Na co do kina w 2024/ Najbardziej oczekiwane premiery roku 2024
No i dobra misiaczki. Mamy pierwszy zwiastun "Furiosy", wkraczamy w grudzień,  zaraz święta, potem koniec roku i cyk 2024. Można więc robić plany. Choć filmowo następny rok chyba nie zapowiada się tak szałowo.
Ale wyjdzie w praniu.

Macie listę pomocniczną.  Wszystkich pozycji, zwłaszcza tych niszowych, na pewno nie ma. Zawsze daje wg. premiery hAmerykańskiej (lub innej zagranicznej), stąd pewnych filmów, które wyjdą u nas dopiero w 2024,  nie ma. Tarantino + Kosinski z Formułą 1 bez szans na premierę w przyszłym roku, więc też brak.

Jeżeli chodzi o wizyty w kinie to na razie przewiduje tylko 2, no może 3. Ale ten Beetlejucie bardzo niepewny.

FURIOSA - A MAD MAX SAGA

JOKER FOLIE A DEUX

BEETLEJUICE 2

Z rzeczy na które czekam, ale niekoniecznie wybiorę się do kina to:

Deadpool 3

Gladiator II

Inside Out 2

Kingdom of the Planet of the Apes

Nosferatu

Paddington in Peru

+ te streamingowe pozycje do obejrzenia (pierwsza może trafi do kin, nie pamiętam):

Alien: Romulus - HULU

Beverly Hills Cop: Axel Foley - Netflix

Havoc- Netflix

Rebel Moon Part II – Netflix

Road House - Amazon
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Deadpool 3, Beetlejuice i Alien (o ile będzie w kinach) to rzeczy które mają największe szanse na seans kinowy. Ale na nic jakoś specjalnie nie czekam.

Zapowiada się raczej marny rok.

Odpowiedz
Diuna, Nosferatu, Joker, Mickey7, AND i w sumie tyle na razie.

Odpowiedz
- Madame Web bo kino klasy B wzbudza we mnie ostatnio nostalgię.
- Kung Fu Panda 4, choć przyznam, że trójka mi się średnio podobała, może zmienię zdanie jak sobie powtórzę.
- Godzilla x Kong: The New Empire, ale to tak obejrzeć i zapomnieć.
- Furiosa: A Mad Max Saga, chcę obejrzeć, ale Sid mnie zniechęca.
- Kingdom of the Planet of the Apes, jednakże przyznam, że nie uśmiecha mi się oglądać tego z Ciri Botox z Wieślixa w roli głównej, nie trawię jej.
- Twisters, choć bez Paxtona to nie to samo...
- Deadpool 3, ostatnio czytałem, że Dafnee Keen powróci jako X-23, ten film zapowiada się na taki bardziej ogarnięty No Way Home.
- Alien: Romulus, mam nadzieję, że Fede przypomniał sobie czasy Evil Dead 2013.
- Kraven The Hunter, tak jak Madame Web.
- Beetlejuice 2, choć Burton od jednego z moich najbardziej ulubionych reżyserów stał się jednym z najbardziej irytujących, oglądając jego niektóre wywiady nie da się nie odnieść wrażenia, że ego go przerosło co jest ironiczne biorąc pod uwagę, że jego wszystkie ostatnie filmy to były ścierwa, ale teraz po serialu z Wednesday znowu jest na fali, chyba, że Beetlejuice flopnie, a jest duża szansa, bo Ortega to nie jest kinowym wabikiem, a pierwsza część ma wąskie grono fanów.
Joker: Folie a Deux, gdzie zwiastun?
Smile 2, bo pierwsza część miała vibe w stylu The Ring i The Grudge który poprawia mi nastrój.
No i nowy film Peele'a też obejrzę, żeby się wkurwić.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Gdy myślałeś, że ostatni rok był chujowy... Boże co za bida - znowu stos remaków i sequeli po latach, na które nie wiem kto czeka.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Kino zdechło Już dawno. Tylko niektórzy nie zauważyli. A tamtymczasem.
Rok 1994 - jakiś kosmos jakości

True Lies
Frankenstein
Speed
The Crow
Quiz Show
Forrest Gump
The Shawshank Redemption
The Hudsucker Proxy
Ed Wood
The Lion King
Léon: The Professional
Clerks
Interview with the Vampire
Dumb and Dumber
Ace Ventura: Pet Detective
The Mask
Natural Born Killers
Three Colors: White
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(02-12-2023, 00:38)Mefisto napisał(a): Boże co za bida - znowu stos remaków i sequeli po latach, na które nie wiem kto czeka.

Za to w 2025 dostaniesz... co najmniej 7 filmów superbohaterskich

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
I ciekawe ile z nich wywali się na ryj, jak znaczna większość tegorocznych.

Dobrze, że chociaż w 2024 będzie chwila wytchnienia od tego przelewającego się szamba.

Odpowiedz
Ależ byłoby zabawnie jakby kilka pod rząd j***** w tym BO. :D

Nawet taki Feige mógłby tego swojego stołka, po czymś takim, już nie utrzymać. 

Odpowiedz
Z tej listy to może pójdę na trzeciego Paddingtona, bo jest szansa na utrzymanie wysokiego poziomu duologii oraz na i na Godzilla x Kong: The New Empire. Megalopolis też może rzucę okiem. A reszta to rzeczywiście nic interesującego i większość to rimejki i sequele po latach (Beetlejuice 2 nie wyjdzie dobrze - wspomnicie moje słowa). I pewnie znowu jak w ostatnich latach to ja będę nadrabiał starsze tytuły.

Odpowiedz
W sumie jestem ciekawy tylko:

Beverly Hills Cop: Axel Foley
Deadpool 3
Kingdom of the Planet of the Apes*
Kung Fu Panda 4
Megalopolis
Return to Silent Hill

* Ale pewnie ciekawość przy większości wyparuje po zwiastunach.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(02-12-2023, 20:56)zombie001 napisał(a): Za to w 2025 dostaniesz... co najmniej 7 filmów superbohaterskich

Jebie mię to - jak dla mnie całe współczesne kino komercyjne spoza Azji mogłoby w ogóle spłonąć, a i tak do śmierci mam co oglądać. :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Return to Silent Hill! Zupełnie zapomniałem, że ten film wychodzi w 2024.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Pewniaki:
Dune: Part Two - bo zakończenie jedynki pozostawiło niedosyt a Villeneuve musi spełnić swoją obietnicę
Furiosa - bo uwielbiam Fury Road i już nie mogę się doczekać powrotu do tego świata
Nosferatu - bo Eggers to obecnie jeden z najciekawszych twórców kina gatunkowego i jestem ciekaw co ma do powiedzenia w temacie

Maybe?
Deadpool 3 - uwielbiam Deadpoola, jednak jako że obecnie MSheU oglądam już wybiórczo to moje zainteresowanie zależy od tego w jakim stopniu będzie to jego część a w jakim starego FoX-Verse :P
Alien: Romulus - kocham oryginalną kwadrylogię a umiejscowienie akcji na timeline'ie serii daje jakąś nadzieję na powrót do korzeni
Beatlejuice 2 - jeśli teraz Burton się nie odkupi to już nie zrobi tego nigdy!

To na razie tyle jeśli chodzi o kino (wciąż nie wiem co z Beyond the Spider-Verse :P) + na pewno dojdzie jeszcze coś co wybierze moja dziewczyna ;)

Odpowiedz
(07-12-2023, 08:49)kordian_slowackiego napisał(a): Beatlejuice 2 - jeśli teraz Burton się nie odkupi to już nie zrobi tego nigdy!
Mam złą wiadomość dla ciebie: szanse na odkupienie się Burtona minęły ładnych parę lat temu, więc już można stwierdzić, że do formy nie wróci nigdy. Chyba, że jesteś niepoprawnym optymistą, to możesz równie dobrze wierzyć, że Tim odkupi się w 2028, gdy do kin będzie wchodzić Edward Nożycoręki 2 albo w 2030, gdy zakończą się prace na planie Ed Wooda 2.

Odpowiedz
No słabo to wygląda. Wcześniej myślałem, że chociaż na Godzillę i Konga się przejdę, ale zwiastun wybił mi to z głowy. Poprzedni film był spoko niezobowiązującą rozrywką, ale tutaj już za mocno wieje tandetą, przeciwnik totalnie nieciekawy, Godzilla nagle na różowo i znowu w cieniu Konga, i na dokładkę ten koszmarny fryz Rebecci Hall... błe. Z innych rzeczy to na trzeciego Deadpoola w normalnych warunkach bym się wybrał, ale teraz, jak ma stać się częścią MCU, to jakoś mi się już nie chce. Zwłaszcza, że zapowiada się, że film będzie głównie pretekstem do parady różnych cameo z innych filmów, a ja już naprawdę rzygam takim podejściem do kina.

Tak więc w 2024 zapowiada mi się zero wizyt w kinie. W 2023 było dość słabo, ale trafiły się dwie wizyty ("Kot w butach" oraz "Dungeons & Dragons"). W przyszłym roku nie ma co liczyć nawet na to.

Odpowiedz
@simek:
Tak wiem że Burton od dawna już nie trzyma formy jednak tym razem pierwszy raz od wielu lat powraca do IP które sam zapoczątkował i swego czasu przyniosło mu rozgłos a zwykle sequele po latach kręcone przez twórców oryginału bywają udane (ostatnio Cameron i jego Avatar 2) choć równie dobrze dla Tima może to być artystyczne samobójstwo. Niby człowiek wiedział ale się łudził, wybacz! Nieniej nawet jeśli będzie gniot to i tak bym obejrzał choćby dla obsady z Keatonem na czele ;)

Odpowiedz
Przecież "Avatar 2" to nie jest "sequel po latach".

Odpowiedz
Czy ja wiem? 13 lat między filmami. Pewnie pijesz do tego, że on był dość szybko zaplanowany, więc powstawać zaczął bezpośrednio po pierwszej części, ale koniec końców pojawił jednak "po latach"
.

Odpowiedz
Właśnie. Był planowany od razu a nie po 10, 20 czy 30 latach.
Swoją drogą, wlasnie oglądam sequel filmu z 1968 nakręcony po 30 latach.
Czyli "legacy sequel" zanim to stało się modne ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon