Pacific Rim (2013-2018)
Spoko, zawsze służę swoją opinią. Ale żeby zbytnio nie podpaść fanom dodam, że Pacific Rim to i tak o wiele lepszy film od Elizjum, czy Iron Mana 3.

Odpowiedz
http://www.pacificrim-movie.net/news/1216
Fuck Yeah!!!
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Pisać se może...

Odpowiedz
<post który nikogo nie obchodzi, mimo to i tak go napiszę>

Wczoraj próbowałem obejrzeć PR i wymiękłem po 55 minutach. Nuuuuda. Niby Del Toro, niby potworki, niby mechy, ale jakieś takie generyczne to wszystko, bez pazura i przypominające typowy taśmowy hollywoodzki blockbuster. Może dzisiaj spróbuję dokończyć...

Odpowiedz
Ja widziałem film w kinie i byłem naprawdę pod wrażeniem efektów i ogólnie całej fabuły. Od samego początku jesteśmy wrzuceni w wydarzenia. Do tego te akcenty rodem z japońskiego anime (np. ta Japonka stojąca pod parasolem przed helikopterem).
Testorin, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Oct 2013.

Odpowiedz
Cytat:byłem naprawdę pod wrażeniem efektów i ogólnie całej fabuły.
O ile pierwsze ma rację bytu, tak drugie już nie. Fabuła jest prosta, zgrabna i sensowna (w miarę), to jednak nie jest aż tak dobra, robić wrażenie. Jest bo jest, to wszystko, na papierze, we wcześniejszej wersji scenariusza, lepiej się prezentowała. I to znacznie lepiej.

Cytat: Do tego te akcenty rodem z japońskiego anime
PR to spełnienie marzeń Del Toro, który uwielbia tego typu filmy o robotach, potworach i innych dziwach. W sieci jest materiał z jego pobytu w Japonii z Rinko, w muzeum poświęconym jakiemuś anime o mechach - ogromny uśmiech, rozbiegane oczka, ekscytacja, szaleństwo i nieskończona radość.

Normalnie aż się chce go przytulić :)

Odpowiedz
A co było we wcześniejszej wersji scenariusza?
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Była nieco poważniejsza, było mniej robotów, wszystko skupiało się bardziej na ludziach, tzn. Raleigh chodził do psychologa, narzeczona jego brata nie mogła się pogodzić ze śmiercią, dziennikarze wpadli na trop gościa który wie co się naprawdę dzieje, poza tym
Nie było Hannibala Chau, naukowcy nie byli takimi śmieszkami, była fenomenalna scena walki jaeger vs kaiju widziana z poziomu ludzi na ulicy uciekających przed potworem i wiele, wiele innych rzeczy.

Odpowiedz
Podeśle mi ktoś ten scenariusz na PW?

Z góry dzięki.

Odpowiedz
Brzmi fajnie, ale niekoniecznie lepiej niż końcowy produkt. Ogólnie poważniejszy ton często sprawia wrażenie lepszości, ale potem w praktyce niekoniecznie musi to się sprawdzić. Ciekawy motyw ze szkodnikami zamiast kolonizacji, ale wielką zaletą pacyfic rim była minimalizacja pierdoletów o traumie i wizytach u psychologa z tym związanych.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Mierzwiak, poszło.

Odpowiedz
o jezu jaki ten film biedny.

podobała mi się w nim chyba tylko scenografia. design robotów ssie pałe , projektowano je chyba pod potrzeby 10 latków z syndromem downa. wygląd bayowskich transformerów już bardziej mnie rajcuje. fabuła kiepska, kijowy scenariusz, kijowy zarys i przedstawienie bohaterów (para debilnych naukowców, ruskie popaprańce). nie czuć zagrożenia faktem że ziemię atakują wielkie stwory (odwołujemy apokalipsę - jaką kurwa apokalipse? żółtki zbierają flaki potworów, koleś szuka swoich butów, gdzie ta apokalipsa?).

jeszcze motyw walki z potworami - ktoś mi wytłumaczy na chuj oni się z nimi biją?

druga sprawa: budowa ściany. kto to wymyślił?

trzecia sprawa: po co ci piloci strzelali do potwora z flare guna??? chcieli go jeszcze bardziej wkurwić?

Odpowiedz
Też mnie zastanawia, gdzie ta niby apokalipsa w "Pacific Rim", bo w filmie kompletnie jej nie widać. Ot, wyłażą se co jakiś czas potworki i łażą to tu, to tam i tyle. Jakiś rozwalony most, jakieś zanieczyszczenie w wodzie i to tyle. Mozna się tylko domyślać, że coś jeszcze zburzyły, ale jak mówię - domyślać, bo Del Toro kompletnie tego nie pokazuje. Nie czuć zagrożenia, klimat ogólnie taki letni, no fajna zabawa ogólnie - wiem, że tak niby miało być, ale średnio to pasuje do tego co gadają w filmie.

vast napisał(a):trzecia sprawa: po co ci piloci strzelali do potwora z flare guna??? chcieli go jeszcze bardziej wkurwić?

Strzelam (hehe), że chcieli go oślepić, a że miał ze sześć oczek to go tylko podkurwili.

vast napisał(a):druga sprawa: budowa ściany. kto to wymyślił?

W filmie - debile, którzy rządzą światem; poza filmem - Del Toro, pewnie po to, żeby pokazać, że światem rządzą debile ;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(19-10-2013, 17:47)vast napisał(a): jeszcze motyw walki z potworami - ktoś mi wytłumaczy na kurcze pieczone oni się z nimi biją?

Ano biją. Dla kogoś kto spojrzy na film obiektywnie to facepalm w czystej postaci, ale dla obrońców krzyża tj. filmu... Cóż, tak być musi, bo... bo inaczej się podobno nie da, sick:(

Odpowiedz
O powoli mija hype i dostrzegane są ewidentne wady tego filmu. W sumie już o nim zapomniałem od wizyty w kinie. Ładne obrazki i potworna bieda fabularna. Generał Daimos był w pizdu lepszy i bardziej satysfakcjonujący.

Odpowiedz
(19-10-2013, 19:01)Gemini napisał(a):
(19-10-2013, 17:47)vast napisał(a): jeszcze motyw walki z potworami - ktoś mi wytłumaczy na kurcze pieczone oni się z nimi biją?

Ano biją. Dla kogoś kto spojrzy na film obiektywnie to facepalm w czystej postaci, ale dla obrońców krzyża tj. filmu... Cóż, tak być musi, bo... bo inaczej się podobno nie da, sick:(
Tak to jest, jak się ogląda film bez dźwięku, bez obrazu i bez napisów i za wszelką cenę chce się przypieprzyć do filmu. Jest powiedziane wprost na samym początku, że metody konwencjonalne nie mają żadnego sensu, nie sprawdzają się i powodują więcej szkód niż pożytku. Ale kto by tam uważał na filmie...

Odpowiedz
Jak się ogląda film dupą, to wtedy mamy takie kwiatki i bezsensowne posty.

Odpowiedz
raven, nikt mnie nie przekona, że walka wręcz może być bardziej skuteczna od użycia pocisku, bazooki, moździerza czy jakiejkolwiek bombki (nawet niekoniecznie atomowej). To jest po prostu niemożliwe. Prawa fizyki temu przeczą.
Gdyby te w/w metody były nieskuteczne to - tak na chłopski rozum - zapasy i użycie składanego miecza, które oglądamy w filmie byłyby lepsze?

Odpowiedz
Cytat: nikt mnie nie przekona

Jeśli będziesz tak jak dotąd uporczywie ignorował wszelkie wyjaśnienia to na pewno.

Odpowiedz
(19-10-2013, 19:28)Gemini napisał(a): To jest po prostu niemożliwe. Prawa fizyki temu przeczą.
Właśnie stwierdziłeś, ze wszystkie filmy S-F nie mają prawa bytu i nie powinno się kręcić filmów. Gratuluję, wygrałeś loda w rożku!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon