Pacific Rim (2013-2018)
No dupy to mi nie urwało jeżeli mam być szczery. Na sam film dalej czekam, ale chyba stonuję nastrój bo spodziewałem się cholera wie czego w trailerze, a obejrzałem raz, później drugi i w sumie ... takie małe meh.

Odpowiedz
Prawdę mówiąc średni ten trailer (zwłaszcza na tle ostatniego zwiastuna Supermana). Muzyka znowu z dźwiękami Incepcji (to już norma na trailerach blockbusterów), nie ma zbytniego powera na koniec, a ujęcie lecącego robota po tytule jest kompletnie zbędne. Niemniej, film zapowiada się znakomicie (te efekty, i ujęcie stwora niszczącego Goldengate). Jeden z filmów przyszłego roku, którego muszę zobaczyć w kinie.

Odpowiedz
Ładne efekty, jest Idris Elba, ale trailer po mnie spłynął. Po trzech częściach TF'ów jakoś nie robi to wrażenia, chociaż początek z potworkiem niszczącym most wizualnie miażdży.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Jest dobrze, nawet bardzo dobrze.

Ale znowu się przyczepię...
Dlaczego piloci jednego z robotów, żeby choćby chodził to muszą wykonywać synchroniczne ruchy? Przecież to idiotyczne i psuje pozytywne wrażenie. Dla mnie to jak sikający autobot.

Odpowiedz
Dalekie skojarzenia masz. Chińskiego robota będą kierować aż trzy osoby.

To jest jakiś motyw, który sobie upierdzieli twórcy, w trailerze widać scenkę, gdzie dwie ikonki mózgów nachodzą na siebie i jest napis "synchronized"

Cytat:Del Toro explained that the giant robots, the Jaegars, have two pilots in their cockpits, inside their head. One pilot handles the left hemisphere of the brain, and the other handles the right hemisphere. If only one pilot handles the robot alone, the neural surge would be too much for any one mind to handle. The two pilots together create a shared memory, between their two minds. But you will absolutely see "what happens when there's a single pilot, and what happens to that pilot," says del Toro. "We have two characters drive a Jaegar solo in the film." Normally when the kaiju gets the cockpit, both pilots die — but in a couple cases, one pilot survives and has to drive the Jaegar home solo, and it's "a big ordeal."

Nie jestem zachwycony, ale to po prostu dodatkowy motyw, którym na 100% będą się w filmie bawić.

Odpowiedz
I klasyczna scena z mostem i potworem musi być :P
[Obrazek: monsters-aliens-bridge.jpg]
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Craven napisał(a):To jest jakiś motyw, który sobie upierdzieli twórcy...

Cytat:Del Toro explained...
If only one pilot handles the robot alone, the neural surge would be too much for any one mind to handle...
Skoro tak, to ok.

Ciekawe co na to pilot japońskiego robota, bo jest sam ;)

Odpowiedz
Ja nie chcę sobie robić nadziei, ale jakby w filmie był twist i okazało się, że Jaegary są jak Evangeliony, to byłoby wypiardowo.

Odpowiedz
Nie oglądałem Evangeliona, Craven rozjasnij?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Evangelion
Ale nie chcę sobie robić nadziei.

Odpowiedz
Ee ,raczej tak nie będzie, chociaż kto wie.

Odpowiedz
Też nie oglądałem Evangeliona, ale taki motyw chyba by mnie zniszczył! Genialne :D Sam trailer po 4 krotnym obejrzeniu jest ok, ale naprawdę nie robi jakiegoś wielkiego wrażenia. I czy ruskie muszą po angielsku mówić?

Odpowiedz
(13-12-2012, 08:07)desjudi napisał(a): A i tak widać, że zapełnia lukę po Transformersach.
NIgdy nie myślałem, ze ktoś zrówna Pacific Rim z transformers:) To policzek dla filmu Del Toro.

