Pacific Rim (2013-2018)
Plastikowy zwiastun mnie zniechęcił, z kolei ta foto kampania zachęca - jest klimat, nie ma za to ton plastiku. Obejrzeć pewnie obejrzę, w końcu nie co dzień lecą w kinach porządnie skręcone monster movies, pytanie tylko, ile tego klimatu i w miarę realistycznego podejścia uda się przemycić panu Del Toro do gotowego filmu o świecących się jak psu jajca robocikach bijących się z potworami, które na zwiastunie wypadły mało przekonująco, by nie powiedzieć słabo.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(21-03-2013, 19:53)Juby napisał(a): (ciekawe tylko czy zrobi to na mnie tak dobre wrażenie jak oglądany po raz dwudziesty Park Jurajski w 3D).

Nie wierzę, że Del Toro odstawiłby fuszerkę. Jeżeli chodzi o FX to spodziewam się po Pacific Rim, że w 2013 roku będzie tym czym w 1993 roku był Park Jurajski.

Odpowiedz
Nie będzie. Tak samo jak żaden film jeszcze przez długie, długie lata.

Odpowiedz
Nie chodzi mi tylko o efekty. Gdyby CGI z Parku Jurajskiego się dzisiaj postarzało i wyglądało jak gówno przy tegorocznych blockbusterach (oczywiście to nie prawda, T-Rex jest niedoścignionym wzorem, któremu nic nie dorówna) to i tak jego wyjście i cała z nim sekwencja w nocy są MEGAMOCARNE. Już nie mogę się doczekać aby po raz pierwszy go zobaczyć na dużym ekranie i usłyszeć na kinowych głośnikach jego wycie. Ciekawe czy w Pacific Rim znajdzie się choć jedna, chociaż w 10% tak mocarna scena.

Odpowiedz
Nie oczekuję emocji, które mi towarzyszyły w kinie w 1993. Ale liczę na te, które mi towarzyszyły przy oglądaniu Daimosa na Polonii, albo przy Robot Jox na VHSie.

Odpowiedz
Ja oczekuję, że będzie to najbardziej efekciarski spektakl (a zarazem seans w IMAXie) od czasu TF3, z tą drobną różnicą, że zobaczę - co najmniej - dobre kino rozrywkowe, a nie tylko świetne efekty.

Odpowiedz
Ja to samo, z tym, że oczekuję czegoś więcej niż to zobaczyłem podczas seansu TF3. Na szczęście Del Toro to osoba, która powinna zapewnić mi to czego oczekuję.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
[Obrazek: pacificrimkaijupoop3211.jpg]

Oby film nie okazał się być równie wielką kupą gówna ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Odpowiedz
(22-03-2013, 06:28)slepy51 napisał(a): OBRAZEK

Oby film nie okazał się być równie wielką kupą gówna ;)
Zajebiste!

Czy jakikolwiek film (przytoczonego przez Cravena JP z oczywistych względów nie liczę) o potworach-gigantach podjął w ogóle kwestię wydalin tych stworzeń?

Odpowiedz
(22-03-2013, 17:21)Mierzwiak napisał(a): Czy jakikolwiek film (przytoczonego przez Cravena JP z oczywistych względów nie liczę) o potworach-gigantach podjął w ogóle kwestię wydalin tych stworzeń?

Chyba Jaskiniowcy... :/

Odpowiedz
Podoba mi się ta nieistniejąca kampania.

Czy podane jest oficjalnie ile trwa ta cała wojna z Kaiju? I czy "Kaiju" coś specjalnego oznacza?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
To jest tak - w pierwszym trailerze mieliśmy zdjęcie dziewczynki na zdewastowanej ulicy (+2 samoloty) - to jest jak rozumiem początek wojny i ona jest lasią która z Synem Anarchii będzie kierować robotem w "teraźniejszości" filmowej. Trudno się po japonkach pokapować ile ma lat to małe i to "duże", ale co najmniej dekada musiała minąć. Del Toro mówił o tym, że akcja jest pod koniec wojny, którą ludzkość przegrywa.

Odpowiedz
Kolejne bardzo pozytywne reakcje po pokazach testowych
http://www.comicbookmovie.com/fansites/nailbiter111/news/?a=76309

Odpowiedz
Trailer odstaje bardzo od promo-fotek dołączanych tutaj. One są takie... zajebiście realistyczne!
loading podpis...

Odpowiedz
(23-03-2013, 15:55)Lawrence napisał(a): I czy "Kaiju" coś specjalnego oznacza?

"Kaiju" to po japońskiemu "monstrum", "bestia", "potwór", "NFZ".

Odpowiedz
"Kaiju" określa się też wszelkie japońskie monster-movie - "Godzilla", "Rodan" etc (Daikaiju - Giant monster movies).

Swoją drogą "Godzilla" Edwardsa miał być o inwazji potworów, ale w trakcie uznano, żeby projekt podzielić na dwa - jeden na jaszczura, drugi na Pacific Rim.

Odpowiedz
[Obrazek: 301321_489831421083160_164850505_n.jpg]

Odpowiedz
[Obrazek: alistny-ryan-uglycry.gif]

Przepraszam, ale żadne słowa nie są w stanie tego oddać.

Odpowiedz
Wiemy, wiemy... To najgorszy plakat w 100-letniej historii kinematografii :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon