo dobry pomysł! Najlepiej pasek tego koloru co jest bo bokach. (Argh, to mnie dopiero irytuje! :) Te boki, te boki!)
11-04-2009, 14:43
Stały bywalec
Liczba postów: 1,440
Liczba wątków: 4
Jeśli mozna - jestem pod wrażeniem i na tak. Forum ma bardziej poważny wygląd (avatary ładnie korespondują z tłem), zaryzykowałabym nawet - "bardziej elegancki". I tylko życzyć, aby z wyglądem szła w parze treść, poziom i kultura. :)
11-04-2009, 14:44
|