Pacific Rim (2013-2018)
Niestety pewnie doczekamy się momentu w którym i Pacific Rim będzie wychodził z lodówki. Niestety.

Odpowiedz
Jaka kampania? Gdyby nie to forum to pojęcia bym nie miała o tym projekcie.

Odpowiedz
Ja też nie wiem o jakich materiałach mowa. Jeśli były linkowane w tym temacie, to musiały mi zwyczajnie umknąć.

Natomiast blueprinty to raczej po prostu obrazki promocyjne nakręcające hype i tyle.

(20-03-2013, 00:27)Craven napisał(a): 5/10 nie warto. Głupi finał, aktorstwo obsysa, CGI wali po gałach.
Nie zakrztuś się jadem ;)

Odpowiedz
Spoko :) bawię się dobrze.

A gdyby nie to forum, nie wiedziałbym o 99% viralowych kampanii.

Odpowiedz
Gdyby nie to forum to nie wiedziałbym ile kontrowersji może wywołać szminka Catwoman ;)

Chociaż z drugiej strony nie wiem czy bym się na "Dredda" do kina wybrał, gdyby nie to forum? To na plus.

A co do kampanii jest OK. Trailery nie zdradzają całej fabuły, a kampania viralowa? Od tego mam forum :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Dobrze - ty masz forum. Niestety jak tak dalej będą tę kampanię prowadzić, to sporo osób nawet nie dowie się o tym filmie, zarobi on mało i w rezultacie nie powstanie sequel. Dotarło? :)

Odpowiedz
Mam wrażenie, że zainteresowanie w internecie mocno spadło po pierwszym zwiastunie a to niedobry znak. Oczywiście nie mam międzynarodowego miernika zainteresowań internauty ale chyba wcześniej koncepcja dużo mocniej rozpalała umysły nerdów.

Odpowiedz
@Albertino - Miesiąc-dwa intensywnej kampanii wystarczy by zbudować świadomość a nie obrzydzić widowni dany film. Chyba niektórzy przyzwyczaili się do tych niekończących się kampanii, gdzie spoty i plakaty wyłażą na nas na każdym końcu i niewiele z filmu nie zostało w jakiejś formie przedstawione.

@Szaman - Dzięki za gdybologię.
http://www.google.com/trends/explore?hl=en#q=pacific%20rim
Pik (33) w lipcu 2012 - Sand Diego Comic-Con. Zamknięty pokaz trailera i panel.
Pik (100) w grudni 2012 - trailer.
Poza tymi pikami zainteresowanie wyraźnie rośnie.

Odpowiedz
Swoją gdybologię lubię opierać na zestawieniach z tej strony (po lewej)
http://www.boxoffice.com/
Są to wiarygodne mierniki aktualnego zainteresowania. Poza tym zwiastun nie ustabilizował zainteresowania na wysokim poziomie. Zresztą każdy może mieć własną analizę sytuacji i nie ma co kruszyć o to kopii.

Odpowiedz
(20-03-2013, 19:48)Albertino napisał(a): Dobrze - ty masz forum. Niestety jak tak dalej będą tę kampanię prowadzić, to sporo osób nawet nie dowie się o tym filmie, zarobi on mało i w rezultacie nie powstanie sequel. Dotarło? :)

Rety, czuję się teraz tak strasznie egoistycznie. Co zrobić, aby i inni mieli dostęp do forum? ;)

A na serio to akurat w klapę finansową tutaj nie wierzę.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ja też nie, zbyt mocno poprą go rynki azjatyckie ale wątpię czy film przekroczy w USA 200 mln$ co wyglądałoby godnie przy jego spodziewanym budżecie.

Odpowiedz
Jeszcze jeden nieistniejący obrazek z kampanii, której nie ma ;)

[Obrazek: 531585_488070987925870_193644730_n.jpg]
We will rebuild the city around its bones.

Odpowiedz
Świetne!
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nie wiem czy to nie w tej czaszce będzie świątynia czy coś takiego z concept arta z przed jakigoś czasu...

Odpowiedz
No raczej nie. Na poprzednim gdzie była świątynia zdecydowanie czaszka miała inny kształt.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
No, no, muszę przyznać że ostatnie materiały nastawiają mnie wobec tego filmu coraz bardziej pozytywnie. Wydaje się, że del Toro stworzył świat z rozbudowaną mitologią, a film będzie czymś więcej niż efekciarską napierdalanką. Wydaje się, że będzie miał duszę.

Odpowiedz
Mam traktować ten obrazek jako spoiler pokazujący odbudowę świata już po akcji filmu?

Odpowiedz
Mierzwiak, raczej nie. Ataki Kaiju przed rozpoczęciem akcji filmu już były. Także to raczej kard z wprowadzenia do fabuły.

Odpowiedz
(21-03-2013, 08:49)military napisał(a): No, no, muszę przyznać że ostatnie materiały nastawiają mnie wobec tego filmu coraz bardziej pozytywnie. Wydaje się, że del Toro stworzył świat z rozbudowaną mitologią, a film będzie czymś więcej niż efekciarską napierdalanką. Wydaje się, że będzie miał duszę.

Nooo to raczej programowo ma być film o tym jak się napierdalają roboty z potworami. Ale może mieć duszę małego dzieciaka. I nic w tym złego.

Zobaczymy jak będzie z rozbudowanym światem. Del toro raczej zawsze ma dość konkretną wizję, tu jest nią świat wykończony wieloletnią wojną z najeźdźcami z innego wymiaru.

Odpowiedz
(21-03-2013, 00:50)Craven napisał(a): [Obrazek: 531585_488070987925870_193644730_n.jpg]

Kurde, w pierwszym promo które wypłynęło do sieci przed trailerem, reporter mówił coś w rodzaju at least 300ft potworach, więc myślałem, że Del Toro przesadził ze swoim gadaniem, że w jego filmie stwory będą większe od tego z Cloverfield i Godzilli (tym bardziej, że maszyny ludzi mają po niespełna 90 metrów wysokości). Po tym zdjęciu jestem jednak skłonny uwierzyć, że w tym roku zobaczę w kinie coś na prawdę gigantycznego (ciekawe tylko czy zrobi to na mnie tak dobre wrażenie jak oglądany po raz dwudziesty Park Jurajski w 3D).

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon