Pacific Rim (2013-2018)
Słuchaj w czasach gdzie buduje się wielkie roboty sterowane myślami, chyba nie problem zbudować Chinooka potrafiącego udźwignąć 10 razy więcej od standardowego.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Jeśli w tych czasach potrafimy naginać prawa fizyki to jasne, że to żaden problem ;).
Wiesz, ja wszystko rozumiem, ale taki helikopter musiałby wyglądać trochę inaczej. Pomijając czym to by miało być napędzane i z jakich materiałów wykonane, to nadal to lata w ziemskiej atmosferze i do takiego ciągu wymagałoby sporo, oj sporo większego wirnika, bo szybsza praca wirnika nic by nie dała...

Swoją drogą, mi to wcale nie przeszkadza. Przecież niedorzeczności w samych robotach jest dużo więcej. Taki mi się tylko mały geek alert włączył...

Odpowiedz
Najlżejszy - Chińczyk 1722 tony, najcięższy - Rusek 2412 ton.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):Innymi słowy: kompletnie cię nie interesuje czy będzie miał kontynuacje, czy też nie.

Dokładnie. Co mi po kontynuacji, skoro już pierwszy film może okazać się ładny, ale słaby? Jeśli będzie super, to tym bardziej - jak pokazuje historia, tych dobrych sequeli raczej dużo nie było, wiekszość klepano na szybko, bo film "zarobił", jak to w biznesie bywa. Wolę jeden dobry film, który nie zarobi, niż kilka przeciętnych lub słabych, które zgarnęły kupę kasy. Oczywiście najlepiej byłoby, gdyby "Pacific Rim" okazał się mega filmem, mega zarobił i powstały kolejne, mega sequele - ale w to to chyba nawet najbardziej niepoprawni optymiści nie wierzą ;)

Poza tym kompletnie się na ten film nie napalam - wcześniej zwisał mi on kompletnie, zaciekawiłem sie dopiero po tej spoko foto kampanii i ostatnim zwiastunie, ale bez przesady - do kina sie pewnie wybiorę, ale cały czas widze tu masę elementów, które moga mi się nie podobać. Dalej bardziej interesuje mnie to, co Edwards zrobi z "Godzillą".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(02-05-2013, 11:28)Craven napisał(a): Najlżejszy - Chińczyk 1722 tony, najcięższy - Rusek 2412 ton.

Widzę, że wskoczyłeś na wyższy poziom nerdyzmu ;)

@sleepy51 Godzilla bardziej interesująca od Pacific Rim. Nie uwłaczając Królowi Potworów, ale mniej więcej możemy sobie wyobrazić jak potwór będzie wyglądać i o czym będzie film. A tutaj mamy wiele potworów i do tego o bardzo wymyślnych designach i ogólnie rozmach zdaje się być jeszcze większy.
Ale OK OK, dla każdego co woli.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Czy mi się wydaje, czy w trailerze widzimy zupełnie nowego Jaegera?
To ten któremu z piersi wyłaniają się działa.

Odpowiedz
(02-05-2013, 23:19)Danus napisał(a): Czy mi się wydaje, czy w trailerze widzimy zupełnie nowego Jaegera?
To ten któremu z piersi wyłaniają się działa.

Raczej nie.

[Obrazek: 157090_491102397622729_943584494_n.jpg]

Odpowiedz
Lawrence napisał(a):Godzilla bardziej interesująca od Pacific Rim. Nie uwłaczając Królowi Potworów, ale mniej więcej możemy sobie wyobrazić jak potwór będzie wyglądać i o czym będzie film. A tutaj mamy wiele potworów i do tego o bardzo wymyślnych designach i ogólnie rozmach zdaje się być jeszcze większy.

I właśnie to skupienie się na jednym, góra dwóch potworach (bo jakiś jeszcze ponoć ma być) i ludzkich bohaterach filmu jest dla mnie milion razy bardziej interesujące niż to nasranie wszystkiego jak u Del Toro - setki potworów, tyle samo robotów, walki co 5 minut... W kinie pewnie będzie się taką napierdalankę pewnie fajnie ogladało, ale wątpie, by coś poza czystym funem z tego po seansie zostało.

Z kolei do "Godzilli" Edwards ma podejść bardziej realistycznie, na zasadzie "co by było, gdyby w istniejącym swiecie naprawdę pojawił się wielki potwór" i cholernie mnie ciekawi, co mu z tego niby realistycznego podejścia wyjdzie. To, że w "Pacific Rim" bedzie wszystkiego więcej nie oznacza od razu, ze będzie ciekawiej czy tym bardziej lepiej.

Aha - słówko odnośnie "wymyślnych dizajnów potworów" - na razie potwory od Del Toro kompletnie mnie nie przekonują - ot, masa polygonów i nic poza tym. Wiem, że zwiastun wiele nie pokazuje, ale póki co nie robia one na mnie absolutnie żadnego wrażenia i pozstawiają raczej obojetnym. Obawiam się, że takie ich nagromadzenie i potraktowanie po łebkach (bo tak pewnie będzie skoro ma być ich DUŻO) może wyjść filmowi tylko i wyłącznie bokiem, choć oczywiście chciałbym się mylić.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Cytat:I właśnie to skupienie się na jednym, góra dwóch potworach (bo jakiś jeszcze ponoć ma być) i ludzkich bohaterach filmu jest dla mnie milion razy bardziej interesujące niż to nasranie wszystkiego jak u Del Toro - setki potworów, tyle samo robotów, walki co 5 minut...
Del Toro właśnie skupia się na ludziach - przynajmniej w scenariuszu, który krąży po sieci.

Odpowiedz
Swoją drogą w pierwszym scenariuszu potworków było względnie mało, sporo czasu było poświęcone na
. Potworki pewnie będą pojawiać się w retrospekcjach, które chyba rozbudowali względem tego, co było w pierwotnym skrypcie. Oby to sensownie powsadzali tak, żeby pokazać rosnącą więź między pilotami Gypsy Danger a będzie dobrze:).
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz
Wiadomo, że scenariusz przeszedł mocne zmiany - Ron Perlman zapowiada się jako zmiana na lepsze. Kosmici zamiast pierwotnej wersji są IMO na gorsze, ale zobaczymy jak to rozwiążą. Generalnie scenariusz jest dobry, świetny worldbuilding (nic dziwnego po "Killing at Carnival Row"), ale było w nim spore pole do popisu przy poprawkach.

Mogę zgodzić się ze slepym, że istotnie póki co z potworami nie ma szału, a po Del Toro spodziewałbym się jednak czadowych pomysłów.

Odpowiedz
Piszecie tak, jakby te potwory nie wiadomo jak nieciekawie wyglądały. Pomijając już fakt, że za wiele ich nie widać, to według prezentuję się OK. Może i po Del Toro można było się spodziewać, czegoś bardziej a la Cthulhu, ale nieciekawie te bestie to się mimo wszystko nie prezentują.

#istandbydaenerys

Odpowiedz
Tzn. było parę niezłych motywów z potworkami,
Ma być z 11 stworków, więc pewnie będą solidnymi zawodnikami (przynajmniej taką mam nadzieję, póki co Tresspaser ma IMO najlepszy design.
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz
Nie wiem, scenariusza nie czytałem i raczej przed obejrzeniem filmu nie mam w zwyczaju robić tego typu rzeczy; potwory tak jak mówię, bez szału. Mam nadzieję, że twórcy mnie czymś pozytywnie zaskoczą w trakcie seansu, bo jak na razie widać nie chcą za bardzo tych stworków w pełnej krasie pokazywać. Oby było jakies pozytywne zaskoczenie.

Btw, banner:

a na nim kolejne dwa potwory, które kompletnie mi sie nie podobają. Ogónie te plakaty i wszelkie grafiki ciulskie, wali toto takim kompem dla dzieci i fotoszopą, że az oczy bolą.

[Obrazek: 86725174.jpg]

Nie piszą nic o sikających robotach dymaczach, jest dobrze ;)

Odpowiedz
No więc mam wielką nadzieję, że na bannerze filmu nie promują "te najlepsze potwory jakie mamy". Na początku w ogóle wyglądało tak, że to roboty będą promować film a potwory będą chowane jak najdłużej. Zobaczymy, byłoby super gdyby najlepsze były trzymane z dala od trailerów.

Odpowiedz
Potwory są cholernie słabe i w ogóle mają cienkie jak barszcz CGI (plastik zone), co jest megadziwne skoro mowa o Del Toro, ale poza tym nie mam zastrzeżeń. Jaegery mi się podobają, imo będzie fajna baja.

Odpowiedz
http://pacificrimmovie.warnerbros.com/downloads/PRM_SUPER_HORIZONTAL_WW_res.jpg

Nie wiem co za debil robił to paskudztwo, ale dzieciaki obserwujące katastrofalną walkę zza siatki jakby patrzyły na mecz baseballowy lokalnej drużyny niszczą system.

Odpowiedz
(03-05-2013, 13:20)Albertino napisał(a): Potwory są cholernie słabe i w ogóle mają cienkie jak barszcz CGI (plastik zone)
[Obrazek: tumblr_m6s5o9bbrC1rrqmow.gif]

Ta jasne, kolejny nadużywający tego sformułowania, bo teraz jest strasznie cool narzekać na CGI, nawet jak jest świetne.

Odpowiedz
Na tym forum ludzie mylą fotki figurek z fotkami żywych aktorek, nie zauważają CGI jak o nim nie wiedzą, jak wiedzą, że jest to każde kolejne CGI jest najgorszym plastikowym gównem w historii... Tu naprawdę można by napisać bota, który przekonująco udawałby kilka co aktywniejszych osób.

Odpowiedz
Ja tam oglądam ten trailer i wierzę w to co się w nim dzieje. Zarówno potwory jak i Jaegery wyglądają jak żywe. Do tego widzę głównie sceny podczas złej pogody, co też na pewno wymagało większej pracy przy efektach. Nie chcę za wcześnie prognozować, ale czyżby wreszcie po latach ILM miało szansę na Oscara?
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon