Dużo pisze
Liczba postów: 384
Liczba wątków: 4
Ja najbardziej boję się, że film pójdzie bardziej w klimaty Hellboya 2, czyli luźna przygoda, deczko za dużo żartów i mega zagrożenie w tle. Ale równie dobrze może to być najlepszy blockbuster w 2013, kurde, Del Toro sam mówił, że będzie masa nawiązań do monster movies i japońskiego anime. Grunt żeby temat został pokazany bez strasznej spiny i jednocześnie nie zmieniał się momentami w komedię sci-fi (jak w Transach 1-3 :D).
Tak więc łyknę bez popity PR, jeśli będzie nastawiony na pokazanie współpracy między Jaxem a Japonką i epicznych bitew z pozawymiarowym ścierwem (jestem ciekawe, czy rozwiną jakoś ten temat poza: "portal w oceanie - idziemy się bić"). Natomiast już teraz mi się podoba, że jaegery nie poruszają się jakoś mega szybko, czuć że mają wagę i moc w piąchach (jeśli cały film będzie tak wyjebiaszczy jak rakietowy sierpowy to będę kontent :D).
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.
13-12-2012, 15:05
Stały bywalec
Liczba postów: 6,843
Liczba wątków: 6
(13-12-2012, 15:02)Azgaroth napisał(a): (13-12-2012, 14:45)Hitch napisał(a): Serce krwawi, kiedy się patrzy w jakiś gówienkach rozmieniają się na drobne Jax Teller i Stringer Bell :(
Aktorzy serialowi raczej nie trafiają do ambitnych produkcji kinowych, a zarabiać trzeba :)
LOL. Pomijając jakość tych filmów, Stringer zagrał u Scotta, zagrał u del Toro, zagra Mandele, od czasu The Wire zagrał choćby w 28 weeks later, nie? Do jakich filmów chcielibyście żeby trafił. Może do Bonda od razu?! Kto z TV się bardziej wybił w ostatnich latach? Olivia Wilde?
A zwiastun spoko. Fajny klimat. Już w zwiastunie kilka super kadrów. Ta synchronizacja i speech Stringera rzeczywiście trochę śmieszne, ale ja nie oczekuje niestety cudów od takich filmów w warstwie fabularnej.
13-12-2012, 15:19
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2012, 15:20 przez PropJoe.)
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
(13-12-2012, 14:38)Danus napisał(a): Oczywiście, ze pojawią się inne potwory. W trailerze widzimy cały czas tego samego stwora.
Raczej co najmniej dwa. Jednego z chujwiczym na czole i drugiego z penisodreddami z tyłu głowy.
(13-12-2012, 15:05)Red napisał(a): Ja najbardziej boję się, że film pójdzie bardziej w klimaty Hellboya 2, czyli luźna przygoda, deczko za dużo żartów i mega zagrożenie w tle.
Już widzę jaka byłaby spina i piana toczona przez ludzi, jakby to było na serio. A tak to tylko Martinipl będzie się pluł, że to głupie i na serio jak Shoot 'Em Up :P
13-12-2012, 15:55
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
Cytat:Raczej co najmniej dwa. Jednego z chujwiczym na czole i drugiego z penisodreddami z tyłu głowy.
A przecież ma być jeszcze na przykład potwór z głową rekina.
Cytat:Już widzę jaka byłaby spina i piana toczona przez ludzi, jakby to było na serio.
Nie wiem dlaczego, ale uważam, ze Del Toro robi ten film na serio i na bank nie będzie humoru w stylu tego z Hellboya. Poprawcie mnie jeśli się mylę, może jakiś wywiad pominałem.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
13-12-2012, 16:01
pomazaniec boga VHS-ów
Liczba postów: 2,089
Liczba wątków: 3
Rozpierducha od del Toro z Lovecraftem w tle. Brzmi rewelacyjnie, wygląda rewelacyjnie, będzie rewelacyjnie :)
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast
13-12-2012, 16:09
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
(13-12-2012, 16:01)Danus napisał(a): A przecież ma być jeszcze na przykład potwór z głową rekina.
No ja liczę że ich będzie sporo. A penisogłowy to pewnie będzie w finale i z tej okazji kilka Jaegerów zrzucą w jednej lokacji (bo normalnie to na stronce widać, że każdy siedzi na swoim kontynencie).
(13-12-2012, 16:01)Danus napisał(a): Nie wiem dlaczego, ale uważam, ze Del Toro robi ten film na serio i na bank nie będzie humoru w stylu tego z Hellboya.
No może nie będzie humoru w stylu Hellboya, ale będzie to takie klimacenie jak w filmie dla dzieciaków. Fajne, klimatycznie, ale nie tak by widz traktował to na serio. Raz jeszcze - mówimy tu o filmie w którym roboty nakurwiają się z potworami. Nie wypada tu ciskać się, że samoloty latają blisko i strzelają z działek.
13-12-2012, 16:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2012, 16:12 przez Craven.)
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
(13-12-2012, 15:19)PropJoe napisał(a): (13-12-2012, 15:02)Azgaroth napisał(a): (13-12-2012, 14:45)Hitch napisał(a): Serce krwawi, kiedy się patrzy w jakiś gówienkach rozmieniają się na drobne Jax Teller i Stringer Bell :(
Aktorzy serialowi raczej nie trafiają do ambitnych produkcji kinowych, a zarabiać trzeba :)
LOL. Pomijając jakość tych filmów, Stringer zagrał u Scotta, zagrał u del Toro, zagra Mandele, od czasu The Wire zagrał choćby w 28 weeks later, nie? Do jakich filmów chcielibyście żeby trafił. Może do Bonda od razu?! Kto z TV się bardziej wybił w ostatnich latach? Olivia Wilde?
Dokładnie. Hitche będa hitchować.
Niektórzy zapominają, że aktorzy są od grania i na tym zarabiają. Zamiast cieszyć sie, że ich ulubieniec zarabia kasiorke to jęczą. Elba nie jest głupi - reżyseruje, gra, robi muzykę. Grunt, żeby grał dobrze w tych filmach, a będzie grał dalej. Ma swoje pięć minut, teraz musi się utrzymać. I fajnie. I w Lutherze gra, który jest kozak.
13-12-2012, 16:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2012, 16:20 przez Gal Anonim.)
Stały bywalec
Liczba postów: 1,377
Liczba wątków: 0
Coś z głową rekina wiozą lotniskowcem w trailerku.
Za to ten z chujwieczym na czole przypomina słonia morskiego.
Jak to nie będą obcy/paraprzedwieczni to stawiam na mutacje.
13-12-2012, 16:21
TermiGifiernator
One wyjdą z jakiegoś portalu na dnie oceanu.
13-12-2012, 16:30
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
To tytuł i trailer chyba sugeruje, że potwory wyjdą z Rowu Mariańskiego.
13-12-2012, 16:32
Stały bywalec
Skąd wyjdą jest oczywiście oczywiste. Skąd się tam wzięły to inna bajka. Żółta poświata może oznaczać wszystko. Brama do innego świata/wymiaru, czy jak to nazwą. A może ktoś upuścił kropelkę czarnej mazi z Prometeusza. A może były tam zawsze i smacznie spały, a ktoś zrobił pobudkę świecąc żółtym halogenem po oczach.
Niby trudno zaprojektować stworzenie tak, by nie przypominało czegoś ziemskiego, ale akurat del Toro ma w tym sporo talentu. Dlatego podobieństwo do stworzeń morskich moim zdaniem nie jest przypadkowe.
13-12-2012, 16:45
Fhtagn
Liczba postów: 5,356
Liczba wątków: 9
W trailerze jest ujęcie na jakąś dziurę na dnie oceanu będącą portalem do... do czegoś, więc Wielcy Przedwieczni z Cthulhu na czele mogą być.
13-12-2012, 16:45
Banned
W zwiastunie jest przecież powiedziane, że to wrota do innego wymiaru.
13-12-2012, 16:50
Stały bywalec
Cytat:...powiedziane...
Tak to jest jak się nie ma głośników...
13-12-2012, 17:00
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,277
Charlie Hunnam gra w tym filmie? Szykuje sie więc Robot Jax :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
13-12-2012, 17:04
Dużo pisze
Liczba postów: 384
Czekałem aż ktoś to napisze :D. Czytałem, że ludzie narzekają na efekty, ale przecież zostało pół roku do premiery i wszystko będzie IMO cymes.
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.
13-12-2012, 17:23
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Ludzie zawsze narzekają na efekty, a nie wiedzą, że niektóre ujęcia kończone są na dwa tygodnie przed premierą.
Do czego bym się przyczepił? Oczywiście to tylko króciutki zwiastun, pokazali co mogli albo co chcieli pokazać i w żadnym stopniu nie może być to reprezentatywne dla filmu, ale na razie nie bardzo podoba mi się, że kamera jest za blisko w scenach walk i ataków potworów. Może w tym drugim przypadku OK, bo tylko potęguje to wrażenie z jakimi gigantami mamy do czynienia, ale już w walkach z potworami wypadałoby odlecieć na jakąś konkretną odległość.
13-12-2012, 17:28
Banned
(13-12-2012, 17:28)Mierzwiak napisał(a): Ludzie zawsze narzekają na efekty, a nie wiedzą, że niektóre ujęcia kończone są na dwa tygodnie przed premierą.
A w przypadku niektórych reżyserów nawet wiele lat po premierze. :)
Niektóre ujęcia może tak, ale niesamowitą rzadkością jest wypuszczanie nieukończonych ujęć w zwiastunach. W końcu mają promować film, a nie mówić: "Ej, robimy filmy. Fajnie nie? Sory, że ujęcia jeszcze nie skończone, będą lepsze jak nam zapłącicie za bilet!"
13-12-2012, 17:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-12-2012, 17:35 przez Gal Anonim.)
TermiGifiernator
Nie Crov ujęcia są skończone na tyle by pokazać je w zwiastunie i by nie oślepiały wzroku. Przecież wiadomo, ze jeszcze dopieszczą poszczególne ujęcia.
13-12-2012, 17:39
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Wiecie który kawałek MUSI znaleźć się w filmie?
#!
13-12-2012, 18:03
|