Stały bywalec
Liczba postów: 824
Liczba wątków: 5
Wyjaśnienie już dostałem od Danusa:
Cytat: Po raz kolejny raz trzeba przywołać prolog filmu i wydarzenia opisane komiksowym prequelu. Podczas pierwszego ataku Kaiju kategorii 1 padł dopiero po 4 dniach napierdalania się z wojskiem(samoloty, czołgi, rakiety), które to ostatecznie użyło atomówkę(Tresspaser dostał 3 razy nukiem zanim padł), broń konwencjonalna na nie nie działała. Wiec po 4 atakach kaiju stwierdzono, ze trzeba stworzyć nową broń, broń skuteczną, szybką, dzięki której potwory byłyby efektywnie trzymane z dala od skupisk ludności.
Tyle, że z tego nadal wynika jedynie, że rakiety są do dupy, ale wrestling to co innego.
19-10-2013, 19:44
Banned
Liczba postów: 3,333
Liczba wątków: 35
(19-10-2013, 19:14)raven.second napisał(a): (19-10-2013, 19:01)Gemini napisał(a): (19-10-2013, 17:47)vast napisał(a): jeszcze motyw walki z potworami - ktoś mi wytłumaczy na kurcze pieczone oni się z nimi biją?
Ano biją. Dla kogoś kto spojrzy na film obiektywnie to facepalm w czystej postaci, ale dla obrońców krzyża tj. filmu... Cóż, tak być musi, bo... bo inaczej się podobno nie da, sick:(
Tak to jest, jak się ogląda film bez dźwięku, bez obrazu i bez napisów i za wszelką cenę chce się przypieprzyć do filmu. Jest powiedziane wprost na samym początku, że metody konwencjonalne nie mają żadnego sensu, nie sprawdzają się i powodują więcej szkód niż pożytku. Ale kto by tam uważał na filmie...
Powodują szkody bo scenarzysta debil tak sobie to wymyślił. Ja tego nie kupuje.
(19-10-2013, 19:44)Gemini napisał(a): Wyjaśnienie już dostałem od Danusa:
Cytat: Po raz kolejny raz trzeba przywołać prolog filmu i wydarzenia opisane komiksowym prequelu. Podczas pierwszego ataku Kaiju kategorii 1 padł dopiero po 4 dniach napierdalania się z wojskiem(samoloty, czołgi, rakiety), które to ostatecznie użyło atomówkę(Tresspaser dostał 3 razy nukiem zanim padł), broń konwencjonalna na nie nie działała. Wiec po 4 atakach kaiju stwierdzono, ze trzeba stworzyć nową broń, broń skuteczną, szybką, dzięki której potwory byłyby efektywnie trzymane z dala od skupisk ludności.
Tyle, że z tego nadal wynika jedynie, że rakiety są do dupy, ale wrestling to co innego.
Dlatego ten film jest tak debilny, 4 atomówki są słabszą bronią niż kilka ciosów w ryło, kop pod żebra i chlast mieczykiem. Kto wpadł na taki zajebisty pomysł?
19-10-2013, 19:54
Fhtagn
Liczba postów: 5,356
Liczba wątków: 9
Cytat:rakiety są do dupy, ale wrestling to co innego
To jest wyjaśnione w filmie, ale trzeba słuchać i patrzeć. Roboty mają po prostu nie wpuszczać potworów do miast, bo to grozi masakrą (co było widać) - najłatwiej jest więc złapać takiego bydlaka i odciągnąć od zaludnionych terenów.
@vast
L O L
Jest pokazane palcem "co i jak i dlaczego", ale "ja tego nie kupuje bo nie!!1".
19-10-2013, 19:55
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-10-2013, 19:55 przez raven.second.)
Banned
co jest pokazane palcem? jakoś ta super broń czyli jaegery nie spisuje się chyba bo prawie za każdym razem stowry i tak wdzierają się do miasta
potem wywiązuje się ultra bitka której skutkiem jest rozjeb całej aglomeracji
nie łatwiej byłoby otoczyc ten cały portal u-botami i kiedy coś wyskoczy napierdalać z torped???????????
19-10-2013, 19:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-10-2013, 19:58 przez vast.)
Stały bywalec
Liczba postów: 824
Liczba wątków: 5
vast, no przecież chłopaki nam tłumaczą jak chłop krowie na rowie, że broń konwencjonalna jest kijowa:D
Następnym razem (o ile coś mnie podkusi) faktycznie będę oglądał dupą. Szkoda oczu.
19-10-2013, 20:01
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-10-2013, 20:03 przez Gemini.)
Banned
no wiem dlatego powinniśmy przestać używać rakiet tomahawk tylko zacząć rzucać kamieniami bo tak wmawia nam pan scenarzysta
19-10-2013, 20:03
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Walka z potworami na pięści to element konwencji, to naprawdę ostatnia rzecz, do jakiej nawet ja bym się przyczepił.
19-10-2013, 20:39
Banned
w takim razie ja przyczepiam się do konwencji a nie do poszczególnych jej elementów
19-10-2013, 20:51
CSM-101
Liczba postów: 7,848
Liczba wątków: 0
Gratuluję każdemu kto odkrył, że gigantyczne roboty w prawdziwym świecie nie mają racji bytu, jesteście tacy mądrzy że aż strach. Szkoda tylko, że dowiedzieliście się tego na filmie, może jakbyście to załapali przed, to by was przyjęli do mensy albo chociaż jakiś list z gratulacjami z nasa albo cernu. Może powinniście z jakimiś wykładami jeździć po świecie i uświadamiać ludzi. Można by też rozszerzyć tematykę i uświadomić ludzi że świata nie jest w stanie ciągle ratować samotny superagent i inne tego typu odkrywcze spostrzeżenia.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
19-10-2013, 21:19
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,432
Liczba wątków: 67
Weszłem do tematu i nie wiem co ja paczę - po prostu rencem opadajom, jak siem czyta takie "argumenty" przecif filmowi. Rozumiem, że DelToro nakręcił jakieś arcydzieło, mega poważny, realistyczny film, który sprawia, że zakamarki ludzkiej duszy zaczynają płakać. Ale film czysto rozrywkowy, w którym od początku chodziło o roboty vs potwory? Srsly? Czekam aż ktoś przypierdoli się do Reksia - wszak psy nie potrafią stawiać pieczątek, o innych rzeczach nie wspominając.
20-10-2013, 02:54
Captain Skullet
Liczba postów: 20,368
Liczba wątków: 128
Miecze świetlne też nie mają żadnego sensu, a teleportacja jest niemożliwa, podobnie jak podróże w czasie. Star Wars, Star Trek i Terminator do śmieci.
vast & Gemini - gratulacje za najbardziej idiotyczną krytykę filmu jaka kiedykolwiek miała miejsce na tym forum. Shamar się chowa.
20-10-2013, 09:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 10:10 przez Gieferg.)
Banned
film jest gówniany dlatego został przeze mnie objechany. tyle mam do powiedzenia. na star wars się nie znam bo to taka sama dziecinada jak battleship czy pacific rim. za to widzę tendencję fanbojstwa do przywlekania innych filmów sf aby usprawiedliwiać tonę nielogicznego, zdziecinniałego kału który wylewa się z ekranu podczas oglądania gniotów podobnych do pacific rim. no taaak bo w terminatorze były podróże w czasie to znaczy że mamy zielone światło do tego żeby w pacific rim odgrodzić się wielkim murem od gigantycznych potworów których głównym i jedynym zajęciem jest rozpierdalanie takich murów. heeeeeeeeejjjjj w star wars były miecze świetlne. jaki z tego wniosek????? w naszym świecie miecz to skuteczniejsza broń do walki z obcymi niż bomba termojądrowa.
20-10-2013, 11:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 11:13 przez vast.)
Captain Skullet
Cytat:że mamy zielone światło do tego żeby w pacific rim odgrodzić się wielkim murem od gigantycznych potworów których głównym i jedynym zajęciem jest rozpierdalanie takich murów.
I chooy z tym, że nawet w filmie była mowa o tym jaki to idiotyczny pomysł.
Cytat:star wars się nie znam bo to taka sama dziecinada jak battleship
Nazywanie Star Warsów dziecinadą to straszna dziecinada (robiłem tak jak kilkanaście lat temu będąc w liceum, chciałem wyglądać ma poważniejszego od innych) ale porównanie do Battleship to już czysta głupota. Zapiszę sobie, coby pamiętać by z tobą nie próbować dyskutować o fantastyce.
20-10-2013, 11:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 11:18 przez Gieferg.)
Fhtagn
Liczba postów: 5,356
A ja widzę, vast, po prostu zwykłe hejterstwo by się przypieprzyć. Widziałeś zwiastun filmu? Widziałeś choćby jeden plakat? Jeśli oczekiwałeś czegoś innego niż filmu, gdzie wielkie roboty tłuką się w wielkimi potworami i to wszystko, no to przykro mi, ale cisną mi się wulgarne słowa na usta na określenie takiej osoby.
"Bo konwencja mi nie odpowiada! Wiem, że to film o robotach i potworach, wiem, że to scifi którego nie lubię, ale co tam, pójdę, wkurzę się a potem wyleję w sieci swe żale jaki to głupi film i jak zostałem oszukany ja chciałem poważnego głębokiego kina moralnego niepokoju w czasach apokaliptycznej biblijnej zagłady!!1"
:)
20-10-2013, 11:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 11:17 przez raven.second.)
Captain Skullet
Cytat:A ja widzę, vast, po prostu zwykłe hejterstwo by się przypieprzyć.
No co ty, to zdroworozsądkowe podejście dojrzałego człowieka.
20-10-2013, 11:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 11:21 przez Gieferg.)
Banned
aha więc już nie mogę się przypieprzyć do filmu który mi się nie podoba? skoro wy możecie się tu spuszczać i całować po fiutach to ja mogę wyrazić też swoją opinię. oto moja opinia: pacific rim ssie pałe deal with it.
@Raven
nie oczekiwałem od tego filmu niczego bo od pierwszych informacji wiedziałem na co się zanosi. po trailerze byłem już prawie pewny ale nie chciałem w ciemno wyrażać opinii bazującej na zwiastunie który tak nawiasem gówno znaczy w tych czasach bo niejednokrotnie się zdarzało że trailery były mylące.
ale w końcu obejrzałem cały film i obiektywnie i bez obaw mogę stwierdzić że jest gówniany.
20-10-2013, 11:24
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 11:29 przez vast.)
Captain Skullet
Ta, obiektywnie. Powiedz jeszcze coś zabawnego, dobrze ci idzie.
20-10-2013, 11:30
Stały bywalec
Liczba postów: 5,651
Obiektywnie, mówisz?
Edit: Spóźniłem się:D
20-10-2013, 11:31
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 11:32 przez patyczak.)
Banned
rozumiem żeby zachować pełen obiektywizm muszę wybaczyć filmowi każdą głupote, każdą logiczną nieścisłość a dodatkowo wpompować w żyłę 25mg torazyny i 100mg haloperidolu żeby łatwiej wchłaniać głupotę ziejącą z ekranu.
20-10-2013, 11:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2013, 11:40 przez vast.)
Stały bywalec
Liczba postów: 5,651
Pełen obiektywizm? Chyba nie rozumiesz definicji tego słowa.
20-10-2013, 11:39
|