Cytat:Po trzech częściach TF'ów jakoś nie robi to wrażenia,
Tylko jak zestawisz oba filmy, lub trailery to widać ewidentnie, ze PR to film z goła inny i bardziej wizualnie dopieszczony. Tutaj zdjęcia mają niesamowity klimat.
Cytat:Dla mnie to jak sikający autobot.
Nie mam pytań:)
W full HD na 42 calach na kinie domowym zwiastun zrywa beret i sprawią, ze nogi miękną. Ile tam jest wspaniałych ujęć.

Odpowiedz
Zwiastun ekstra, szkoda tylko, że efekty specjalne i ich ilość sprawiają, że film wyglada jak gra komputerowa.

Odpowiedz
Apropo Evangeliona, Amerykanie próbowali zrobić jego aktorską wersję, jednak nic z tego nie wyszło...

http://en.wikipedia.org/wiki/Neon_Genesis_Evangelion#Live-action_film
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
W pytę. Wielkie roboty napieprzają się z wielkimi potworami. Ruski Jaeger oczywiście wygląda najlepiej.

Odpowiedz
(13-12-2012, 11:41)Danus napisał(a): NIgdy nie myślałem, ze ktoś zrówna Pacific Rim z transformers:) To policzek dla filmu Del Toro.

ani nie jestem miłośnikiem TF, ani nie jaram się PR. Chodzi o pierwsze skojarzenia. Pokazałem znajomym w pracy i wszyscy skojarzyli to jednoznacznie - większe transformery. Inne konteksty są nieczytelne, choć nie znaczy to, że nieobecne. Obecność del Toro jest nieistotna, bo widać, że film nie będzie za bardzo oryginalny, tylko wpisze się w całą masę schematów. Kwestia dobrego scenariusza, w którym trochę czasu zostanie poświęcone na coś więcej niż fx. Bardziej Avengers czy bardziej... w sumie wszystko inne ;)

Odpowiedz
Danus, pociskasz takimi stwierdzeniami, że głowa boli, a samo to jak się przepoczwarzyłeś z ślepego fanboja w zajadłego krytyka Transformers jest dość zabawne.
Cytat:Tylko jak zestawisz oba filmy, lub trailery to widać ewidentnie, ze PR to film z goła inny i bardziej wizualnie dopieszczony.

Akurat tego ostatniego bym taki pewny nie był.

Cytat:NIgdy nie myślałem, ze ktoś zrówna Pacific Rim z transformers:) To policzek dla filmu Del Toro.

A ja myślałem, bo to oczywiste że wielu tak zrobi, a czy policzek, tego się na razie stwierdzić nie da panie jasnowidz.

Cytat:W full HD na 42 calach na kinie domowym film zrywa beret i sprawią, ze nogi miękną. Ile tam jest wspaniałych ujęć.

Film. Aha.

Odpowiedz
Cytat:Pokazałem znajomym w pracy i wszyscy skojarzyli to jednoznacznie - większe transformery.
Jak ja pokazywałem plany robotów i mówiłem o czym to będzie (wielkie roboty, wielkie potwory, Del Toro), to wszyscy mieli skojarzenie z Power Rangers :) ciekawe, czy po zwiastunie się coś zmieni.

Odpowiedz
(13-12-2012, 12:14)desjudi napisał(a): Chodzi o pierwsze skojarzenia. Pokazałem znajomym w pracy i wszyscy skojarzyli to jednoznacznie - większe transformery. Inne konteksty są nieczytelne, choć nie znaczy to, że nieobecne.
Kontekst jest bardzo ważny, bo pierwsza twoja wypowiedź zrównała Transformery z filmem Del Toro, który zapowiada się na coś zupełnie innego. Skojarzenia są mało ważne.

(13-12-2012, 12:16)Gieferg napisał(a): Akurat tego ostatniego bym taki pewny nie był.
A w ogóle wiesz o co mi chodzi? Nie o samą jakość efektów, tylko całościowy, wizualny.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon